Connect with us

Actueel

Nieuw: ‘Het is je burgerplicht om mensen te verklikken die corona-regels overteden’|

Alsmaar vaker hoor je in de media over de politie die is binnen gevallen bij zogenaamde ‘lockdown-feestjes’.

De Antwerpse politie gaf al aan dat zij meestal de feestjes vinden na een oproep van buren of mensen uit de buurt.

‘Verklikkers’ die dus bellen dat Jef de buurman en Loes de buurvrouw niet 1, maar plots 5 knuffelcontacten heeft uitgenodigd.

De verwachting is dat rond Kerstmis en Oudjaar heel wat mensen lak gaan hebben aan de regels. Uit onderzoek bleek dat 3 op 10 mensen van plan zijn om met meer familieleden of vrienden de feestdagen te vieren dan eigenlijk is toegestaan.

Verklikken is je burgerplicht
Minister Van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil geen kliklijn in het leven roepen, maar sommig experts hebben daar toch een heel andere mening over.

Socioloog Ignace Glorieux (VUB) is normaal tegen verklikkers, maar vindt dat het bij overtreding van de corona-maatregelen wel ok is. Meer zelfs, Ignace vindt het je burgerplicht om Jef de buurman te verklikken.

“Iemand die drugs gebruikt, dat treft ons niet rechtstreeks. Als je die aangeeft bij de politie ben je aan het verklikken.

Maar als mensen de coronamaatregelen niet naleven, dan belangt dat ons allemaal aan. Het is te vergelijken met inbreuken tegen het milieu.”

“Dus is het ook de verantwoordelijkheid van iedereen om overtredingen te melden. Het is eigenlijk onze burgerplicht om dat te doen. We moeten het niet alleen overlaten aan de politie of de overheid. Anders kunnen we bezig blijven.”

Andere sociologen raden dan wel weer eerst een gesprek aan voor je daadwerkelijk gaat verklikken. Hoe het ook zij, heel wat burenrelaties zullen wellicht compleet verzuurd zijn na de kerstvakantie nu dat er in de media alsmaar meer en meer wordt aangeraden om te verklikken.

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending