Connect with us

Actueel

Heftig: Nederlandse yogalerares (52) verongelukt na zomerretraite in Noorwegen

De Wageningse yogalerares Rinske Frederiks is vrijdag verongelukt in Noorwegen. Ze was met haar partner en vrienden aan het wandelen en klimmen na een eerste zomerretraite. Het laatste stukje liep ze alleen en ze viel tientallen meters naar beneden.

Een traumaheli kwam ter plekke, maar kon haar leven niet meer redden. Rinske Frederiks is 52 jaar geworden.

Ze was met partner en vrienden in Noorwegen, waar ze samen met haar partner net een nieuw yogacentrum had geopend in Heidal. De wandeling en klimtocht van vrijdag was een uitstapje na een geslaagde eerste retraite.

Rinske Frederiks (die in de yogawereld als Harnadh Kaur bekend stond) runde met haar partner Ramón Eikenaar Yogacentrum Suniya aan de Haagsteeg in Wageningen, waar ze werken volgens de leer van kundalini yoga. Ze is sinds 2009 bezig met kundalini yoga, waarbij dynamische lichaamsoefeningen, ademtechnieken en meditatie centraal staan. Het moet helpen om te gaan met de veranderingen en druk van deze tijd.

De ziel begeleiden

Ook was Rinske Frederiks betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse kundalini yoga-festival in Nederland. Op de website van Suniya vertelt ze over haar motivatie: ‘De yoga blijft me inspireren om het beste van mezelf te geven als partner, moeder en leraar.’

Als onderdeel van het afscheid van Rinske Frederiks chanten leerlingen en andere betrokken uit de yoga-wereld zeventien dagen lang akaal (tijdloosheid). Het is een manier van afscheid nemen en nabestaanden genezen van het verlies van een geliefde. Ze willen de ziel van Rinske Frederiks op die manier begeleiden op haar reis.

De overtuiging in de kundalini-traditie is dat de ziel onsterfelijk is.

Maandagavond is er een samenzijn van yogaleerlingen in het Suniya-yogacentrum.

Lees verder

Actueel

Heftige video: Asielzoekers woest over maaltijdaanbod, politie moet wapenstok trekken

De politie stond deze week voor een enorme uitdaging. Bij de asielopvang in Star Logde Hotel Utrecht is letterlijk de pleuris uitgebroken, omdat asielzoekers die daar verblijven woedend zijn over maaltijden in het luxe oord. Zij eisen dat de catering wordt aangepast. Het COA wil de rust bewaren en heeft besloten om in te gaan op de eisen van de nieuwe Nederlanders.

Het hotel aan de Biltsestraat dient tot volgend jaar als opvangplek voor zo’n 350 asielzoekers. Een grote groep mensen zit al sinds vorig jaar december in het hotel.

Klachten over maaltijden

Maar wie denkt dat de asielzoekers blij zijn met de opvang, zit er helemaal naast. Al geruime tijd wordt er geklaagd over de maaltijden die geserveerd worden. Bewoners vinden deze nogal karig uitvallen en bovendien wordt er geen rekening gehouden met wat zij willen eten. Bovendien eisen ze leefgeld, zodat ze zelf eten kunnen kopen. Hiervoor hebben ze zelfs een heuse petitie opgezet.

Totale escalatie

De aanhoudende frustratie onder asielzoekers over het ‘slechte’ eten is deze week volledig geëscaleerd. De situatie was zelfs zo nijpend, dat de politie moest worden ingeschakeld, zo weet het Algemeen Dagblad. Zo’n 10 agenten zagen zich genoodzaakt hun wapenstok te trekken.

Zij besloten een linie te vormen om zodoende een grote groep asielzoekers op afstand te houden. Uiteindelijk werd een man aangehouden, maar die liep niet veel later alweer vrij rond.

COA: Catering moet anders

Het bibberende COA is ”niet blij” met de politie-inzet. In plaats van asielzoekers te wijzen op hun belachelijke gedrag, is de organisatie druk bezig om aan de eisen van de nieuwe Nederlanders te kunnen voldoen. Zodoende lopen er gesprekken met mensen, om te kijken of en hoe snel de catering kan worden aangepast.

Lees verder

Actueel

Het Kabinet voert vandaag crisisoverleg: Nederland staat op instorten

Minister-president Mark Rutte, de vicepremiers Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Carola Schouten en de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen komen donderdagavond bijeen in het Catshuis. Het gaat in dit land helemaal de verkeerde kant op.

Het achttal voert vandaag crisisoverleg over de grote problemen waar Nederland mee te maken heeft. Hierbij gaat het om de koopkracht, de stikstofaanpak en de eeuwige asielcrisis.

Kabinet voert vandaag crisisoverleg: Nederland staat op instorten

De stikstofaanpak is binnen het kabinet al lange tijd een problematisch onderwerp. D66 wil de plannen er graag zo snel mogelijk doorheen drukken, maar de VVD en de twee christelijke partijen willen dit liever niet. Zij rekenen veel boeren en ondernemers tot hun achterban en zijn bang zetels te verliezen.

Asielcrisis

En dan de asielcrisis, die het kabinet zelf heeft gecreëerd, door duizenden asielzoekers binnen te laten waar helemaal geen plek voor is. Deze week had het kabinet een tragische primeur: het toepassen van de dwangmaatregel bij gemeentes. VVD is hier niet blij mee.

Lees verder

Actueel

Buren willen hotel in Albergen kopen om komst asielzoekers te vermijden

Buurtbewoners van het hotel ’t Elshuys in Albergen willen het pand zelf kopen om het uit handen te houden van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De vraag is nog maar of dat realistisch is. Woordvoerder Hennie de Haan meldt tijdens een protestactie: “Dat is iets wat we juridisch gaan onderzoeken.” Het protest kwam er nadat het kabinet de locatie gedwongen aanduidde als opvangcentrum.

Gisteravond verzamelden zich voor het hotel tientallen actievoerders die zich verzetten tegen de komst van een acz in Albergen.

De woordvoerder laat weten: “We zijn totaal overdonderd door het plan van de overheid om hier 150 tot 300 asielzoekers te huisvesten in 27 hotelkamers. Dat aantal staat in geen verhouding tot de 3500 mensen die hier in Albergen wonen.”

Lees verder
Advertisement

Trending