Connect with us

Actueel

Triest afscheid Rob de Nijs (79)

Een uitverkocht, 14000 toeschouwers, Ziggo Dome heeft woensdagavond afscheid genomen van Rob de Nijs (79). Meer dan 60 jaar stond Rob de Nijs op het podium. Zijn allerlaatste concert gaf de zanger gezeten in een rolstoel , waarbij hij liefdevol werd voortgeduwd door zijn Henriette. Waylon, Trijntje Oosterhuis, Danny Vera, Sanne Wallis de Vries, Claudia de Breij en Paskal Jakobsen zongen tussendoor nummers van De Nijs, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, zodat hij af en toe even op adem kon komen.

Sterkte

Ritme van de regen, Malle Babbe, Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula, Banger hart en Alles wat ademt ze kwamen allemaal voorbij. Het publiek beloonde Rob de Nijs met een staande ovatie, als het hem tijdens een van die nummers even te veel dreigde te worden. Zijn laatste optreden besloot Rob de Nijs met Niet voor het laatst.

“Het is jammer dat het zo moet eindigen. Het kan niet anders. Ik voel de ziekte onmiskenbaar zijn werk doen, elke dag een beetje meer en dan is het tijd om het onvermijdelijke onder ogen te zien. Stoppen. Het is jammer, want mijn stem is nog altijd goed gebleven. Dat schijnt ook een van de weinige dingen te zijn waar de ziekte van Parkinson geen vat op heeft. Maar het is goed zo, ik heb het de afgelopen jaren geaccepteerd en een plek gegeven. Tijd om vaarwel te zeggen,” zegt Rob de Nijs vandaag in De Telegraaf.

Rob de Nijs (79), die aan de ziekte van Parkinson lijdt, neemt noodgedwongen afscheid nemen van de bühne. Niet meer optreden betekent voor Rob de Nijs ook dat er geen geld meer binnenkomt. En dat betekent ook een financieel moeilijke tijd voor de zanger, zijn vrouw Jet en hun zoontje Julius. Ondanks zijn 45 albums, 100 singles en dertig gouden en platina platen, beschikt Rob de Nijs over maar weinig financiële reserves. ‘Als ik er morgen mee stop, dan ben ik de dag erna blut,’ zei hij al eerder.

Midden mei werd bekend dat het afscheidsconcert van De Nijs werd verplaatst naar 22 juni. De show, die gepland stond voor 10 april in de Ziggo Dome, werd uitgesteld omdat De Nijs in het ziekenhuis lag met corona en daarvan moest herstellen. Die dag zal met 14.000 bezoekers de kassa nog een keer flink rinkelen voor de zanger. Geld dat hij hard nodig heeft, want ondanks zijn 45 albums, 100 singles en dertig gouden en platina platen, is De Nijs zeker geen miljonair. Rob is er ook altijd eerlijk over geweest dat hij nooit een echte spaarder is geweest.

‘Ik heb het natuurlijk ook aan mezelf te wijten, vertelde hij eerder aan Trouw. ‘Ik heb me nooit veel ontzegd. Ik was dol op mooie kleren en kocht wat ik wilde van grote ontwerpers, ik heb altijd een zwak gehad voor motoren en als ik ergens voor ging, ging ik er helemaal voor. Ik keek ook op geen geld om op vakantie te gaan. Daar draai ik nu voor op. Maar het is niet anders. Die theatertournee was welkom geweest.’ Een toumee die Rob destijds vanwege corona moest annuleren, waardoor er veel geld verloren ging.

Ook in 2017 sprak Rob openlijk over zijn lastige financiële situatie. ‘Als ik er morgen mee stop, dan ben ik de dag erna blut,’ bekende hij in het Vlaamse tv-programma Buurman, wat doet u nu? ‘Heb ik een gat in mijn hand? Niet meer. Ik heb maar op één moment in mijn leven ongeveer één miljoen op mijn rekening gehad. Maar toen kwam de fiscus voorbij, en had ik dat niet meer. Wat ik aan belastingen al heb betaald in mijn leven: dat loopt in de miljoenen. Maar het systeem is nu eenmaal zo, en dat is oké. Ik hoop dat het geld goed wordt besteed.’

Nadat Rob de Nijs vanavond zijn afscheidsconcert ’t is mooi geweest’ in het Ziggo Dome in Amsterdam heeft gegeven zal hij zich terugtrekken in zijn huis in Bennekom, dat Rob en zijn vrouw Henriette kochten voor 675.000 euro. Maar ook op dit huis rust een flinke hypotheek van 562.500 euro.

Onduidelijk is wat nu het vermogen van de zanger is. Bij de Kamer van Koophandel zijn er voor zijn bedrijf Pur Sang geen jaarrekeningen gedeponeerd. Wat misschien nog wel geld in het laatje brengt zijn de albums van Rob de Nijs die opnieuw verschijnen als Expanded Editions. Tot en met 11 november zullen elke vrijdag een of twee albums, met extra en nieuwe content, op de digitale platforms verschijnen.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending