Connect with us

Actueel

Bloemist versiert auto’s van zorgverleners ziekenhuis met bloemen

Bloemist legt bloemen op voorruiten van auto's zorgpersoneel.

Mooie gebaren weten altijd een glimlach op ons gezicht te toveren: ze inspireren in ons moeilijke tijden en geven ons hoop. De medewerkers van een ziekenhuis in Perpignan in Frankrijk zagen onlangs op een maandag plotseling een bosje bloemen op hun auto’s liggen.

Het is niet voor niets dat mensen zeggen: ‘Zeg het met bloemen …’ Bloemen zijn een blijk van liefde en steun. In dit geval dragen de bloemen de boodschap van dankbaarheid en solidariteit over.

Murielle Marcenac (38) is een bloemist uit Perpignan. Vanwege de coronapandemie moest ze haar activiteiten stopzetten. Ze verklaarde aan Huffpost: “Ik moest de knoop doorhakken en wilde ze niet verspillen. Eerder dan te huilen, dacht ik dat het beter was om de mensen een glimlach te bezorgen, vooral in deze tijden.”

Op Facebook schreef ze: “Bloemen uitdelen … een beetje kleur en bloemen in deze moeilijke tijden, blijf lachen en laten we elkaar helpen.”

Massale dankberichtjes

Ze maakte prachtige boeketjes en trok naar de parking van het ziekenhuis in Perpignan. Daar legde ze de bosjes bloemen op de voorruiten van de auto’s van de medewerkers van het ziekenhuis.

De berichten van dank stroomden overvloedig binnen. De foto’s zijn gretig gedeeld op de sociale media. Ze vertelde aan Huffpost: “Ze danken me voor mijn steun en mijn aanpak, want nu is het heel moeilijk. Ze hebben het echt nodig, we moeten elkaar nu steunen en niet kwaad worden.”

Op dinsdag 3 november deed ze haar kunstje nog eens over, maar ditmaal bij een kliniek in Saint-Pierre. De komende dagen gaat ze nog meer zorgverleners letterlijk in de bloemetjes zetten.

Een prachtig gebaar als je het ons vraagt! Het zorgpersoneel kan al onze steun goed gebruiken in deze moeilijke tijden.