Connect with us

Actueel

Schokkend: Man schiet met pistool hondje van overburen neer, ”geblaf irritant”

De 58-jarige R. K. uit Zuid-Beijerland stond deze week voor de rechter. De man irriteerde zich mateloos aan het geblaf van het hondje van zijn overburen en besloot daarom met een luchtbuks op het beestje te vuren.

K. snapt niet dat honden blaffen en stoort zich er dan ook behoorlijk aan. Na een dagje varen op 14 augustus vorig jaar is K. in zijn tuin gaan zitten, toen hij het geblaf van de viervoeter van zijn overbuurvrouw hoorde. ”Die hond blaft al zeker 1.5 tot 2 jaar.”

Nooit geklaagd

De bijna zestiger had overigens nooit geklaagd bij de buren, maar besloot meteen rigoureus te werk te gaan. ”De emotie nam het van me over. Ik heb mijn luchtbuks gepakt en ben op een laddertje gaan staan. Ik heb richting de boom lopen knallen, waar die hond altijd tegenaan staat te schurken en blaffen. Ik wilde op de boom schieten, om de hond eens goed schrik aan te jagen.”

Paniek

K. is een laffe ‘man’, zo blijkt uit het feit dat hij na zijn schot snel de rolluiken dichtdoet. ”Ik was in paniek omdat ik de hond had geraakt. Ik wist niet wat ik moest doen. Een kwartier later stond iedereen uit de buurt al aan de dijk.”

Omdat er is geschoten met een vuurwapen werd K. door zwaarbewapende agenten uit zijn woning gehaald. Toen werd ook het wapenarsenaal gevonden. Een verzameling volgens K., uit interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Hij zegt dat alle wapens onklaar zijn gemaakt. Het gaat om granaten, vuurwapens, munitie, een stroomstootwapen, een werpmes en een ploertendoder.

Spijt

Zoals het zovaak gaat bij dit soort mensen, hebben ze opeens spijt zodra de rechtbank eraan te pas komt. ”Ongelofelijk veel spijt” heeft K. zelfs. Om dit te onderstrepen heeft hij alle kosten ruimschoots vergoed en zelfs de relatie met zijn overburen hersteld.

Er zijn goede afspraken gemaakt. De hond overleefde de aanslag, na een operatie van drie uur. Het kogeltje zelf kon niet worden verwijderd. Wel is een stukje long weggehaald.

De uitspraak is op 28 juli. Het Openbaar Ministerie eist 200 uur werkstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de man.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending