Connect with us

Actueel

Beelden: Absurde wc-routine van Poetin onthuld

Poetin

Vladimir Poetin houdt er een heel bizarre toilet-routine op na. De Russische president gaat immers nergens normaal naar het toilet. Het Franse nieuwsmagazine Paris Match meldt dat medewerkers zijn uitwerpselen in zakjes verzamelen als hij in het buitenland is. Die zakjes gaan daarna mee terug naar Moskou.

Een persoon in zijn entourage is verantwoordelijkheid voor het verzamelen van de stoelgang van Poetin. Die uitwerpselen moeten daarna mee terug het vliegtuig op naar Rusland.

Het magazine weet: “Een agent moest de uitwerpselen van Poetin in daarvoor bestemde zakjes doen, zodat er geen spoor achter bleef. Alles werd vervolgens in een speciale koffer weer mee naar Rusland genomen.”

Dat alles gebeurt dan in het grootste geheim en de Russische ambassade is onder druk gezet om hier niets over te melden. Ook tijdens zijn bezoek aan Frankrijk in mei 2017 is dezelfde routine waargenomen.

Eigen toilet

Op buitenlandse reizen neemt de president overigens al jaren zijn eigen toilet mee. Binnen Rusland gaat hij naar een gewone wc. Zijn bodyguards moeten dan een volledig toiletblok ontruimen zodat Poetin rustig naar het gemak kan gaan. In het buitenland is dat niet altijd mogelijk. Na een toiletbezoek moet alles grondig schoongemaakt worden en worden ongewenste substanties zorgvuldig vernietigd.

Waarom doet Poetin dit?

De reden voor deze toilet-procedure is dat uitwerpselen belangrijke informatie over iemands gezondheid kunnen prijsgeven. Ook neemt hij overal zijn eigen thermos mee en worden kopjes en glazen altijd meegenomen door lijfwachten. Daarna worden alle DNA-sporen verwijderd. “Ook als hij iets aanraakt, worden daarna zijn vingerafdrukken verwijderd.”