Connect with us

Actueel

Zien: Foto van vrouw des huizes op Funda vergeten weg te halen voor de fotograaf!

Wanneer je opzoek bent naar een huis met ruimte moet je op Funda even zoeken naar Willem van Gulikstraat 4 in Arnhem. Het is wellicht wat aan de prijzige kant met een prijskaartje van 810.000 euro. Daar krijg je echter wel 181 vierkante meter woonoppervlakte voor op een perceel van bijna 300 vierkante meter. Daarnaast biedt dit huis maar liefst 4 slaapkamers dus je kunt er een hoop kinderen of bezoek in kwijt.

We zullen voor we naar het ruige werk gaan, eerst even de beschrijving bestuderen. “Deze zeer royale 2-onder-1-kapwoning, uit 1955 heeft een oprit voor met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. De goed onderhouden, moderne woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 181 m² op een perceel van 295m2 De achtertuin is gelegen op het zuiden en heeft een riante tuinoverkapping van 23m2.” Dat klinkt natuurlijk lekker, maar we willen ook weten of dit dé plek is voor de kinderen om op te groeien.

Kunst op Funda niet voor iedereen!

De beschrijving vervolgt: “Kortom: Dit is een heerlijk (gezins)huis in een groene en kindvriendelijke omgeving waar het goed wonen is en waarbij alle voorzieningen zich in de directe nabijheid bevinden. Aan de voorzijde van de woning is een verharde voortuin met voldoende ruimte om te parkeren op eigen terrein. Door twee separate entrees is het mogelijk om een praktijk-werkruimte aan huis te hebben.” Kindvriendelijk, dat klinkt natuurlijk goed. Nu is het zaak om even de binnenkant van het huis te bekijken om aan te voelen wat het nog gaat kosten om alles een beetje bijtijds te maken. De belangrijkste en financieel meest ingrijpende klussen zijn vaak verouderde keukens en badkamers. Beide lijken prima in orde te zijn. Echter gokken we dat de kunst in de badkamer niet helemaal jouw smaak hoeft te zijn. Of dit daadwerkelijk de vrouw des huizes is durven we niet te zeggen. Ongecensureerde versie op Funda:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Al het moois (@al.het.moois)

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending