Connect with us

Actueel

Zien: Angela de Jong in grote shock: ‘Margriet moet sorry zeggen tegen Ernst Kuipers’

Angela de Jong vindt dat Margriet van der Linden haar excuses moet aanbieden aan Ernst Kuipers voor de ‘schandalige’ vraag die ze hem dinsdagavond stelde in M. Dat schrijft ze in het AD.

Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zat aan tafel om de coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge na te beschouwen. Hij kreeg het behoorlijk voor zijn kiezen toen Margriet van der Linden over de schrijnende situatie in de verpleeghuizen begon, waar veel ouderen vereenzamen door de lockdown.

Buikpijn?

Margriet van der Linden sprak van een ‘schrijnende’ situatie. “In Voorburg sprong een 87-jarige man van een etage af en heeft dat niet overleefd, omdat het zo schrijnend is en mensen het niet meer zien zitten. Heeft u af en toe een beetje pijn in uw buik? Hoewel het begrijpelijk is, natuurlijk was het belangrijk om het zorgpersoneel eerder te vaccineren, daar heeft u op aangedrongen, maar van: die verpleeghuizen zijn ook belangrijk.”

Ernst Kuipers sloeg Margriet direct om de oren met cijfers. “Nee, daar heb ik absoluut geen pijn van in mijn buik en ik denk dat het dan goed is om even de getallen bij elkaar te hebben. We hebben 33.000 vaccins gekregen voor zorgpersoneel en dan echt dat zorgpersoneel wat je nodig hebt voor het overeind houden van cruciale capaciteit.”

Dat is personeel dat we niet kunnen missen, aldus Ernst. “Uitval van een ic-verpleegkundige in een ziekenhuis kost direct in een rooster drie tot vier bedden, bedden die we keihard nodig hebben en waar mensen op aanspraak maken.”

Geen buikpijn

Tussen kerst en oud en nieuw was er 16 procent uitval in Ernsts ziekenhuis. “De belangrijkste oorzaak van uitval was Covid. Dat kunnen we ons nu niet veroorloven. Als je dan 33.000 vaccins haalt uit een totaal van 800.000 die bedoeld zijn voor de ouderen en wijkzorg en gehandicaptenzorg, dan hebben we het over minder dan 4 procent, dus helemaal niks.”

“De vertraging in het tempo waarin verpleeghuizen gevaccineerd worden is nihil, dus totaal geen pijn in de buik. Sterker nog: ik zou het morgen opnieuw weer doen, want ik denk dat het ongelooflijk belangrijk is om dit personeel overeind te houden.”

Kritiek

Het fragment leidde direct tot kritiek op Twitter. “M flikt het gewoon om Ernst Kuiper een schuldgevoel aan te naaien omdat zij als eerste de prik wilden. Afschuwelijk. Die man pleegde zelfmoord omdat de regering geen perspectief biedt! Zij zijn degene die schuld hebben. Niet Kuipers!!”, twitterde Youri.

En Jena: “Oef, ‘topjournalist’ Margriet valt nu Ernst Kuipers KEIHARD aan verwijt hem de zelfmoord van een 87-jarige man! Ze wist niet eens dat ie NIET in het OMT zat!”

Angela wil excuses

AD-diva Angela de Jong is het eens met de kritiek en eist excuses. “Ik heb Ernst Kuipers afgelopen jaar minstens 150 keer in praatprogramma’s gezien, maar zelden flikkerden zijn ogen zo vervaarlijk als na die schandalige vraag. Het was volkomen legitiem geweest als hij een Pete Hoekstra’tje had gedaan, oftewel hardop zeggen hoe beledigd hij daardoor was.”

Het is knap dat Ernst zo koel bleef, schrijft Angela in haar column. Maar: “Het had gepast geweest als Margriet op haar beurt een Jortje had gedaan, namelijk haar excuses had aangeboden, maar ook dat bleef uit.”

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending