Connect with us

Actueel

Paniek in Urk: het is een complete chaos! |

In de meeste steden van Nederland lijkt de avondklok zachtjes ingegaan te zijn, maar in enkele steden zoals, Urk en in Rotterdam, Amersfoort en het Limburgse Stein vonden echter alsnog enkele protestacties plaats tegen de strenge coronamaatregel.

Op Urk is het gisteravond zo erg uit de hand gelopen dat er een noodbevel uitgeroepen is. Dit is uitgeroepen nadat een groep jongeren een teststraat in de brand gestoken heeft en zich tegen de politie keerden.

Avondklok

Door de avondklok zijn inwoners van Nederland verplicht om tussen 21:00 ’s avonds en 4:30 uur in de ochtend binnen te blijven. De boete voor het overtreden van de avondklok bedraagt 95 euro en geldt tot in ieder geval 10 februari.

protest-avondklok

Urk

In Urk begaven jongeren in ongeveer honderd auto’s naar het haventerrein, toen de avondklok al was ingegaan. De politie was snel ter plaatse, maar de jongeren besloten hierop stenen en vuurwerk te gooien naar de politie. Uiteindelijk staken ze dus ook een GGD-teststraat in brand.

Voordat de avondklok inging was de spanning al te snijden in Urk. De politie was al met extra eenheden aanwezig  en ook de Mobiele Eenheid stond al klaar. Toen de onrust begon is er vanuit meerdere omliggende plekken versterking naar Urk gestuurd.

Noodbevel

Uiteindelijk heeft de politie en gemeente een noodbevel uitgeroepen. Dit werd gedaan in het hoogtepunt van alle onrust, zo deelde de burgermeester van Urk. De politie wist de jongeren uiteindelijk wel zelf onder controle te krijgen en de Mobiele Eenheid heeft hierbij niet hoeven in te grijpen. Meerdere personen zijn aangehouden of beboet. Burgemeester Cees van den Bos van Urk zegt zich te schamen voor wat er is gebeurd.

Overigens is dit niet de enige plek in Nederland waar jongeren zich verzetten tegen de avondklok. In het centrum van het Limburgse Stein waren zaterdagavond ongeveer honderd jongeren op de been. Het was hun plan om buiten samen te komen, alcohol te drinken en muziek te luisteren.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending