Connect with us

Actueel

Vrouw die dolfijn beklom bij Zandvoort aangehouden

dolfijn

De vrouw die dinsdag bij Zandvoort op een spitssnuitdolfijn is geklommen, is inmiddels aangehouden door de politie. De politie meldt dat ze ondervraagd is en dat er een proces-verbaal is opgesteld. De dame meldde zich woensdag spontaan bij de politie. Nu wordt onderzocht of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Het incident is vastgelegd op video en op het internet gonst het van de kritische reacties. Daarover zegt de politie: “We begrijpen dat dit verhaal emoties oproept. Dat mag nooit een reden zijn om bedreigingen te uiten op social media. Ook dit is strafbaar. Doe dit daarom niet.”

De dolfijn dreigde aan te spoelen, maar mensen op het strand duwden hem terug in de richting van de zee. Toen het zoogdier los was van het zand, zag een vrouw haar kans om op de rug van de dolfijn te klimmen. Omstanders snauwden haar toe: “Doe eens normaal”. Ook probeerden andere badgasten haar van de dolfijn te krijgen. Vervolgens kon het dier terug richting open zee zwemmen.

De aanwezigheid van spitssnuitdolfijnen bij Zandvoort is geen goed teken. Hun habitat is normaal in de diepe oceaan. Ze vinden hun voedsel op 2 tot 3 kilometer diepte. In de ondiepe Noordzee kunnen ze zich maar moeilijk redden.