Connect with us

Actueel

Schokkend: Man schiet met pistool hondje van overburen neer, ”geblaf irritant”

De 58-jarige R. K. uit Zuid-Beijerland stond deze week voor de rechter. De man irriteerde zich mateloos aan het geblaf van het hondje van zijn overburen en besloot daarom met een luchtbuks op het beestje te vuren.

K. snapt niet dat honden blaffen en stoort zich er dan ook behoorlijk aan. Na een dagje varen op 14 augustus vorig jaar is K. in zijn tuin gaan zitten, toen hij het geblaf van de viervoeter van zijn overbuurvrouw hoorde. ”Die hond blaft al zeker 1.5 tot 2 jaar.”

Nooit geklaagd

De bijna zestiger had overigens nooit geklaagd bij de buren, maar besloot meteen rigoureus te werk te gaan. ”De emotie nam het van me over. Ik heb mijn luchtbuks gepakt en ben op een laddertje gaan staan. Ik heb richting de boom lopen knallen, waar die hond altijd tegenaan staat te schurken en blaffen. Ik wilde op de boom schieten, om de hond eens goed schrik aan te jagen.”

Paniek

K. is een laffe ‘man’, zo blijkt uit het feit dat hij na zijn schot snel de rolluiken dichtdoet. ”Ik was in paniek omdat ik de hond had geraakt. Ik wist niet wat ik moest doen. Een kwartier later stond iedereen uit de buurt al aan de dijk.”

Omdat er is geschoten met een vuurwapen werd K. door zwaarbewapende agenten uit zijn woning gehaald. Toen werd ook het wapenarsenaal gevonden. Een verzameling volgens K., uit interesse voor de Tweede Wereldoorlog. Hij zegt dat alle wapens onklaar zijn gemaakt. Het gaat om granaten, vuurwapens, munitie, een stroomstootwapen, een werpmes en een ploertendoder.

Spijt

Zoals het zovaak gaat bij dit soort mensen, hebben ze opeens spijt zodra de rechtbank eraan te pas komt. ”Ongelofelijk veel spijt” heeft K. zelfs. Om dit te onderstrepen heeft hij alle kosten ruimschoots vergoed en zelfs de relatie met zijn overburen hersteld.

Er zijn goede afspraken gemaakt. De hond overleefde de aanslag, na een operatie van drie uur. Het kogeltje zelf kon niet worden verwijderd. Wel is een stukje long weggehaald.

De uitspraak is op 28 juli. Het Openbaar Ministerie eist 200 uur werkstraf, waarvan 40 uur voorwaardelijk tegen de man.

Lees verder

Actueel

Let goed op: Extreme prijsverhogingen in supermarkten op komst

De Rabobank slaat alarm. Volgens onderzoeker Sebastiaan Schreijen geven producenten aan dat zij hun verkoopprijzen met 10 tot 20 procent moeten verhogen. Supermarkten hebben daardoor geen andere keuze dan dit door te berekenen aan de klant.

Als reden voor het verhogen van de verkoopprijzen worden ‘de dure dollar’, personeelskosten en energiekosten genoemd. Verpakkingsmateriaal als glas en karton, maar ook halffabricaten als meel en zout worden gemaakt met veel energie. Die producten worden op contractbasis door producenten afgenomen, waardoor de hogere energiekosten nog altijd worden doorberekend aan de voedingsmiddelenproducenten.

Nog duurder

”Consumenten hebben het afgelopen jaar al te maken gehad met prijsverhoging na prijsverhoging”, zegt Schreijen. ”Maar afgaande op de consumentenprijsontwikkelingen in de supermarkt zijn nog lang niet alle kostenstijgingen gedekt. Laat staan dat de consument weet heeft van de voorgenomen producentenprijsverhogingen die er de komende maanden aan zitten te komen.”

Rabobank verwacht dat de inkopers bij supermarkten de komende tijd ‘flink tegengas geven aan de onderhandelingstafel’. Schreijen denk dat het aanbod in de supermarkten daardoor zal versoberen, bijvoorbeeld door lege schappen als gevolg van het stoppen van leveringen. ”Maar ondanks die versobering zullen boodschappen (nog) duurder worden in de eerste maanden van 2023.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Center Parcs bezuinigt: extreem koud water in zwembad en limiet op verwarming in huisjes

Center Parcs wordt overladen met klachten. Op de recensiepagina van Center Parcs De Kempervennen zijn woedende reacties te lezen van mensen die een peperduur huisje hadden geboekt en een beroerde tijd hebben gehad.

Zo klaagt een moeder over het feit dat het grote zwembad ‘ijskoud’ is en dat haar zoontje er zelfs paarse lippen van heeft gekregen. Iemand anders schrijft dat er volop tocht was in het geboekte huisje. Ook gaf de open haard geen warmte. ”De blokken die verkocht worden kosten goud, maar geven nul warmte.”

Moet van overheid

Woordvoerder Marthijn Tabak van Center Parcs vindt het ‘vervelend’, maar zegt dat ze moeten bezuinigen in opdracht van de overheid.

”De overheid vraagt ons en andere bedrijven om ons gas- en elektraverbruik met 15 procent terug te dringen. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Limiet

Center Parcs heeft graag dat boekers de volle mep betalen, maar verleent vervolgens weinig service. In de huisjes is het niet meer mogelijk om de verwarming hoger dan 21 graden te zetten. ”Dat moeten we maar even accepteren”, aldus de woordvoerder.

De temperatuur van het zwemwater is teruggebracht van 30 naar 28 graden. ”Iets lager dan mensen gewend zijn, maar we proberen uit te leggen waarom we dat doen.”

In ieder geval komen er op dit moment zoveel klachten binnen, dat Center Parcs heeft besloten de temperatuur weer 1 graad omhoog te doen. Toch iets minder maatschappelijk verantwoordelijk dus 😉

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending