Connect with us

Actueel

Man gaat naar dierenarts om honden te laten inslapen vanwege vriendin.|

Er zijn nog zoveel dingen die we van honden kunnen leren: waarden als trouw en onvoorwaardelijke liefde staan gewoon gelijk aan het karakter van de meeste viervoeters. Een hond zou er nog niet aan denken om een familielid in de steek te laten. Dat geldt helaas niet altijd voor mensen.

Een tijd geleden ging een man in Indiana met zijn twee bejaarde honden, Sam en Cosmo, naar de dierenarts om ze een spuitje te laten geven. De dieren waren echter niet zoek ofzo, ze waren kerngezond en gelukkig.

De honden waren al tien jaar bij de man. Waarom wilde hij ze dan laten euthanaseren? De reden was dat hij bij zijn vriendin ging wonen en die is allergisch voor honden.

Eerder dan een nieuwe thuis voor de dieren te zoeken of ze naar een asiel te brengen, vond hij het de beste oplossing om ze te laten inslapen.

Bij dierenopvang Begin Again Rescue Co waren ze niet te spreken over de actie van de man. Penny Emerson vertelde aan de lokale media: “Blijkbaar had de man zijn levensplannen veranderd, en daar hadden de honden geen plaats in. Het was echt droevig.”

De dierenarts en zijn collega’s hadden hier geen oren naar. De dierenarts zei: “Niemand van ons wil een einde maken aan het leven van een huisdier, tenzij het is om leed te voorkomen.” Daarom nam de dierenarts contact op met Begin Again Rescue. Zij vingen de honden op en zochten naar een gouden mandje.

Omdat de bejaarde honden een hechte band hadden, moest de organisatie iemand vinden die de twee honden wilde adopteren.trd4567

Eric en Tiffany Dybas hadden onlangs hun hond verloren. Ze hoorden het verhaal van Sam en Cosmo en wisten meteen wat hen te doen stond. Het koppel besloot om de honden een nieuwe thuis te geven.

En de liefde was uiteraard wederzijds. De honden houden van hun nieuwe eigenaars en zijn ontzettend dankbaar voor deze tweede kans. Ze slapen zelfs in het bed van hun baasjes en hebben een enorme tuin om te dollen.

Lees verder

Actueel

Extreme kou in aantocht: ”Standje overleven”

Goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen wordt het waterkoud in Nederland. In Zuid-Limburg gaat het zelfs sneeuwen!

Meteo Limburg voorspelt een witte deken van 1 tot 3 centimeter sneeuw, gecombineerd met gladheid. In de rest van ons land blijft het droog, of valt een beetje motregen. De temperatuur zal de 2 graden niet overschrijden.

Extreme kou

Weeronline sluit zich aan bij Meteo Limburg en voorspelt ook sneeuw in Zuid-Limburg. In het zuidoosten wordt het zo’n twee graden, terwijl het zes graden wordt aan de noordwestkust. De boosdoener is de noordoosten- tot noordenwind. Het zal waterkoud aanvoelen.

Gelukkig is het maar een dagje echt koud. Dinsdag schijnt de zon alweer en stijgen de temperaturen in het zuidoosten tot 4-5 graden. Aan de westkust wordt het 7 graden.

Kouder dan gemiddeld

Na dinsdag wordt het kouder dan normaal gesproken het geval is in deze tijd van het jaar. Gedurende de dag wordt het 2 tot 4 graden, terwijl het in het binnenland licht gaat vriezen.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

In het Belgische Stuivenberg zijn twee ambulancebroeders vanmiddag gewond geraakt nadat zij door een man met psychische problemen werden aangevallen. De situatie ontspoorde zo erg dat de politie moest helpen.

Agressief

Woordvoerder Wouter Bruyns zegt: ”De man weigerde om mee te gaan met de broeders en werd agressief. Volgens de ambulancemedewerkers viel hij hen aan toen zij hem wilden helpen. De politie heeft de man uiteindelijk in de boeien geslagen. Daarop werd hij weer rustig.”

Een andere ambulance heeft de man vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man zal worden vervolgd voor het verwonden van de broeders.

Ziekenhuis

Maar de broeders zelf moesten ook naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen. Ze zijn erg ontdaan en zijn de komende dagen niet in staat om te werken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Heftig: Rousnie en haar zoontje sterven van de kou, maar verwarming mag niet aan

Het zijn zware tijden voor Rousnie Khemai uit Den Haag. De vrouw en haar zoontje hebben het ijskoud in hun woning, maar de verwarming gaat niet aan. De temperatuur komt zodoende niet meer boven de 14,5 graad uit.

Er zijn twee redenen waarom de verwarming niet aan wordt gezet. Ten eerste woont Rousnie in een slecht geïsoleerd huis, wat betekent dat de warmte heel snel wegtrekt. Ten tweede is er natuurlijk het financiële aspect, dat ervoor zorgt dat de vrouw de verwarming niet aanzet.

”Ik durf de verwarming niet aan te doen . En als ik dat doe, krijg ik er hartkloppingen van. Ik voel mezelf soms erg zielig en dan vriest het ‘s-nachts nog niet eens.”

Tranen in mijn ogen

Rousnie heeft twee sokken over elkaar aan en slaapt onder twee dekbedden. Haar zoon heeft het ook koud. Voor hem is een elektrisch kacheltje aangeschaft.

Die mag hij af en toe kort aanzetten, want Rousnie krijgt er stress van. ”Ik moet steeds tegen hem zeggen dat de kachel 10 minuten aan mag en niet langer.”

Rousnie is dit jaar van 80 euro aan energiekosten naar 223 euro per maand gegaan. Daardoor komt ze nauwelijks rond en kan ze haar kind geen gevarieerd eten meer bieden. ”Als mijn zoon dan zegt dat we alweer rijst eten, krijg ik tranen in m’n ogen.

Oplossing

De oplossing zou betere isolatie zijn. ”Dan is de warmte niet binnen een uur weg, maar blijft die tenminste binnen. Ik vind het verschrikkelijk dan ik mijn kind straks naar mijn moeder moet brengen als het nog kouder wordt. Maar het moet wel, want anders is het kindermishandeling.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending