Connect with us

Actueel

Zien: Mark Rutte uitgejouwd en uitgescholden bij vertrek Binnenhof

Gisteren is er bekend gemaakt dat Rutte en zijn kabinet ermee gaan stoppen en dus gaan aftreden. Dit komt vanwege het keiharde rapport ‘Ongekend onrecht’ dat over de kinderopvangtoeslagenaffaire gaat, heeft NU.nl zojuist laten weten.

Ontzettend veel ouders hebben de afgelopen tijd met fraude te maken gehad waardoor ze allemaal in de problemen zijn gekomen. Dit was een van de grootste redenen waarom het kabinet nu af gaat treden.

Eerst moet de koning accepteren dat ze ermee stoppen en daarna zal het kabinet demissionair doorregeren. Het gevolg daarvan is dat er geen belangrijke beslissingen meer genomen zullen worden.

Afgelopen weet had Minister-president Mark Rutte al laten weten dat de coronamaatregelen hierdoor niet zullen veranderen. Het kabinet zal namelijk nog steeds beslissingen nemen over de aanpak van het coronavirus. Want als de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart zijn geweest zouden ze daar nog steeds beslissingen over mogen nemen.

Rutte uitgejouwd en uitgescholden bij vertrek Binnenhof

Na de uitleg van Rutte verliet hij het binnenhof en werd hij uitgejouwd door de mensen die daar op hem stonden te wachten. Hier zijn beelden van en deze kun je hieronder zien:

 

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Simon Keizer protesteert tegen Zwarte Piet: ‘Afschaffen’

Simon Keizer heeft zich niet populair gemaakt in Volendam. De zanger is namelijk fel tegenstander van Zwarte Piet. Dat men in zijn woonplaats nu heeft besloten de zwarte kindervriend af te schaffen, vindt Simon prachtig.

Het heeft even geduurd, maar het conservatieve vissersdorp Volendam heeft nu afscheid genomen van de traditionele Zwarte Piet. De meeste inwoners zijn hier niet blij mee, maar Simon wel. In de podcast De Leeuw Lult Verder zegt Simon dat Zwarte Piet niet normaal is.

Meer kleuren

De extreemlinkse Simon vindt overigens niet dat er geen enkele Zwarte Piet meer mag rondlopen. ”Er mag van mij best nog een zwarte piet tussen, maar dan wel tussen alle kleuren.”

Bron: Showblad

Lees verder
Advertisement

Trending