Connect with us

Actueel

Sterkte: Dochters minderbedeeld gezin raken kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ recht in het hart

Voor de liefhebbers stond er weer een nieuwe aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ klaar en dat bleek zoals gewoonlijk een behoorlijke tranentrekker te zijn. Op Twitter stroomden de reacties van ontroerde kijkers binnen, die niet alleen lovend waren over beide families, maar óók geraakt werden door de caféhouder in Scheveningen en de dochters uit het minderbedeelde gezin.

‘Steenrijk, Straatarm’ gemist

Iedere aflevering weer weet Steenrijk, Straatarm de nodige tongen los te maken op Twitter. Is het niet omdat het vermogende stel wel wat minder uit de hoogte mag doen, dan heeft het wel te maken met de gevoelige snaar die keer op keer geraakt weet te worden. Dat laatste was gisteren ook weer het geval.

Twintig keer het weekbudget

In de nieuwste uitzending van Steenrijk, Straatarm ruilen alleenstaande moeder Barbara en haar drie kinderen -Serena, Rosalie en Luciano – een week van huis, haard en budget met het gezin van Dzanella en Tjarck. Ook zij hebben drie kids, maar wonen in tegenstelling tot Barbara in een riante villa. Met z’n vijven geven ze wekelijks om en nabij de 1.500 euro uit, wat maar liefst twintig keer het weekbudget is van het Scheveningse gezin.

Tranen

Bij het tellen van het budget schieten beide partijen vol. Dzanella kan zich maar al te goed voorstellen hoe lastig het moet zijn voor Barbara om met slechts 75 euro per week rond te moeten komen. ‘Je wilt je kinderen alles geven. Het doet pijn om te zien dat je dat met zo’n klein budget moet doen’, aldus de blondine.

Ontroerende dochters

In de tussentijd weet het minderbedeelde gezin niet wat ze meemaken als ze zien hoeveel geld ze in de ruilweek te besteden hebben. Wanneer Barbara zegt dat ze haast niet weet waar ze het allemaal aan uit moet geven, heeft haar dochter een hartverwarmend antwoord. ‘Misschien kunnen we wel een beetje overlaten voor hen’, zegt een van de meiden. Die uitspraak, samen met hun verblufte reacties om alle luxe die ze tegenkomen in het huis, ontroert kijkers van Steenrijk, Straatarm.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Mooie actie

Wat kijkers ook diep weet te raken, is de actie van de caféhouders van Tante Knier. Al sinds de eerste lockdown voorzien zij inwoners van Scheveningen, die het wat minder breed hebben, van maaltijden. Op die manier proberen ze hun medemens een handje te helpen. Ook Barbara en haar kinderen staan er regelmatig op de stoep en daarom brengt in de ruilweek in Steenrijk, Straatarm het rijke gezin een bezoekje aan de kroeg.

Verbaasde reacties

Ook de bescheidenheid van Barbara wordt volop besproken op Twitter. Zo vinden fans van het programma het mooi om te zien dat het minderbedeelde gezin maar één keer eten bestelt en overal zó blij mee is. Toch zijn er ook een paar dingen die voor verbazing zorgen. Het is namelijk een grote wens van Barbara om een nieuwe beha te kopen, gezien ze er maar eentje heeft. ‘Die gooi ik ’s avonds in de was, in de hoop dat-ie de volgende ochtend droog is’, vertelt ze erover. Tijdens de ruilweek stapt ze dan ook een lingeriezaak binnen om een nieuw exemplaar aan te schaffen. ‘Maar één beha? Koop er dan direct een paar meer’, luidt een tweet. Ook vragen kijkers zich af waarom ze niet meer uit haar kappersbezoek haalt. ‘Kan ze een keer naar een echte kapper, laat ze het weer roze verven’, schrijft iemand vol ongeloof.

Groot hart

Al met al kunnen zowel de rijke familie als het minderbedeelde stel rekenen op een stortvloed aan positieve reacties op Twitter. Volgens kijkers hebben ze allemaal ‘een groot en goed hart’.

Lees verder

Actueel

Politie slaat alarm: 15-jarige jongen al 2 weken vermist

De politie is op zoek naar de 15-jarige Dustin Slomp uit Maastricht. De minderjarige jongen is ruim twee weken spoorloos en werd voor het laatst gezien op 11 november in de Severenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Dat meldt de politie op Facebook.

Op de dag van zijn verdwijning droeg Dustin een donkerkleurige trainingsbroek. In het Facebookbericht loopt de politie al vooruit op vragen die ze vermoeden te krijgen over het late plaatsen van de vermissing. De dienders zeggen druk bezig te zijn met de zaak. Daarom kunnen ze helaas niet meer informatie verstrekken.

Heb jij Dustin gezien of weet je waar hij is? Bel dan direct telefoonnummer 0900 – 8844 of 112.

Lees verder

Actueel

Koerier (49) DPD dood aangetroffen door collega’s in bestelwagen: hij werkte tot 14 uur per dag

Een chauffeur van koerierdienst DPD is dood aangetroffen in zijn bestelbusje in het Verenigd Koninkrijk. De man, Warren Norton (49), zat ineengezakt achter zijn stuur. Dat meldden Britse media.

Norton zou door collega’s zijn gevonden in zijn bestelwagen op het terrein van het DPD-magazijn in Dartford, in het Engelse graafschap Kent. Ze dachten dat hij sliep, waarna ze op het raam van zijn busje klopten om hem wakker te maken. Maar hij reageerde niet. Eén van de mannen sloeg daarop een raam in en opende de deur. Maar Norton bleek levenloos. Alle reanimatiepogingen waren tevergeefs.

Norton maakt de laatste tijd veel overuren om zo veel mogelijk pakjes te bezorgen. De alleenstaande vader van een 14-jarige dochter zou wekenlang tot 14 uur per dag hebben gewerkt om alles tijdig geleverd te krijgen.

“Managers proberen je over te halen om meer dagen en langer te werken omdat ze weten dat we zelfstandigen zijn”, verklaarde een anonieme bron aan ‘The Sun’. De werkdruk is naar verluidt enorm. “Alle pakketten moeten telkens uit het magazijn”, vertelde de bron.

Soms zou Norton zelfs alle dagen van de week gewerkt hebben. ‘s Morgens begon hij dan om 6 uur en werkte soms door tot 20 uur. Het loon voor al dat harde werk: 120 pond (omgerekend 140 euro) per dag.

Norton zou ongeveer twee jaar voor de koerierdienst hebben gewerkt. Een woordvoerder van DPD bevestigde de dood van de koerier aan ‘The Sun’: “Onze gedachten zijn op dit moment bij zijn familie en vrienden.”

Lees verder

Actueel

Zoon Peter R. de Vries is in levensgevaar

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries heeft een waarschuwing van de politie gekregen dat hij is levensgevaar is. Dit komt omdat hij de kroongetuigen van Nabil B. helpt als advocaat.

De politie heeft te horen gekregen dat er mensen zijn die Royce willen vermoorden. ,De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten”, liet Royce aan het parool weten.

,,Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”

Hij dacht er gelijk aan om er niet mee door te gaan. ,,Door de aanslag op mijn vader is dat versneld en kwamen de zussen wéér zonder advocaat te zitten”, legt hij uit. ,,Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

,,Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging”, zegt De Vries. ,,Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.”

Lees verder
Advertisement

Trending