Connect with us

Actueel

Sterkte: Dochters minderbedeeld gezin raken kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ recht in het hart

Voor de liefhebbers stond er weer een nieuwe aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ klaar en dat bleek zoals gewoonlijk een behoorlijke tranentrekker te zijn. Op Twitter stroomden de reacties van ontroerde kijkers binnen, die niet alleen lovend waren over beide families, maar óók geraakt werden door de caféhouder in Scheveningen en de dochters uit het minderbedeelde gezin.

‘Steenrijk, Straatarm’ gemist

Iedere aflevering weer weet Steenrijk, Straatarm de nodige tongen los te maken op Twitter. Is het niet omdat het vermogende stel wel wat minder uit de hoogte mag doen, dan heeft het wel te maken met de gevoelige snaar die keer op keer geraakt weet te worden. Dat laatste was gisteren ook weer het geval.

Twintig keer het weekbudget

In de nieuwste uitzending van Steenrijk, Straatarm ruilen alleenstaande moeder Barbara en haar drie kinderen -Serena, Rosalie en Luciano – een week van huis, haard en budget met het gezin van Dzanella en Tjarck. Ook zij hebben drie kids, maar wonen in tegenstelling tot Barbara in een riante villa. Met z’n vijven geven ze wekelijks om en nabij de 1.500 euro uit, wat maar liefst twintig keer het weekbudget is van het Scheveningse gezin.

Tranen

Bij het tellen van het budget schieten beide partijen vol. Dzanella kan zich maar al te goed voorstellen hoe lastig het moet zijn voor Barbara om met slechts 75 euro per week rond te moeten komen. ‘Je wilt je kinderen alles geven. Het doet pijn om te zien dat je dat met zo’n klein budget moet doen’, aldus de blondine.

Ontroerende dochters

In de tussentijd weet het minderbedeelde gezin niet wat ze meemaken als ze zien hoeveel geld ze in de ruilweek te besteden hebben. Wanneer Barbara zegt dat ze haast niet weet waar ze het allemaal aan uit moet geven, heeft haar dochter een hartverwarmend antwoord. ‘Misschien kunnen we wel een beetje overlaten voor hen’, zegt een van de meiden. Die uitspraak, samen met hun verblufte reacties om alle luxe die ze tegenkomen in het huis, ontroert kijkers van Steenrijk, Straatarm.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Mooie actie

Wat kijkers ook diep weet te raken, is de actie van de caféhouders van Tante Knier. Al sinds de eerste lockdown voorzien zij inwoners van Scheveningen, die het wat minder breed hebben, van maaltijden. Op die manier proberen ze hun medemens een handje te helpen. Ook Barbara en haar kinderen staan er regelmatig op de stoep en daarom brengt in de ruilweek in Steenrijk, Straatarm het rijke gezin een bezoekje aan de kroeg.

Verbaasde reacties

Ook de bescheidenheid van Barbara wordt volop besproken op Twitter. Zo vinden fans van het programma het mooi om te zien dat het minderbedeelde gezin maar één keer eten bestelt en overal zó blij mee is. Toch zijn er ook een paar dingen die voor verbazing zorgen. Het is namelijk een grote wens van Barbara om een nieuwe beha te kopen, gezien ze er maar eentje heeft. ‘Die gooi ik ’s avonds in de was, in de hoop dat-ie de volgende ochtend droog is’, vertelt ze erover. Tijdens de ruilweek stapt ze dan ook een lingeriezaak binnen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. ‘Maar één beha? Koop er dan direct een paar meer’, luidt een tweet. Ook vragen kijkers zich af waarom ze niet meer uit haar kappersbezoek haalt. ‘Kan ze een keer naar een echte kapper, laat ze het weer roze verven’, schrijft iemand vol ongeloof.

Groot hart

Al met al kunnen zowel de rijke familie als het minderbedeelde stel rekenen op een stortvloed aan positieve reacties op Twitter. Volgens kijkers hebben ze allemaal ‘een groot en goed hart’.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending