Connect with us

Actueel

Horrorcrash Tour de France: Wielrenster breekt haar nekwervels

De Tour de France Femmes is gisteren voor een aantal wielrensters uitgelopen op een horror-scenario. Bij een val in de tweede etappe brak de Duitse Laura Süssemilch twee nekwervels, terwijl Marta Cavalli zo hard werd aangereden dat ze een schedelbreuk heeft opgelopen.

Süssemilch was maandag betrokken bij een van de vele valpartijen in de laatste 30 kilometer van de etappe. De Duitse, die vorig jaar bij de WK baanwielrennen goud pakte met de achtervolgingsploeg, was een dag eerder in de openingsrit door Parijs ook al onderuitgegaan.

De breuken van Süssemilch zijn gelukkig stabiel, zo laat haar ploeg Plantur-Pura via Twitter weten. De 25-jarige Laura moet desalniettemin voorlopig een beschermende nekkraag dragen.

Aangereden

Waar de verwondingen van Süssemilch al ernstig zijn, liep het voor de Amstel Gold Race winnares Marta Cavalli pas echt uit op een drama. Terwijl de Italiaanse op de grond lag, werd ze op volle snelheid aangereden door de Australische Nicole Frain.

Cavalli werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar gelukkig heeft onderzoek uitgewezen dat er geen breuken zijn.

Te veel pijn

Naast Süssemilch en Cavalli, kwam ook Amanda Spratt lelijk ten val waardoor ze de Tour moest verlaten. ”Gelukkig heeft ze niets gebroken, maar ze heeft wel te veel pijn om weer op de fiets te stappen”, zo zegt de ploegleider van BikeExchange- Jayco vlak voor de derde etappe.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending