Connect with us

Actueel

Enorme woede: Dief steelt piratenschip van een kindergrafje

Grafschennis is zo’n beetje het laagste wat iemand kan doen. Toch komt het merkwaardig genoeg nog erg vaak voor. Zo ook gisteren, waar op de stedelijke begraafplaats in de Mechelse Ziekeliedenstraat een piratenschip van een graf is gestolen. Het was het favoriete stuk speelgoed van een jongetje dat slechts 3.5 jaar oud is geworden. De familie zit er compleet doorheen.

De diefstal werd gisteren opgemerkt. ‘’Ons moeder gaat elke dag naar het graf. Gisteren rond de middag belde ze in tranen op dat het schip weg was. Vrijdagvoormiddag stond het er nog. Ergens daartussen moet het dus weggenomen zijn”, aldus vader Jimmy Ringoir die de dader smeekt het schip terug te brengen.

Sinds 2016 op graf

‘’Dat speelgoed staat sinds zijn overlijden in 2016 op zijn graf, zelfs nog voor er een zerk stond. Dat in weer en wind. Het zag er niet meer uit en er plakten figuurtjes op. Dit kan niet om financieel gewin gaan, want dit kan je moeilijk nog laten geven door de Sint.”

Of het wellicht met vandalisme te maken heeft? Daar gelooft Ringoir niet in. ‘’Het enige dat ik kan bedenken, is dat iemand de familie wil raken door het schip weg te nemen net voor Allerheiligen, maar ik zou niet weten wie of waarom.’’

Aangifte

De vader van de jongen heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat de dader gevonden wordt. Ook heeft Ringoir een oproep gedaan via sociale media. Hierop kwamen enkele tips binnen over personen die ‘’regelmatig op strooptocht’’ zouden gaan op begraafplaatsen.

We hopen dat de boot snel terugkomt bij het gezin.

Lees verder

Actueel

Marokkanen na WK-duel winst weer massaal de straat op: ”Zwaar knalvuurwerk gegooid”

Marokko heeft met 2-1 gewonnen van het altijd lastige Canada, waardoor het de achtste finales van het WK heeft bereikt. In Amsterdam en Den Haag is het momenteel groot feest. Honderden Marokkaanse Nederlanders zijn uitzinnig van vreugde.

In de Schilderswijk in Den Haag rijden Marokkanen rond met auto’s en scooters, waarbij ze veelvuldig claxonneren. Er wordt ook zwaar vuurwerk afgestoken, zoals in onderstaand filmpje te zien is.

Vooralsnog lijkt het hierbij te blijven. Al meldt District8 dat de onrust in Den Haag begint toe te nemen doordat er op grote schaal vuurwerk wordt afgestoken. De politie en ME staan paraat

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Let op: Wetenschappers ontdekken verrassende (en zeer gevaarlijke) bijwerking paracetamol

Paracetamol wordt over het algemeen gezien als een relatief veilige pijnstiller. Het is het middeltje waar mensen het eerst naar grijpen als ze bijvoorbeeld een hoofdpijn, griep en dergelijke hebben. We gebruiken het zelfs voor baby’s en kinderen.

Paracetamol is met veel medicijnen te combineren, veilig om te gebruiken in je zwangerschap en dus zelfs ‘mild’ genoeg om aan je kinderen te geven. Als je jezelf gewoon netjes aan de voorgeschreven dosering en ‘regeltjes’ uit de bijsluiter houdt dan is er weinig te vrezen. Of toch wel? Want wetenschappers zijn per toeval achter nog een, gevaarlijke bijwerking van paracetamol gekomen.

Gepubliceerd

Het onderzoek is gepubliceerd in het Social Cognitive and Affective Neuroscience journal. Wetenschappers die bezig waren met de research rondom paracetamol, ontdekte per toeval een bijwerking die je niet direct verwacht en ook niet in de bijsluiter staat.

Wat is er dan ontdekt?

Mensen die de maximaal toegestane dosis paracetamol voor een langere periode, dagelijks innemen, hebben meer de neiging om ‘gevaarlijk gedrag’ te tonen. Dit was de conclusie tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd onder bijna 600 studenten. De ene helft nam paracetamol en de andere helft kreeg een placebo.

Risico’s nemen

Het blijkt dat de proefpersonen onder invloed van acetaminophen (paracetamol dus) eerder geneigd waren om onnodige risico’s te nemen, ten opzichte van de placebogroep. Als het aankwam op het nemen van risico’s was de groep die placebo’s kreeg veel voorzichtiger.

Afvlakken

Niet alleen angst wordt minder door het gebruik van paracetamol. Het blijkt dat zowel positieve als negatieve emoties worden onderdrukt als je dit medicijn regelmatig inneemt. Je wordt minder gevoelig in zijn algemeen. Bepaalde (belangrijke) emoties worden afgevlakt en dit kan zeer nadelig werken op verschillende manieren.

Bron: The Mirror

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: tarieven drinkwater volgend jaar flink omhoog

Zeer slecht nieuws voor Nederlandse huishouders. Alle drinkwaterbedrijven verhogen hun tarieven per 2023, waardoor de prijzen drastisch omhoog gaan.

Aanleiding is dat drinkwaterbedrijven te maken hebben met fors gestegen kosten van energie, materialen en grondstoffen en dat wordt doorberekend aan klanten. Daarnaast moet er flink geïnvesteerd worden zodat we ook in de toekomst uit de kraan kunnen drinken.

Tientallen euro’s

De kostenstijging varieert van ongeveer 20 euro tot rond de 50 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden, afhankelijk van het bedrijf dat voor het water zorgt. Vitens, de grootste waterleverancier in Nederland, gooit de kosten volgend jaar omhoog met ongeveer 20 euro per 100 kubieke meter water.

Nederland is nog goedkoop

Dunea, dat water levert in de provincie Zuid-Holland, zegt dat drinkwater in ons land erg goedkoop is. ”Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat de tariefsverhoging voor onze klanten bovenop de prijsstijgingen van onder andere energie en boodschappen komt.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending