Connect with us

Actueel

Dramatisch nieuws ernstig zieke Mariska Bauer: ‘Deels verlamd’

Eerder dit jaar ging het voor de Bauers niet zoals verwacht. Het ergst denkbare overkwam hen en Mariska kreeg een beroerte. Ze ondervindt nog steeds de gevolgen. Ze ondergaat momenteel ergotherapie om haar weer te helpen functioneren.

Kort na het begin van het nieuwe jaar kreeg Mariska op 4 januari een beroerte. Frans realiseerde zich dat het niet goed ging. Ze sprak anders. Mariska dacht zelf dat het niet ernstig was, maar het ziekenhuis bleek het mis te hebben.

Sinds de beroerte is er veel veranderd. Mariska werd opgenomen in het ziekenhuis en getest om aan te tonen dat ze een beroerte had. Tijdens een beroerte, ook wel een beroerte genoemd, verstoppen bloedstolsels de slagaders in de hersenen. Hierdoor krijgen delen van de hersenen onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen binnen. Dan zijn er vaak tekenen van lichamelijk falen. Uw mond kan bijvoorbeeld naar beneden hangen of uw armen kunnen gevoelloos zijn.

Afhankelijk van de ernst kan een hartinfarct blijvende gevolgen hebben. “Mijn armen en benen werken weer”, maakte Mariska onlangs bekend op Hoge Bomen. “Ik maak het makkelijker. Vroeger was ik een bezige bij, maar nu ben ik een stille vlinder. Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Ik zet het nu. Elke stap die je zet is een stap vooruit. ”

Mariska zei dat ze geen andere symptomen had, maar het kostte allemaal veel moeite. Het heeft duidelijk een grote impact gehad. Ze ondergaat momenteel ergotherapie om te leren functioneren zoals voorheen. Ergotherapie helpt mensen die door fysieke of psychische beperkingen moeite hebben met het uitvoeren van hun dagelijkse bezigheden. Dit kan gaan over thuis, werk, studie of hobby’s.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending