Connect with us

Actueel

Elsa (9) mocht nooit in bed slapen, kreeg amper eten en kan niet praten

Met een misvormde ruggengraat en breuken aan benen en armen. Zo is de negenjarige Elsa aangetroffen in de omgeving van Napels. Sinds haar geboorte mocht ze nooit in een bed slapen, ging nooit naar school en kan niet praten. Heel Italië is diep verontwaardigd over het lot van het meisje.

Een medelevende buurvrouw zorgde voor een kantelpunt in het leven van Elsa. Ze meldde de situatie bij de stadsdiensten en die stuurden maatschappelijke werkers op pad. Die vonden haar in een ellendige toestand. Om haar identiteit te beschermen gaven ze haar de naam Elsa, naar de Disneyprinses uit Frozen. Na tussenkomst van de jeugdrechtbank is het meisje dan een maand lang opgenomen in het ziekenhuis. De ouders vlogen de cel in en haar zussen en broers in een pleeggezin geplaatst.

De ouders namen zelfs niet de moeite om haar te voeden. Haar jongere broers gaven haar af en toe stiekem melk en koekjes. Omdat ze nog nooit in een bed had geslapen, was haar ruggengraat zwaar misvormd. Ook heeft ze nooit goed geheelde breuken aan armen en benen. Wellicht zijn deze breuken het gevolg van slagen.

Revalidatie

Elsa wordt nu voor het eerst in haar leven geknuffeld en omringd met liefde. Gelukkig zijn de eerste tekenen van herstel zichtbaar. “Ze praat nog niet, maar glimlacht geregeld”, laat een geëmotioneerde zorgverlener weten. Normaal kauwen kan ze nog niet, maar dankzij smoothies en babyvoeding kan ze alvast wennen aan nieuwe smaken.

Elsa heeft ook verkorte pezen waardoor ze niet goed kan bewegen. Daarom wordt in september gestart met een intensief revalidatieprogramma. De tijd moet uitwijzen of ze ooit zal kunnen functioneren en stappen zoals andere kinderen. “Maar eerst en vooral willen we dat Elsa begrijpt wat het betekent om geliefd te zijn. We hopen op haar wedergeboorte, zodat ze de horror van haar verleden achter zich kan laten.”

Lees verder

Actueel

Oplader in stopcontact laten zitten? Zoveel kost je dat!

In veel huishoudens nemen mensen het niet zo nauw. Ze laten bijvoorbeeld de oplader van een Playstation, van een telefoon en/of laptop in het stopcontact hangen, terwijl het apparaat helemaal vol is. Ongemerkt blijven de devices stroom slurpen. En dat kost natuurlijk geld.

Kijk, heel wat apparaten verbruiken stroom terwijl je ze niet gebruikt. Je tv, laptop, modem, printer en telefoon zijn slechts enkele voorbeelden.

Tientallen euro’s per jaar

Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer 2 watt. Op jaarbasis is dit 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent. Voor een oplader die non-stop in het stopcontact blijft zitten, betaal je dus 15,60 euro per jaar.

Dit lijkt misschien niet zo veel, maar als je meerdere opladers de hele dag in het stopcontact laat zitten, lopen de kosten snel op. Stel dat alle gezinsleden hun opladers nutteloos in het stopcontact laten hangen, dan komt dat al snel uit op tientallen euro’s per jaar. En dat is zonde!

Oplossing

Kijk daarom goed waar lampjes branden of welke toestellen warmte afgeven. Is het niet nodig om die in het stopcontact te laten zitten, haal ze er dan uit. Sommige apparaten die je uit zet blijken ook niet helemaal uit te zijn, zoals sommige tv’s. Dan kan je soms beter een stekkerdoos met schakelaar gebruiken. Met één klik zet je vervolgens alle aangesloten apparaten of opladers uit.

Lees verder

Actueel

Leraar slaat leerling dood na spelfout

De Indiase politie zoekt naar een leraar die een leerling uit een lagere kaste zou hebben doodgeslagen.

Nikhil Dohre maakte een spelfout tijdens een examen. Daarom zou hij de jongen hebben geschopt en geslagen met een lat tot hij neerviel. Begin deze week bezweek de 15-jarige leerling aan zijn verwondingen.

Honderden mensen trokken de straat op en eisten de aanhouding van de betrokken leraar. Dit moest van de menigte nog gebeuren voor de crematie van de jongen. De politie moest geweld gebruiken om het protest in de kiem te smoren. Er zijn ook meerdere demonstranten aangehouden.

De verdachte is op de vlucht geslagen. De vader geeft aan dat zijn zoon het woord sociaal verkeerd zou gespeld hebben.

Lees verder

Actueel

Net binnen: Overheid in grote paniek – ”We houden er ernstig rekening mee”

Het doden van het coronavirus gaat de verkeerde kant op. Sterker nog, het aantal besmettingen neemt sterk toe. Volgens De Telegraaf zijn gisteren 117 met het coronavirus besmette mensen in het ziekenhuis opgenomen. De bezorgdheid groeit en het lijkt echt de verkeerde kant op te gaan.

Het coronavirus heeft een enorme impact gehad over de hele wereld en zal voor altijd herinnerd worden en in de geschiedenisboeken blijven. Maar is het virus nu weg?

Het RIVM bevindt zich momenteel in elke staat en kijkt serieus naar het begin van een sterke bearish golf. Het aantal besmette personen neemt op alle leeftijden toe, maar de groep die het meest wordt getroffen, is de groep van 70 jaar en ouder.

Zullen we ons binnenkort in gevangenschap bevinden? Wat staat ons te wachten?

Verklaring van RIVM

Ook het RIVM heeft een verklaring naar aanleiding van het nieuws uitgebracht.
De medische afdeling appelleert aan je algemene gevoel door de toename en de enge vooruitzichten. Het betekent “laat u vaccineren, laat u zoveel mogelijk testen en volg de basisadviezen op”. Kortom: houd afstand, was je handen en nies in je elleboog.

Ziekenhuisgegevens

Tot nu toe liggen er 631 mensen met corona in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 30 van gisteren. Op de intensive care zijn vier nieuwe coronapatiënten opgenomen. Het aantal met corona besmette mensen op CI steeg de dag ervoor van 2 naar 35 personen.

Helaas is op dit moment onduidelijk wat ons te wachten staat, maar we hopen dat de stijging niet doorzet. Volg ons voor het laatste nieuws.

Lees verder

Trending