Connect with us

Actueel

Zien: Avondklok wordt zeer waarschijnlijk vroeger ingezet: ‘Dit komt door de extreme rellen’

In meerdere steden is het zondagavond onrustig geweest rond het ingaan van de avondklok. In onder meer Den Haag en Venlo werd de ME opgeroepen en ingezet. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft contact met verschillende burgemeesters die met de rellen te maken hebben, laat zijn woordvoerster weten.

Op een trambaan in de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk werd een scooter in brand gestoken. Er waren veel mensen op de been. Volgens Omroep West moest een motoragent vluchten voor een groep jongeren. Ook werden er voorwerpen naar de politie gegooid. De ME trad op en veegde de straat leeg. Op de Vaillantlaan werd een steen door de ruit van een politiebusje gegooid.

Het zou gaan om een groep van 100 jongeren die voor onrust zorgt. Rond 21.30 uur leek de rust terug te keren. De politie controleerde mensen die nog op straat waren.

Venlo

Ook in het centrum van Venlo was het zondag aan het begin van de avond onrustig, meldt De Limburger. In het gebied rond het station waren tientallen mensen op de been. Een grote groep jongeren gooide met stenen en vuurwerk naar de politie. Ook sneuvelden er enkele winkelruiten. De massaal uitgerukte politie moest op de ME wachten voor er ingegrepen werd. Maar toen die na ruim een uur arriveerde, was het inmiddels weer rustig en waren de meeste relschoppers afgedropen.

Venlo gaf zondag een zogeheten noodbevel af. Dat geeft de politie extra bevoegdheden om ervoor te zorgen dat mensen niet op straat zijn, nu de avondklok weer is ingegaan. Onder meer mag de politie dan preventief fouilleren.

Helmond

In Helmond, bij Eindhoven, werd de ME ingezet tegen een groep van zo’n 50 personen. Volgens de politie werd er met stenen en vuurwerk gegooid. Een raam van een politiebusje sneuvelde toen er een stoeltegel tegenaan werd gegooid. Ook in het Brabantse Oosterhout en Breda zijn vernielingen gepleegd.

Ook in Enschede ging het mis. Er werd door een groep jongeren met vuurwerk naar agenten gegooid. Volgens de krant Tubantia veegt de ME het Van Heekplein schoon. Er werden enkele ruiten van winkels en straatmeubilair vernield.

Ook in Tilburg en Roermond kwamen mensen in groepen samen om te protesteren tegen de avondklok. De burgemeester van Tilburg heeft een noodbevel ingesteld om in te kunnen grijpen nu mensen de straat op gaan om te demonstreren tegen de avondklok. In Tilburg werd het pas rond middernacht wat rustiger. Volgens de politie werd er door verschillende groepjes verspreid over de stad vuurwerk afgestoken. Ook werden er vernielingen gepleegd. Negen mensen werden opgepakt.

De avondklok geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus.

Eerder op de dag was het ook onrustig in Amsterdam en Eindhoven, waar mensen de straat op gingen tegen de coronamaatregelen. In Eindhoven werd een supermarkt geplunderd en het stationsgebouw werd vernield.

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending