Connect with us

Actueel

12-jarige Archie hersendood na online uitdaging

Archie

De behandeling van de 12-jarige hersendode Archie uit Groot-Brittannië zou maandag door de artsen worden stopgezet. Mogelijk gaat de behandeling toch nog verder. Een hof van beroep behandelt maandag het verzoek van het VN-Comité voor de Rechten van Personen met een Handicap om de levensondersteuning alsnog niet te stoppen.

Het ziekenhuis had de ouders in een brief laten weten dat ze de behandelingen zouden stopzetten. De jongen ligt sinds april in coma. De moeder eiste van de minister van Volksgezondheid al om meteen op te treden omdat dit een flagrante overtreding van de rechten van de jongen zou zijn.

Archie Battersbee raakte begin april zwaar gewond. Volgens zijn moeder had hij meegedaan aan een online uitdaging. Daarbij proberen de deelnemers doelbewust bewusteloos te raken. De moeder trof haar zoontje bewusteloos aan met een band om zijn hoofd. Het kind zou nooit meer wakker worden. In juni oordeelde een rechter al dat de behandeling mocht worden stopgezet, maar de ouders gingen daartegen in beroep.