Connect with us

Actueel

Zien: Eerste uitbraak Zuid-Afrikaanse coronavariant in Nederland is een feit!

Bij patiënten en personeel van een fysiopraktijk in Gorinchem zijn 18 mensen positief getest op corona. Enkelen onder hen bleken besmet met de Zuid-Afrikaanse variant. Daarmee is de eerste uitbraak van deze variant in Nederland een feit. Dat meldt het AD.

Enkele personeelsleden en patiënten kregen klachten en lieten zich testen. Omdat er een link was met Zuid-Afrika is meteen uitgebreid onderzoek gedaan. GGD Zuid-Holland Zuid geeft mee dat er onderzoek wordt gedaan rond de praktijk om de omvang van de verspreiding te bepalen. De fysiopraktijk ging meteen op slot.

Voorheen waren er wel al enkele geïsoleerde gevallen van de Zuid-Afrikaanse variant in Nederland. Het RIVM meldt dat het gaat om veertien gevallen. Het merendeel van deze personen had een reisgeschiedenis met Zuid-Afrika. In andere gevallen was er contact met iemand die naar Zuid-Afrika gereisd was.

Wellicht besmettelijker

Er heerst nog grote onduidelijkheid over deze Zuid-Afrikaanse variant. De eerste signalen wijzen erop dat deze variant net zoals de Britse variant besmettelijker is. De GGD benadrukt dat er voorlopig geen aanwijzingen zijn dat deze variant ook ernstiger of dodelijker is.

Ondertussen begint ook de zorg hinder te ondervinden van de relschoppers die beweren op te komen tegen de coronamaatregelen, en vooral dan tegen de avondklok. In Den Bosch moest een ziekenhuis tijdelijk op slot onder dreiging van relschoppers.

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending