Connect with us

Actueel

Zien: Angela de Jong in grote shock: ‘Margriet moet sorry zeggen tegen Ernst Kuipers’

Angela de Jong vindt dat Margriet van der Linden haar excuses moet aanbieden aan Ernst Kuipers voor de ‘schandalige’ vraag die ze hem dinsdagavond stelde in M. Dat schrijft ze in het AD.

Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zat aan tafel om de coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge na te beschouwen. Hij kreeg het behoorlijk voor zijn kiezen toen Margriet van der Linden over de schrijnende situatie in de verpleeghuizen begon, waar veel ouderen vereenzamen door de lockdown.

Buikpijn?

Margriet van der Linden sprak van een ‘schrijnende’ situatie. “In Voorburg sprong een 87-jarige man van een etage af en heeft dat niet overleefd, omdat het zo schrijnend is en mensen het niet meer zien zitten. Heeft u af en toe een beetje pijn in uw buik? Hoewel het begrijpelijk is, natuurlijk was het belangrijk om het zorgpersoneel eerder te vaccineren, daar heeft u op aangedrongen, maar van: die verpleeghuizen zijn ook belangrijk.”

Ernst Kuipers sloeg Margriet direct om de oren met cijfers. “Nee, daar heb ik absoluut geen pijn van in mijn buik en ik denk dat het dan goed is om even de getallen bij elkaar te hebben. We hebben 33.000 vaccins gekregen voor zorgpersoneel en dan echt dat zorgpersoneel wat je nodig hebt voor het overeind houden van cruciale capaciteit.”

Dat is personeel dat we niet kunnen missen, aldus Ernst. “Uitval van een ic-verpleegkundige in een ziekenhuis kost direct in een rooster drie tot vier bedden, bedden die we keihard nodig hebben en waar mensen op aanspraak maken.”

Geen buikpijn

Tussen kerst en oud en nieuw was er 16 procent uitval in Ernsts ziekenhuis. “De belangrijkste oorzaak van uitval was Covid. Dat kunnen we ons nu niet veroorloven. Als je dan 33.000 vaccins haalt uit een totaal van 800.000 die bedoeld zijn voor de ouderen en wijkzorg en gehandicaptenzorg, dan hebben we het over minder dan 4 procent, dus helemaal niks.”

“De vertraging in het tempo waarin verpleeghuizen gevaccineerd worden is nihil, dus totaal geen pijn in de buik. Sterker nog: ik zou het morgen opnieuw weer doen, want ik denk dat het ongelooflijk belangrijk is om dit personeel overeind te houden.”

Kritiek

Het fragment leidde direct tot kritiek op Twitter. “M flikt het gewoon om Ernst Kuiper een schuldgevoel aan te naaien omdat zij als eerste de prik wilden. Afschuwelijk. Die man pleegde zelfmoord omdat de regering geen perspectief biedt! Zij zijn degene die schuld hebben. Niet Kuipers!!”, twitterde Youri.

En Jena: “Oef, ‘topjournalist’ Margriet valt nu Ernst Kuipers KEIHARD aan verwijt hem de zelfmoord van een 87-jarige man! Ze wist niet eens dat ie NIET in het OMT zat!”

Angela wil excuses

AD-diva Angela de Jong is het eens met de kritiek en eist excuses. “Ik heb Ernst Kuipers afgelopen jaar minstens 150 keer in praatprogramma’s gezien, maar zelden flikkerden zijn ogen zo vervaarlijk als na die schandalige vraag. Het was volkomen legitiem geweest als hij een Pete Hoekstra’tje had gedaan, oftewel hardop zeggen hoe beledigd hij daardoor was.”

Het is knap dat Ernst zo koel bleef, schrijft Angela in haar column. Maar: “Het had gepast geweest als Margriet op haar beurt een Jortje had gedaan, namelijk haar excuses had aangeboden, maar ook dat bleef uit.”

Lees verder

Actueel

Extreme kou in aantocht: ”Standje overleven”

Goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen wordt het waterkoud in Nederland. In Zuid-Limburg gaat het zelfs sneeuwen!

Meteo Limburg voorspelt een witte deken van 1 tot 3 centimeter sneeuw, gecombineerd met gladheid. In de rest van ons land blijft het droog, of valt een beetje motregen. De temperatuur zal de 2 graden niet overschrijden.

Extreme kou

Weeronline sluit zich aan bij Meteo Limburg en voorspelt ook sneeuw in Zuid-Limburg. In het zuidoosten wordt het zo’n twee graden, terwijl het zes graden wordt aan de noordwestkust. De boosdoener is de noordoosten- tot noordenwind. Het zal waterkoud aanvoelen.

Gelukkig is het maar een dagje echt koud. Dinsdag schijnt de zon alweer en stijgen de temperaturen in het zuidoosten tot 4-5 graden. Aan de westkust wordt het 7 graden.

Kouder dan gemiddeld

Na dinsdag wordt het kouder dan normaal gesproken het geval is in deze tijd van het jaar. Gedurende de dag wordt het 2 tot 4 graden, terwijl het in het binnenland licht gaat vriezen.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

In het Belgische Stuivenberg zijn twee ambulancebroeders vanmiddag gewond geraakt nadat zij door een man met psychische problemen werden aangevallen. De situatie ontspoorde zo erg dat de politie moest helpen.

Agressief

Woordvoerder Wouter Bruyns zegt: ”De man weigerde om mee te gaan met de broeders en werd agressief. Volgens de ambulancemedewerkers viel hij hen aan toen zij hem wilden helpen. De politie heeft de man uiteindelijk in de boeien geslagen. Daarop werd hij weer rustig.”

Een andere ambulance heeft de man vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man zal worden vervolgd voor het verwonden van de broeders.

Ziekenhuis

Maar de broeders zelf moesten ook naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen. Ze zijn erg ontdaan en zijn de komende dagen niet in staat om te werken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Heftig: Rousnie en haar zoontje sterven van de kou, maar verwarming mag niet aan

Het zijn zware tijden voor Rousnie Khemai uit Den Haag. De vrouw en haar zoontje hebben het ijskoud in hun woning, maar de verwarming gaat niet aan. De temperatuur komt zodoende niet meer boven de 14,5 graad uit.

Er zijn twee redenen waarom de verwarming niet aan wordt gezet. Ten eerste woont Rousnie in een slecht geïsoleerd huis, wat betekent dat de warmte heel snel wegtrekt. Ten tweede is er natuurlijk het financiële aspect, dat ervoor zorgt dat de vrouw de verwarming niet aanzet.

”Ik durf de verwarming niet aan te doen . En als ik dat doe, krijg ik er hartkloppingen van. Ik voel mezelf soms erg zielig en dan vriest het ‘s-nachts nog niet eens.”

Tranen in mijn ogen

Rousnie heeft twee sokken over elkaar aan en slaapt onder twee dekbedden. Haar zoon heeft het ook koud. Voor hem is een elektrisch kacheltje aangeschaft.

Die mag hij af en toe kort aanzetten, want Rousnie krijgt er stress van. ”Ik moet steeds tegen hem zeggen dat de kachel 10 minuten aan mag en niet langer.”

Rousnie is dit jaar van 80 euro aan energiekosten naar 223 euro per maand gegaan. Daardoor komt ze nauwelijks rond en kan ze haar kind geen gevarieerd eten meer bieden. ”Als mijn zoon dan zegt dat we alweer rijst eten, krijg ik tranen in m’n ogen.

Oplossing

De oplossing zou betere isolatie zijn. ”Dan is de warmte niet binnen een uur weg, maar blijft die tenminste binnen. Ik vind het verschrikkelijk dan ik mijn kind straks naar mijn moeder moet brengen als het nog kouder wordt. Maar het moet wel, want anders is het kindermishandeling.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending