Connect with us

Actueel

Universiteiten woedend om sperma-emmers: geldkraan studentenvereniging blijft toe

studentenvereniging

De Amsterdamse universiteiten en de Hogeschool van Amsterdam zullen ook komend jaar geen beurzen meer uitdelen aan bestuursleden van het Amsterdams Studenten Corps. Na vernederingen en zelfs mishandelingen tijdens ontgroening ging de geldkraan vorig jaar al dicht. Nu is er opnieuw commotie vanwege vrouwonvriendelijke uitlatingen.

Een video gedeeld door Dumpert zorgt voor heel wat ophef. Tijdens een Herendiner van de studentenvereniging zit een groep leden aan mooi gedekte tafels. Ze dragen allemaal dezelfde outfit: nette donkere broek, witte blouse en bretels.

Een persoon geeft een speech. Hij zegt dat het volkomen duidelijk is: “Dat vrouwen niks en niks meer zijn dan een…” Waarna de hele zaal de naam van het oudste beroep ter wereld scandeert.

De UvA laat weten: “Dit soort dingen vinden we echt niet kunnen. De beurzen werden vorig jaar stopgezet voor onbepaalde tijd. Om die beurzen te hervatten, is een cultuuromslag nodig. Dit soort incidenten moet uitblijven.”

Niet enige incident

Maar dit is niet het enige incident. Vrouwen werden sperma-emmers genoemd en er was te horen dat ze de nekken van vrouwen zullen breken om hun lid erin te steken.

De rector van het studentencorps, Heleen Vos, schreef in een brief aan de leden: “Ik ervaar de vrouwonvriendelijke, discriminerende woorden van de sprekers en anderen in de zaal als schokkend en kwetsend. Ik keur deze gebeurtenissen persoonlijk en als rector van de vereniging ten zeerste af.” Ze kondigt dan ook stevige consequenties aan en mogelijk ook schorsingen.

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending