Connect with us

Actueel

Slecht nieuws: Arts sterft nadat hij het Pfizer Covid-19 vaccin had gekregen!

De rouwende vrouw van een vooraanstaande arts uit Florida heeft DailyMail.com verteld hoe haar ‘perfecte’ man stierf aan een mysterieuze bloedstoornis – slechts enkele dagen na het verkrijgen van het Pfizer Covid-19 vaccin.

Heidi Neckelmann zegt dat verloskundige Gregory Michael, 56 jaar – haar ‘beste vriend’ en partner – actief en gezond was en geen bestaande aandoeningen had voordat hij de prik kreeg op 18 december. Ze waren al 28 jaar samen.

Hij stierf echter aan een beroerte op zondagochtend nadat hij plotseling een zeldzame auto-immuunziekte had ontwikkeld waardoor zijn lichaam zijn eigen bloedplaatjes vernietigde – dit zijn de kleine fragmenten die helpen bij het stollen van het bloed.

De radeloze Heidi, 58 jaar, denkt dat het baanbrekende Pfizer-BioNtech-vaccin op de een of andere manier de aanleiding is geweest.

‘Ik weet 100% zeker dat zijn dood te maken heeft het vaccin. Er is geen andere verklaring,’ zei ze tegen DailyMail.com, terwijl ze in tranen uitbarstte.

‘Hij was kern gezond. Hij rookte niet, hij dronk af en toe alcohol, maar alleen op sociale gelegenheden. Hij werkte, gingen vaak kajakken en hij was een diepzeevisser.’

Ze hebben hem getest op alles wat je je achteraf kunt voorstellen, zelfs op kanker, en er was verder niets aan de hand.

Pfizer vertelde DailyMail.com woensdag dat ze op de hoogte zijn van Dr. Michael’s ‘hoogst ongebruikelijke’ dood en dat ze verder onderzoek gaan doen.

Een woordvoerder waarschuwde echter: ‘We geloven op dit moment niet dat er een direct verband is met het vaccin’.

Vader Gregory kreeg niet direct bijwerkingen op de pik maar drie dagen later nam hij een douche en zag dat petechiën op zijn voeten en handen had, dat zijn rode vlekken die duiden op een bloeding onder de huid.

Toen hij zich meldde in het Mount Sinai Medical Center in Miami Beach, het ziekenhuis waar hij werkt en het baanbrekende vaccin kreeg, ontdekte de dokter dat hij leed aan een acuut gebrek aan bloedplaatjes.

‘Alle bloeduitslagen kwamen normaal terug, behalve de bloedplaatjes die terugkwamen als nul,’ zei Heidi.

‘Eerst dachten ze dat het een vergissing was. Dus deden ze de test opnieuw en deze keer deden ze een handmatige telling die nauwkeuriger zou moeten zijn. Deze keer toonde het slechts één bloedplaatje.’

‘Hij voelde zich helemaal goed, hij was normaal, energiek, gelukkig. Maar ze zeiden dat hij niet naar huis mocht omdat dit ongelooflijk gevaarlijk is, je zou namelijk een hersenbloeding kunnen krijgen en sterven.’

Normaal gesproken verwachten artsen een bereik van 150.000 tot 450.000 bloedplaatjes per microliter bloed. Hun primaire functie is het helpen bij bloedstolling en het voorkomen van bloedingen.

Heidi zegt dat artsen hebben geprobeerd de acute immuunziekte, die bekend staat als ITP – idiopathische trombocytopenische purpura – om te keren.

Bij mensen met ITP, ook wel bekend als ernstige trombocytopenie, maakt het immuunsysteem fouten in de bloedplaatjes voor vreemde voorwerpen en instrueert het de milt om deze te vernietigen.

Het kan acuut of chronisch zijn, zes maanden of langer duren, komt alleen of in combinatie met andere auto-immuunziekten voor, en komt vaak voor bij bepaalde vormen van kanker of tijdens de zwangerschap.

Kinderen kunnen ITP krijgen na een virale infectie zoals de griep of de bof, terwijl bij volwassenen de triggers HIV, hepatitis of H. pylori kunnen zijn, een soort bacterie die maagzweren veroorzaakt.

Gregory’s vrouw staat er echter op dat hij geen van deze ziekten had.

Een oplossing voor ITP is het verwijderen van de milt maar Heidi zegt dat hij geen kandidaat was omdat zijn bloed niet kon stollen, waardoor de operatie te gevaarlijk werd.

Het Centra voor Ziektebeheersing en Preventie (Amerikaanse RIVM) zegt dat tot nu toe slechts 21 mensen aan ernstige allergische reacties hebben geleden.

Al deze patiënten zouden zijn hersteld, grotendeels dankzij noodinjecties van epinefrine, die vaak via een EpiPen worden gegeven.

‘Op dit moment wegen de bekende en potentiële voordelen van de huidige Covid-19 vaccins op tegen de bekende en potentiële risico’s om Covid-19 te krijgen,’ vertelde Dr. Nancy Messonnier, hoofd van het CDC National Center for Immunization and Respiratory Diseases, op woensdag tegen de verslaggevers.

Een woordvoerder van Pfizer zei dat ze familie enorm veel sterkte wensen.

Het is een hoogst ongebruikelijk klinisch geval van ernstige trombocytopenie, een aandoening die het vermogen van het lichaam om bloed te stollen en het inwendige bloeden te stoppen vermindert.

‘We onderzoeken deze zaak actief, maar we geloven op dit moment niet dat er een direct verband is met het vaccin.’

‘Er zijn geen gerelateerde veiligheidssignalen geïdentificeerd in onze klinische studies, de post-marketing ervaring tot nu toe of met het mRNA-vaccinplatform.’

‘Tot nu toe zijn er miljoenen mensen gevaccineerd en we houden alle bijwerkingen van personen die ons vaccin ontvangen nauwlettend in de gaten.’

‘Het is belangrijk om op te merken dat ernstige ongewenste voorvallen, waaronder sterfgevallen die geen verband houden met het vaccin, zich helaas waarschijnlijk in hetzelfde tempo zullen voordoen als hoe dat normaal bij de bevolking gaat.’

Een woordvoerster van het Mount Sinai Medical Center zei dat het niet mogelijk was om individuele patiënten te bespreken.

De Mount Sinai volgt alle protocollen, richtlijnen en voorschriften van alle bestuursorganen en houdt zich strikt aan de privacywetgeving voor patiënten en de HIPAA-richtlijnen. “Wij kunnen geen informatie over een patiënt bevestigen of ontkennen,” zij zei in een verklaring.

“Voor zover we op de hoogte zijn van een incident waarbij een patiënt betrokken is, wordt er onmiddellijk contact opgenomen met de juiste instanties en wordt onze volledige medewerking verleend.”

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending