Connect with us

Actueel

Zien: Maak je borst maar nat! Vrijdagochtend opnieuw kans op ‘flink wat’ sneeuw

Er hangt nóg meer sneeuw in de lucht. Vrijdagochtend kan er in Groningen, Drenthe en delen van Friesland flink wat sneeuw vallen, meldt Weerplaza. In de rest van het land is er de komende dagen vooral veel regen op komst. Tot en met vrijdag kan regionaal wel 20 tot 30 millimeter regenwater vallen.

,,Er valt mogelijk flink wat sneeuw in het noorden en noordoosten van Nederland. Dat staat nog niet vast, maar als er daadwerkelijk sneeuw valt, zal dat meteen een aanzienlijke hoeveelheid zijn”, vertelt Raymond Klaassen van Weerplaza.

Plaatselijk kan dit volgens Klaassen leiden tot een sneeuwdek van 5 tot 10 centimeter. Waar er precies wel of geen sneeuw valt is nog moeilijk aan te geven. ,,Friesland, Groningen en Drenthe komen waarschijnlijk in het sneeuwgebied te liggen. De overgangszone ligt dan waarschijnlijk over de Noordoostpolder en Gelderland. Maar lang niet alle weermodellen komen op diezelfde voorspelling uit”, meldt meteoroloog Klaassen. ,,Het kan ook zijn dat de sneeuw boven het noorden van Duitsland valt, melden andere weermodellen. Dan blijft de sneeuw buiten ons land. Maar zeker in Groningen acht ik de kans op sneeuw groot.”
Ook vandaag viel er in het noorden en noordoosten van Nederland sneeuw. Het KNMI kondigde daarom code geel af, vanwege de bijkomende gladheid. Groningen werd maandagavond laat al bedekt onder een witte deken. Op veel plekken viel 2 tot 4 centimeter sneeuw. ,,Terwijl de rest van Nederland de avondklok overtreedt om te rellen, overtreedt Groningen de avondklok om te spelen in de sneeuw’’, zo twitterde de Groningse website Sikkom.

Lang bleef de sneeuw niet liggen, want het stopte rond middernacht al met sneeuwen. De temperatuur bleef boven het vriespunt.

Gevecht’

Het is vandaag in het noorden van het land een stuk kouder (2,2 graden), dan in het zuiden van Nederland (7,1 graden). ,,Boven ons hoofd speelt zich een ‘gevecht’ af tussen koude lucht in het noorden en zachte lucht in het zuiden. De zachte lucht dringt vanuit het zuiden op, maar op hetzelfde moment wil de koudere lucht in het noorden niet wijken”, legt Klaassen uit. ,,Daardoor zijn de temperatuurverschillen tussen het noorden en zuiden groot. Die koude lucht hangt maar boven een smal deel van het land. Bij zulke grote temperatuurverschillen gaat het in een groot deel van het land enorm regenen. Het wordt kletsnat. Maar op het koudste deel kan sneeuw vallen.”

Als het vrijdag daadwerkelijk gaat sneeuwen, worden die temperatuurverschillen nog groter. Dan kan het 10 graden worden in het zuiden van het land, en in het noorden rond het vriespunt. Volgens Klaassen wordt echter morgen echt duidelijk hoe het weer er vrijdag uit zal zien. ,,De vraag is of het hier gaat sneeuwen, of dat de sneeuw in Duitsland blijft. Als het er een beetje tussenin blijft, kan in het noorden van Nederland ijsregen vallen.”

Zaterdag verdwijnt de neerslag en wordt het vooral koud. ,,In de zuidelijke provincies kan in het eerste deel van de dag wat natte sneeuw vallen, die misschien plaatselijk voor een winterse verrassing zorgt. Ik sluit dan zelfs een paar ijsdagen niet uit met in de nachten matige tot misschien wel strenge vorst.”

Vanaf dinsdag wordt het weer een stuk zachter.
Bron: AD Beeld: Youtube

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending