Connect with us

Actueel

Politie niet te spreken over gratieverlening voor Frank Masmeijer

Masmeijer

De Nationale Politie is verbolgen over de gratie aan Frank Masmeijer. Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB), zegt dat hij talrijke boze telefoontjes krijgt van rechercheurs en politieagenten.

Struijs legt uit: “Dit is niet uit te leggen. Honderden politiemensen werken aan het beteugelen van cocaïnesmokkel. Masmeijer zat er tot over zijn oren in en hoeft een groot gedeelte van zijn straf niet uit te zitten. Wat is er in vredesnaam aan de hand?”

Hij wijst erop dat een gevangenisstraf ook een vergelende karakter heeft. “Masmeijer is keihard gestraft door Belgische rechters omdat het overduidelijk was dat hij een belangrijke rol had bij de invoer van cocaïne. Wat zullen de Belgen hiervan denken? Deze man is niet gepakt voor winkeldiefstal, maar voor de zwaarste delicten. ’Waar doen we het nog allemaal voor?’ waren reacties die ik kreeg te horen.”

Advocaat reageert

Advocaat Geert-Jan Knoops reageert op de kritiek van de politie. “Ik heb begrepen dat een rechter naar het dossier van Masmeijer heeft gekeken op verzoek van minister Weerwind. Ik kan me voorstellen dat er is gekeken naar de straf die hij in Nederland voor een soortgelijk delict zou hebben gekregen. Dat is ongeveer zeven jaar, en die heeft hij inmiddels ruim uitgezeten.”