Connect with us

Actueel

Zoveel vakantiedagen heeft Nederlander nodig om écht uit te rusten

vakantiedagen

Gemiddeld genomen hebben Nederlanders 18 vakantiedagen nodig om echt uit te rusten en de batterijen op te laden. Dat is één dag meer dan het gemiddelde van werknemers in Europa.

HR- en payrolldienstverlener SX Worx voerde een onderzoek uit onder meer dan 10.000 Europese werknemers.

Werknemers zijn volgens de organisatie meer dan ooit op zoek naar de ideale balans tussen werk en privé. Onder Europese werknemers kwamen er heel wisselende antwoorden op de vraag hoeveel vakantiedagen ze nodig hebben. Werknemers in Italië hebben 11 dagen nodig en in het Verenigd Koninkrijk zijn dat er amper 8. In Finland en Spanje hebben mensen meer vakantie nodig, respectievelijk 34 en 27 dagen.

Het springt in het ook dat 37 procent van de ondervraagden bereid is om onbetaald verlof te nemen als de vakantie voorbij is.

Aan werk blijven denken

Een derde van de ondervraagden geeft toe dat ze tijdens hun vakantie aan het werk blijven denken. Denk aan zakelijke telefoontjes en mails checken. Maar Italiaanse, Nederlandse en Noorse werknemers zijn tijdens hun verlof minder met werk bezig. Om en bij een derde van de Europese werknemers heeft het lastig om hun werk los te laten tijdens hun vakantie.