Connect with us

Actueel

Vreselijk nieuws: Meisje (14) overleden nadat achtbaan losraakt van de rails

Een 14-jarig meisje is overleden nadat het achterste deel van de achtbaan waarin ze zat van de rails raakte. Het verschrikkelijke incident vond plaats op 14 juli in het pretpark Tivoli Friheden in Denemarken.

‘Cobra’ achtbaan

De niet bij naam genoemde tiener maakte een ritje in de Cobraen achtbaan toen het achterste deel van het voertuig ontspoorde. De twee personen die op de achterbank zaten, en een andere persoon werden bevrijd door reddingswerkers en naar het ziekenhuis gebracht.

Maar helaas werd een 14-jarig meisje niet lang daarna doodverklaard. Haar doodsoorzaak is op dit moment nog onbekend.

Een politie-inspecteur vertelde op een persconferentie dat de exacte oorzaak van het ‘heel erg tragische ongeval’ onduidelijk blijft, en verzekerde het publiek dat onderzoekers ‘veel energie’ zullen steken in het onderzoeken hoe achtbanen worden goedgekeurd voor gebruik door het publiek.

Verklaring op Facebook

Op hun Facebook-pagina staat in de verklaring: “Het is moeilijk voor ons om het tragische ongeval van vandaag onder woorden te brengen, waarbij een meisje het leven verloor en een jongen gewond raakte.

“Onze oprechte gedachten zijn bij het meisje en de familieleden, familie en vrienden van het meisje. Onze gedachten zijn ook bij de jongen, ons personeel en de vele bezoekers van het park eerder vandaag. We werken samen met de politie van Oost-Jutland en wachten nu op de technische onderzoek naar het ongeval.”

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending