Connect with us

Actueel

Vermiste 11-jarige Melisa uit Soest gevonden in Bulgarije, vader aangehouden

De 11-jarige Melisa uit Soest die sinds gisteren vermist was, is samen met haar vader gevonden in Bulgarije. Haar vader is aangehouden, zo laat de politie vanavond weten.

Melissa was sinds dinsdagmiddag niet meer gezien. Ze sprak af met vriendinnen om naar haar hockeytraining te gaan, maar vanaf dat moment ontbrak ieder spoor. Wel is haar fiets teruggevonden. De politie uitte haar zorgen en ook haar moeder sloeg alarm: ,,Ik ben er zeker van dat ze is ontvoerd”, zei ze.

Vanochtend bevestigde de politie het ontvoeringsverhaal. De vrees was dat haar vader Melisa had meegenomen naar Turkije. Daarom werden de twee internationaal gesignaleerd. Samen met het Openbaar Ministerie bracht de Nederlandse politie mogelijke vluchtroutes in kaart en werden grensposten geïnformeerd.

De politie kreeg vanavond bericht uit Bulgarije dat de twee daar zijn gestopt, vermoedelijk op hun weg naar Turkije. De vader is opgepakt, Melisa is ondergebracht bij een Bulgaarse hulpverleningsinstantie. Haar moeder is op de hoogte gebracht en de instanties proberen Melisa zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen.

Gevaar voor ontvoering was bekend

Bij de familie, politie en school van Melisa was het gevaar op een mogelijke ontvoering bekend. ,,Er lopen al tig jaar rechtszaken”, zei de moeder van het 11-jarige meisje dinsdag. ,,Mijn ex-partner en ik zijn zo’n tien jaar uit elkaar en hij mag zijn dochter niet zien. Hij dreigde al die tijd om haar te ontvoeren.”

Ook binnen de basisschool – Melisa zit in groep 8 – was bekend dat de vader haar niet meer mocht zien. Zo kreeg schooldirecteur Annalies Warnaars een paar weken geleden van hulpinstanties foto’s van de 46-jarige man en werd ook het kenteken van zijn auto aan haar bekendgemaakt. Op die manier kon ook de school een oogje in het zeil houden.

Lees verder

Actueel

Marokkanen na WK-duel winst weer massaal de straat op: ”Zwaar knalvuurwerk gegooid”

Marokko heeft met 2-1 gewonnen van het altijd lastige Canada, waardoor het de achtste finales van het WK heeft bereikt. In Amsterdam en Den Haag is het momenteel groot feest. Honderden Marokkaanse Nederlanders zijn uitzinnig van vreugde.

In de Schilderswijk in Den Haag rijden Marokkanen rond met auto’s en scooters, waarbij ze veelvuldig claxonneren. Er wordt ook zwaar vuurwerk afgestoken, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Vooralsnog lijkt het hierbij te blijven. Al meldt District8 dat de onrust in Den Haag begint toe te nemen doordat er op grote schaal vuurwerk wordt afgestoken. De politie en ME staan paraat

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Let op: Wetenschappers ontdekken verrassende (en zeer gevaarlijke) bijwerking paracetamol

Paracetamol wordt over het algemeen gezien als een relatief veilige pijnstiller. Het is het middeltje waar mensen het eerst naar grijpen als ze bijvoorbeeld een hoofdpijn, griep en dergelijke hebben. We gebruiken het zelfs voor baby’s en kinderen.

Paracetamol is met veel medicijnen te combineren, veilig om te gebruiken in je zwangerschap en dus zelfs ‘mild’ genoeg om aan je kinderen te geven. Als je jezelf gewoon netjes aan de voorgeschreven dosering en ‘regeltjes’ uit de bijsluiter houdt dan is er weinig te vrezen. Of toch wel? Want wetenschappers zijn per toeval achter nog een, gevaarlijke bijwerking van paracetamol gekomen.

Gepubliceerd

Het onderzoek is gepubliceerd in het Social Cognitive and Affective Neuroscience journal. Wetenschappers die bezig waren met de research rondom paracetamol, ontdekte per toeval een bijwerking die je niet direct verwacht en ook niet in de bijsluiter staat.

Wat is er dan ontdekt?

Mensen die de maximaal toegestane dosis paracetamol voor een langere periode, dagelijks innemen, hebben meer de neiging om ‘gevaarlijk gedrag’ te tonen. Dit was de conclusie tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd onder bijna 600 studenten. De ene helft nam paracetamol en de andere helft kreeg een placebo.

Risico’s nemen

Het blijkt dat de proefpersonen onder invloed van acetaminophen (paracetamol dus) eerder geneigd waren om onnodige risico’s te nemen, ten opzichte van de placebogroep. Als het aankwam op het nemen van risico’s was de groep die placebo’s kreeg veel voorzichtiger.

Afvlakken

Niet alleen angst wordt minder door het gebruik van paracetamol. Het blijkt dat zowel positieve als negatieve emoties worden onderdrukt als je dit medicijn regelmatig inneemt. Je wordt minder gevoelig in zijn algemeen. Bepaalde (belangrijke) emoties worden afgevlakt en dit kan zeer nadelig werken op verschillende manieren.

Bron: The Mirror

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: tarieven drinkwater volgend jaar flink omhoog

Zeer slecht nieuws voor Nederlandse huishouders. Alle drinkwaterbedrijven verhogen hun tarieven per 2023, waardoor de prijzen drastisch omhoog gaan.

Aanleiding is dat drinkwaterbedrijven te maken hebben met fors gestegen kosten van energie, materialen en grondstoffen en dat wordt doorberekend aan klanten. Daarnaast moet er flink geïnvesteerd worden zodat we ook in de toekomst uit de kraan kunnen drinken.

Tientallen euro’s

De kostenstijging varieert van ongeveer 20 euro tot rond de 50 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden, afhankelijk van het bedrijf dat voor het water zorgt. Vitens, de grootste waterleverancier in Nederland, gooit de kosten volgend jaar omhoog met ongeveer 20 euro per 100 kubieke meter water.

Nederland is nog goedkoop

Dunea, dat water levert in de provincie Zuid-Holland, zegt dat drinkwater in ons land erg goedkoop is. ”Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de tariefsverhoging voor onze klanten bovenop de prijsstijgingen van onder andere energie en boodschappen komt.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending