Connect with us

Actueel

Zien: Vrouw die op dolfijn klom mag in Dolfinarium komen werken

Vrouw die op dolfijn klom mag in Dolfinarium komen werken. Nee gelukkig is dat niet het geval, maar we willen wel aandacht vragen voor de dolfijnen waar nog steeds elke dag op wordt geklommen in de Dolfinarium.

De dolfijn beklim-actie van een roekeloze vrouw in Zandvoort heeft tot veel commotie geleid in het land. Waar in eerste instantie veel mensen de vrouw bekritiseerden, veranderde dit al snel in bedreigen en schofferen. Maar nu lijkt de discussie ook een andere kant op te draaien. Waarbij mensen vallen over de hypocrisie in Nederland. We beschikken namelijk nog steeds over een Dolfinarium waar ze elke dag op dolfijnen klimmen.

Het kan snel gaan. Je haalt een stomme actie uit aan de kust van Zandvoort en voor je het weet belanden de beelden daarvan op het internet. De vrouw die in één klap berucht werd nadat zij dinsdag op de rug van een wilde dolfijn in Zandvoort klom, moet inmiddels op de blaren zitten. Zowel bij de politie als op het internet.

Bedreigingen richting vrouw die op rug van dolfijn klom

Want de politie liet eerder weten op zoek te zijn naar deze vrouw en gisteren meldde zij zich bij het bureau. Ze is inmiddels aangehouden, wordt verhoord en er volgt een proces-verbaal. Wel liet de politie op social media weten dat de bedreigingen op social media aan het adres van de vrouw net zozeer strafbaar waren. Want je hoeft maar een blik op een enkel social media-kanaal te werpen en de haatdragende reacties vliegen je om de oren. We zullen je die besparen.

Kritische reacties over dolfinarium en vleesindustrie

Hoewel de vrouw natuurlijk niet het wilde dier had mogen lastigvallen, beginnen sommige mensen ook de hypocrisie van de ophef op te merken. Want inmiddels heeft zo’n beetje iedere Nederlander de beelden van de vrouw in Zandvoort gezien, en vinden we hier natuurlijk wat van. Tegelijkertijd beschikken we in Nederland nog steeds over een Dolfinarium. Zo gaf niet heel lang geleden demissionair minister Carola Schouten nog akkoord voor een omstreden verhuizing van Dolfinarium-dieren naar een Chinees pretpark. En recent bleek nog dat er veel dierenleed in sommige Nederlandse slachthuizen plaatsvindt.

En daar laait wederom een nieuwe discussie op. Want op Twitter vallen mensen over het feit dat we in Nederland „wegkijken” voor het Dolfinarium of de vleesindustrie, maar deze actie hardhandig willen bestraffen. „Men kijkt weg van de vleesindustrie of gaan vrolijk naar het Dolfinarium. Maar deze vrouw moet aan de schandpaal? Hoe dom de actie ook is” of „En niemand ging vroeger naar het Dolfinarium”, klinken reacties.

Dolfijnen aan de kust van Zandvoort

Dinsdag zwommen drie wilde spitssnuitdolfijnen voor de kust van Zandvoort. Eentje van hen kwam alleen wel erg dicht bij het strand terecht, waarna badgasten het dier terug de zee in duwden. SOS Dolfijn deelde de beelden van de reddingsactie op social media. Tijdens deze actie besloot één vrouw dat zij op de rug van het dier kon klimmen. Wat voor veel boze en verontwaardigde reacties zorgde.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending