Connect with us

Actueel

Zien: Het is zeker niet handig om deze 6 milde coronasymptomen te negeren:

Twee van de mildere symptomen van het coronavirus waar mensen op moeten letten zijn het verlies van eetlust en van je reuk. Echter zijn er ook mildere, minder voor de hand liggende symptomen waar je op moet letten.

Verlies van reuk- en smaakvermogen

De British Association of Otorhinolaryngology komt met de waarschuwing dat het verlies van geur en smaak kan betekenen dat je Covid-19 hebt. De verschijnselen kunnen worden veroorzaakt door de coronavirus dodende cellen in de neus en keel.

“Er is bewijs uit andere landen dat de ingang voor het coronavirus vaak in de ogen, neus en keelgebieden is,” zei de vereniging in een verklaring.

“We hebben ook een nieuw symptoom geïdentificeerd (verlies van reuk- en smaakzin) dat kan betekenen dat mensen zonder andere symptomen maar met alleen het verlies van dit gevoel zichzelf misschien moeten isoleren – opnieuw om de verspreiding van het virus te verminderen”.

Fysieke vermoeidheid

Een ander veelvoorkomend symptoom van Covid-19 is een vermoeidheid of weinig lust. Echter kan dit ook voorkomen bij een griep of verkoudheid.

Mentale vermoeidheid

Mensen die het coronavirus hadden opgelopen, kwamen allemaal met de melding dat zij last kregen van mentale vermoeidheid. Deze vermoeidheid kan nog maanden aanhouden.

Gebrek aan eetlust

Bij sommige mensen die het coronavirus hadden opgelopen verdween de eetlust helemaal of werd deze iets minder. Raceblogger Stephen Power, had helemaal geen zin om te eten. Hij gelooft dat hij de ziekte heeft opgelopen tijdens het Cheltenham Festival. “Ik lig nu al bijna vier dagen in bed met vervelende koorts, hoofdpijn, lichte hoest en rugpijn, ik ben volledig uitgeput en heb geen drang om te bewegen of te eten.”

Buikpijn

Een studie van het American Journal of Gastroenterology koppelt echter buikproblemen aan Covid-19. Mensen die besmet zijn met het coronavirus in de Chinese provincie Hubei, hadden spijsverteringsverschijnselen zoals diarree. Bij 50% had hier last van.

Pijnlijke ogen

Het virus kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een brandgevoel, jeuk en irritatie in de ogen. Dezelfde symptomen als bij hooikoorts echter is hier het virus dat dit symptoom triggert en niet een externe factor.

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending