Connect with us

Actueel

Zien: 3 trucjes om áltijd te winnen met een potje Kolonisten van Catan!

Kolonisten van Catan, één van de meest populaire spellen in Nederland. Qua populariteit komt hij namelijk nét achter Monopoly. Je ontvangt grondstoffen waarmee je straten, schepen, dorpen en steden kunt bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen die de verdere vooruitgang van de beschaving moeten voorstellen. Je kunt vooruitgang boeken door het winnen van overwinningspunten. Deze zijn dan ook cruciaal om het spel te kunnen winnen. Je wint wanneer je het benodigde aantal overwinningspunten bij elkaar verzameld hebt. Dat aantal varieert per bord.

Zó win je áltijd met Kolonisten van Catan

Wanneer je dit spelletje vaker speelt, dan weet je wel hoe je het beste je spel kunt spelen. Je weet precies waar je het beste je eerste dorpen en straten kunt plaatsen. Daarmee zorg je ervoor dat je kans op winst stukken groter is. Wanneer jij degene bent die áltijd verliest, dan zijn wij er om je even te helpen. We hebben 3 tactieken die je allemaal kunt gebruiken om de overwinning naar je toe te slepen:

Tip 1. Blokkeer een weg in het midden

Wanneer iemand voor de “langste weg” gaat, moet je die zo snel mogelijk blokkeren. Doe wel alsof dat de gunstige weg voor jou was zodat niemand je probeert terug te pakken.

Tip 2. Hou grondstoffen van anderen in de gaten

Iedereen is constant met zichzelf bezig, maar niemand let op wat de rest van de spelers binnen krijgen. Net voordat ze alle grondstoffen hebben voor wat ze willen kopen graai jij het voor hun neus weg. Weet je niet zeker wat de ander heeft, dan kun je er altijd op een sluwe manier naar vragen: “Heb jij hout? Ruilen voor wol?”. Klinkt onschuldig toch!

Tip 3. Investeer zoveel mogelijk in ontwikkelingskaarten

Niemand die écht oog heeft voor de ontwikkelingskaarten. Iedereen is bezig met het uitbreiden van hun imperium met steden, straten en dorpen. Doe alsof je er bar slecht voor staat. Maar met je ontwikkelingskaarten heb jij niet zoveel steden en dorpen nodig om te winnen.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending