Connect with us

Actueel

Jaguar peuzelt been jongen (14) op na gevaarlijke selfie

selfie met jaguar

In Mexico liep een domme en gevaarlijke selfie met een jaguar compleet uit de hand. José (14) was bijna zijn been kwijt. Gelukkig werd hij gered toen het dier afgeleid raakte toen de jongen zijn schoen kwijtspeelde.

De jaguar zette zijn tanden en klauwen vol in het been van de jongen. José wilde namelijk een gevaarlijke selfie maken. Hij sprong over het veiligheidshek in de dierentuin León in de stad Guanajuato. De jaguar stak zijn hoofd door de spijlen en sloeg ongenadig toe. Het dier liet pas los toen de schoen van de jongen uitviel.

Daarop kwam een tweede jaguar aanrennen, die de schoen pakte. Dat tot groot ongenoegen van de eerste jaguar. Maar precies hierdoor had de jongen de tijd om zijn been terug te trekken. Daarna wordt de jongen weggedragen en op een bankje gelegd. Een man bindt vervolgens een riem rond het been van José om het bloeden te doen stelpen. Medewerkers van de dierentuin verleenden de eerste medische zorgen totdat de ambulance ter plaatse kwam.

De dierentuin laat weten in een verklaring: “Het is belangrijk om te vermelden dat er een bord is waarop staat dat bezoekers de beveiligingshekken niet over mogen klimmen. Dat staat daar voor de veiligheid van zowel onze bezoekers als onze dieren.”