Connect with us

Actueel

Woedende Desi Bouterse wil premier Mark Rutte niet in ‘zijn’ land: “Oprotten jij”

Desi Bouterse, voormalig president van Suriname, wil Mark Rutte niet in ‘zijn’ land zien. Hij snapt niet dat Suriname Rutte heeft uitgenodigd. “Laat Rutte oprotten”, aldus de woedende Bouterse tegen een journalist van Suriname Herald.

De controversiële Bouterse, in 1999 nog bij verstek veroordeeld tot 11 jaar celstraf wegens drugshandel, liep gisteren helemaal leeg tijdens een mini-protestdemonstratie tegen de huidige president Chan Santokhi.

‘Volk wil Rutte niet zien’
Een woordvoerder van Bouterse bevestigt de uitspraken van de ex-president. De zegsman stelt dat “een aanzienlijk deel van het Surinaamse volk niet zit te wachten op bezoek van Mark Rutte. Er is veel ellende, mensen hebben al genoeg aan hun hoofd.”

19 miljoen gestolen
Bouterse is erg boos. Hij beschuldigt Nederland van het confisqueren van 19 miljoen euro. Het Openbaar Ministerie (OM) zou dit geld in beslag hebben genomen toen de som via luchthaven Schiphol naar China werd gestuurd.

“Mensen pinaren (hebben het moeilijk), kinderen gaan dood, verpleegkundigen kunnen niet uitbetaald worden en dan houd je mijn 19 miljoen vast en dan een mooi verhaal komen vertellen in mijn land, laat Rutte oprotten”, zo zei Bouterse.

Premier Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking brengen komende week een tweedaags bezoek aan Suriname. De laatste minister-president van Nederland die Suriname bezocht was Jan Peter Balkenende in 2008.

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending