Connect with us

Actueel

Zien: Duitse quarantaineweigeraars riskeren opsluiting in coronakamp

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn drastische maatregelen aangekondigd voor mensen die zich niet houden aan de quarantaineplicht. Volgens Bild is in het district Segeberg een gevangenis ingericht voor hardleerse quarantaine-verzuimers. In de media wordt zelfs het woord ‘coronakamp’ in de mond genomen.

Jan-Peter Schröder, districtsvoorzitter, legde uit dat het om een ‘uiterste maatregel’ gaat. Er moet volgens hem al heel veel aan vooraf gaan voordat mensen daadwerkelijk in deze gevangenis belanden.

Het gaat om mensen die de verplichte quarantaine herhaaldelijk niet naleefden. De politie moet hen dus meerdere malen betrappen. Bovendien moet de politie de hardleerse weigeraars ook meerdere keren aanspreken. Uiteindelijk is het de rechtbank die de beslissing neemt om iemand naar deze gevangenis te sturen.

Sobere inrichting

De cellen zijn bijzonder sober ingericht. De quarantaineweigeraars wacht er een verblijf in een cel van 12 vierkante meter met houten bed, stoel en kleine badkamer. De bewaking gebeurt door gepensioneerde politieagenten. De bewakers kijken toe op de naleving van de strenge regels: geen bezoek en geen wandeling in de tuin. Er meldden zich naar verluidt al 40 gepensioneerde cipiers en politieagenten aan om in het ‘coronakamp’ te werken.

Ondertussen in Nederland houden rellende jongeren lelijk huis in verschillende steden. Bekijk de beelden van de ongeregeldheden hier.

 

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending