Connect with us

Actueel

Zien: 3 trucjes om áltijd te winnen met een potje Kolonisten van Catan!

Kolonisten van Catan, één van de meest populaire spellen in Nederland. Qua populariteit komt hij namelijk nét achter Monopoly. Je ontvangt grondstoffen waarmee je straten, schepen, dorpen en steden kunt bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen die de verdere vooruitgang van de beschaving moeten voorstellen. Je kunt vooruitgang boeken door het winnen van overwinningspunten. Deze zijn dan ook cruciaal om het spel te kunnen winnen. Je wint wanneer je het benodigde aantal overwinningspunten bij elkaar verzameld hebt. Dat aantal varieert per bord.

Zó win je áltijd met Kolonisten van Catan

Wanneer je dit spelletje vaker speelt, dan weet je wel hoe je het beste je spel kunt spelen. Je weet precies waar je het beste je eerste dorpen en straten kunt plaatsen. Daarmee zorg je ervoor dat je kans op winst stukken groter is. Wanneer jij degene bent die áltijd verliest, dan zijn wij er om je even te helpen. We hebben 3 tactieken die je allemaal kunt gebruiken om de overwinning naar je toe te slepen:

Tip 1. Blokkeer een weg in het midden

Wanneer iemand voor de “langste weg” gaat, moet je die zo snel mogelijk blokkeren. Doe wel alsof dat de gunstige weg voor jou was zodat niemand je probeert terug te pakken.

Tip 2. Hou grondstoffen van anderen in de gaten

Iedereen is constant met zichzelf bezig, maar niemand let op wat de rest van de spelers binnen krijgen. Net voordat ze alle grondstoffen hebben voor wat ze willen kopen graai jij het voor hun neus weg. Weet je niet zeker wat de ander heeft, dan kun je er altijd op een sluwe manier naar vragen: “Heb jij hout? Ruilen voor wol?”. Klinkt onschuldig toch!

Tip 3. Investeer zoveel mogelijk in ontwikkelingskaarten

Niemand die écht oog heeft voor de ontwikkelingskaarten. Iedereen is bezig met het uitbreiden van hun imperium met steden, straten en dorpen. Doe alsof je er bar slecht voor staat. Maar met je ontwikkelingskaarten heb jij niet zoveel steden en dorpen nodig om te winnen.

Lees verder

Actueel

Politie slaat alarm: 15-jarige jongen al 2 weken vermist

De politie is op zoek naar de 15-jarige Dustin Slomp uit Maastricht. De minderjarige jongen is ruim twee weken spoorloos en werd voor het laatst gezien op 11 november in de Severenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Dat meldt de politie op Facebook.

Op de dag van zijn verdwijning droeg Dustin een donkerkleurige trainingsbroek. In het Facebookbericht loopt de politie al vooruit op vragen die ze vermoeden te krijgen over het late plaatsen van de vermissing. De dienders zeggen druk bezig te zijn met de zaak. Daarom kunnen ze helaas niet meer informatie verstrekken.

Heb jij Dustin gezien of weet je waar hij is? Bel dan direct telefoonnummer 0900 – 8844 of 112.

Lees verder

Actueel

Koerier (49) DPD dood aangetroffen door collega’s in bestelwagen: hij werkte tot 14 uur per dag

Een chauffeur van koerierdienst DPD is dood aangetroffen in zijn bestelbusje in het Verenigd Koninkrijk. De man, Warren Norton (49), zat ineengezakt achter zijn stuur. Dat meldden Britse media.

Norton zou door collega’s zijn gevonden in zijn bestelwagen op het terrein van het DPD-magazijn in Dartford, in het Engelse graafschap Kent. Ze dachten dat hij sliep, waarna ze op het raam van zijn busje klopten om hem wakker te maken. Maar hij reageerde niet. Eén van de mannen sloeg daarop een raam in en opende de deur. Maar Norton bleek levenloos. Alle reanimatiepogingen waren tevergeefs.

Norton maakt de laatste tijd veel overuren om zo veel mogelijk pakjes te bezorgen. De alleenstaande vader van een 14-jarige dochter zou wekenlang tot 14 uur per dag hebben gewerkt om alles tijdig geleverd te krijgen.

“Managers proberen je over te halen om meer dagen en langer te werken omdat ze weten dat we zelfstandigen zijn”, verklaarde een anonieme bron aan ‘The Sun’. De werkdruk is naar verluidt enorm. “Alle pakketten moeten telkens uit het magazijn”, vertelde de bron.

Soms zou Norton zelfs alle dagen van de week gewerkt hebben. ‘s Morgens begon hij dan om 6 uur en werkte soms door tot 20 uur. Het loon voor al dat harde werk: 120 pond (omgerekend 140 euro) per dag.

Norton zou ongeveer twee jaar voor de koerierdienst hebben gewerkt. Een woordvoerder van DPD bevestigde de dood van de koerier aan ‘The Sun’: “Onze gedachten zijn op dit moment bij zijn familie en vrienden.”

Lees verder

Actueel

Zoon Peter R. de Vries is in levensgevaar

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries heeft een waarschuwing van de politie gekregen dat hij is levensgevaar is. Dit komt omdat hij de kroongetuigen van Nabil B. helpt als advocaat.

De politie heeft te horen gekregen dat er mensen zijn die Royce willen vermoorden. ,De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten”, liet Royce aan het parool weten.

,,Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”

Hij dacht er gelijk aan om er niet mee door te gaan. ,,Door de aanslag op mijn vader is dat versneld en kwamen de zussen wéér zonder advocaat te zitten”, legt hij uit. ,,Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

,,Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging”, zegt De Vries. ,,Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.”

Lees verder
Advertisement

Trending