Connect with us

Actueel

Kanotocht eindigt in drama: dochter gered, moeder en vader overleden, kind nog niet gevonden in Veluwemeer

Na het kano-ongeluk op het Veluwemeer donderdagmiddag is een tweede slachtoffer gevonden. Het gaat om de Duitse man die nog vermist was, de vader van het gezin dat bij het ongeval in de problemen raakte. Hij werd donderdag rond 22.00 uur dood aangetroffen, meldt de politie.

Het Duitse gezin raakte gisteren te water tijdens een kanotocht op het Veluwemeer. De moeder en een dochter konden uit het water worden gehaald. Er is nog geprobeerd de vrouw te reanimeren maar dat mocht niet meer baten, zo meldde de politie. De vrouw is uiteindelijk overleden, haar 7-jarige dochtertje ligt in het ziekenhuis. Naar de andere dochter, een 5-jarig meisje, wordt nog gezocht.

De zoektocht naar het vermiste 5-jarige dochtertje wordt vanmorgen hervat. Volgens een politiewoordvoerder zal er worden gedregd. Gisteren werd al sonar ingezet bij de zoektocht. De kans dat het kind het ongeluk heeft overleefd, werd gisteren al beschouwd als klein. De kano is gevonden nabij het eiland De Snip.

Onduidelijkheid

Gisteren rond 15.00 uur werd het noodnummer gebeld vanwege een persoon te water bij de Bremerbergdijk in Biddinghuizen. Ongeveer anderhalf uur later werd besloten om te stoppen met speuren en over te gaan op een bergingsactie. ,,De kustwacht heeft nog een kwartiertje langer gevlogen, in de hoop de twee vermiste gezinsleden te vinden, maar helaas…”, vertelde woordvoerder Jan Hansen.

Het 7-jarige dochtertje werd gevonden op een boei. Met haar gaat het -naar omstandigheden- goed. ,,Ze zat veilig op de kant”, aldus Hansen. De moeder werd ten zuiden van De Ral uit het water gehaald en werd volgens Hansen gereanimeerd. Zowel moeder als dochter werden daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. ‘s Avonds werd bekend dat de vrouw toch was overleden.

Het is nog onduidelijk waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en die door onbekende reden water heeft gemaakt, ‘bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen’, of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder. De gezinsleden droegen geen reddingsvesten.

Lees verder

Actueel

Oplader in stopcontact laten zitten? Zoveel kost je dat!

In veel huishoudens nemen mensen het niet zo nauw. Ze laten bijvoorbeeld de oplader van een Playstation, van een telefoon en/of laptop in het stopcontact hangen, terwijl het apparaat helemaal vol is. Ongemerkt blijven de devices stroom slurpen. En dat kost natuurlijk geld.

Kijk, heel wat apparaten verbruiken stroom terwijl je ze niet gebruikt. Je tv, laptop, modem, printer en telefoon zijn slechts enkele voorbeelden.

Tientallen euro’s per jaar

Een adapter die nutteloos in het stopcontact zit, verbruikt elk uur ongeveer 2 watt. Op jaarbasis is dit 17,52 kilowattuur. Volgens overstappen.nl kost een kilowattuur in september 2022 0,89 cent. Voor een oplader die non-stop in het stopcontact blijft zitten, betaal je dus 15,60 euro per jaar.

Dit lijkt misschien niet zo veel, maar als je meerdere opladers de hele dag in het stopcontact laat zitten, lopen de kosten snel op. Stel dat alle gezinsleden hun opladers nutteloos in het stopcontact laten hangen, dan komt dat al snel uit op tientallen euro’s per jaar. En dat is zonde!

Oplossing

Kijk daarom goed waar lampjes branden of welke toestellen warmte afgeven. Is het niet nodig om die in het stopcontact te laten zitten, haal ze er dan uit. Sommige apparaten die je uit zet blijken ook niet helemaal uit te zijn, zoals sommige tv’s. Dan kan je soms beter een stekkerdoos met schakelaar gebruiken. Met één klik zet je vervolgens alle aangesloten apparaten of opladers uit.

Lees verder

Actueel

Leraar slaat leerling dood na spelfout

De Indiase politie zoekt naar een leraar die een leerling uit een lagere kaste zou hebben doodgeslagen.

Nikhil Dohre maakte een spelfout tijdens een examen. Daarom zou hij de jongen hebben geschopt en geslagen met een lat tot hij neerviel. Begin deze week bezweek de 15-jarige leerling aan zijn verwondingen.

Honderden mensen trokken de straat op en eisten de aanhouding van de betrokken leraar. Dit moest van de menigte nog gebeuren voor de crematie van de jongen. De politie moest geweld gebruiken om het protest in de kiem te smoren. Er zijn ook meerdere demonstranten aangehouden.

De verdachte is op de vlucht geslagen. De vader geeft aan dat zijn zoon het woord sociaal verkeerd zou gespeld hebben.

Lees verder

Actueel

Net binnen: Overheid in grote paniek – ”We houden er ernstig rekening mee”

Het doden van het coronavirus gaat de verkeerde kant op. Sterker nog, het aantal besmettingen neemt sterk toe. Volgens De Telegraaf zijn gisteren 117 met het coronavirus besmette mensen in het ziekenhuis opgenomen. De bezorgdheid groeit en het lijkt echt de verkeerde kant op te gaan.

Het coronavirus heeft een enorme impact gehad over de hele wereld en zal voor altijd herinnerd worden en in de geschiedenisboeken blijven. Maar is het virus nu weg?

Het RIVM bevindt zich momenteel in elke staat en kijkt serieus naar het begin van een sterke bearish golf. Het aantal besmette personen neemt op alle leeftijden toe, maar de groep die het meest wordt getroffen, is de groep van 70 jaar en ouder.

Zullen we ons binnenkort in gevangenschap bevinden? Wat staat ons te wachten?

Verklaring van RIVM

Ook het RIVM heeft een verklaring naar aanleiding van het nieuws uitgebracht.
De medische afdeling appelleert aan je algemene gevoel door de toename en de enge vooruitzichten. Het betekent “laat u vaccineren, laat u zoveel mogelijk testen en volg de basisadviezen op”. Kortom: houd afstand, was je handen en nies in je elleboog.

Ziekenhuisgegevens

Tot nu toe liggen er 631 mensen met corona in Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er maar liefst 30 van gisteren. Op de intensive care zijn vier nieuwe coronapatiënten opgenomen. Het aantal met corona besmette mensen op CI steeg de dag ervoor van 2 naar 35 personen.

Helaas is op dit moment onduidelijk wat ons te wachten staat, maar we hopen dat de stijging niet doorzet. Volg ons voor het laatste nieuws.

Lees verder

Trending