Connect with us

Actueel

Prinses Amalia vindt ondanks woningnood wél een kamer

Amalia

Prinses Amalia beseft dat ze haar beide handjes mag kussen dat ze ondanks de woningnood in Nederland toch een kamer heeft gevonden in Amsterdam. Dat onthult de troonopvolgster tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie van het koninklijk huis.

Amalia weet dat het voor heel wat studenten heel moeilijk is om een kamer te vinden. “Ik heb ook vriendinnen die vorig jaar echt moeite hebben gehad met het vinden van een kamer. Daarom ben ik ontzettend dankbaar dat ik wel een kamer heb kunnen vinden. Ik kijk ernaar uit om daar met medestudenten te mogen wonen.”

Koningin Máxima denkt dat Amalia veel zal opsteken van deze ervaring. Máxima zegt: “Vroeger vertelden je ouders je wat je moest doen. Nu moet je zelf regels bedenken en prioriteiten stellen met medestudenten.” Volgens de koningin is dit de ideale voorbereiding op het volwassen leven van Amalia.

Klaar voor nieuwe fase

Koning Willem-Alexander denkt ook dat deze verantwoordelijkheid een ideale leerschool is voor zijn dochter. “Als kind lijkt het alsof je ouders alles tegenhouden, maar een eigen huishouden brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Het is een nieuwe fase in het leven en ik denk dat Amalia daar helemaal klaar voor is.”