Connect with us

Actueel

Wat erg: Vrouw wil verlovingsring van 2400 euro niet hebben omdat hij te ‘Goedkoop” Is

De man vraagt zich nu af of hij een duurdere ring had moeten kopen
Will* was dolgelukkig toen zijn vriendin ‘ja’ zei op zijn huwelijksaanzoek. Hij had een prachtige witgouden ring met diamanten en een saffier. Het prijskaartje? Een goede 2400 euro. Toen zijn vriendin dit hoorde, was ze ineens een stuk minder blij met de verlovingsring. Ze vond ‘m namelijk te goedkoop.

Tienprocentregel

“Ik heb een goede baan. Dus als ik de tienprocentregel zou toepassen, zou ik tussen de 8.000 en 12.000 euro uit kunnen geven aan een verlovingsring”, legt Will uit op het forum Reddit. Volgens de tienprocentregel moet een verlovingsring namelijk tien procent van het inkomen zijn.

Coronacrisis

Toch heeft Will dat geld op het moment niet liggen. “Mijn ouders, zus en neefje hebben allemaal corona gehad, dus ik heb ze financieel ondersteund. Mijn zusje is haar werk kwijt, dus haar help ik nog steeds een beetje.” Daarnaast heeft zijn werk aangekondigd zo’n 150 mensen te gaan ontslaan. “Ik denk dat ik wel safe zit, maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen.”

Perfecte verlovingsring

Dus besloot Will een wat goedkopere verlovingsring te kopen voor zijn vriendin. Een witgouden ring met diamanten en een saffier, haar geboortesteen. “Precies zoals de ring van prinses Diana, net als zij graag wilde”, vertelt de man. “Ik wist ook dat ze van peervormige stenen houdt, dus heb ik de saffier zo laten snijden.” Zijn vriendin was dan ook hartstikke blij toen ze de verlovingsring zag en zij volmondig ‘ja’ op Wills huwelijksaanzoek.

Niet genoeg waardering

“Dat enthousiasme sloeg om toen ze de ring aan haar moeder liet zien”, gaat Will verder. De moeder van Wills verloofde is juwelier, dus die heeft natuurlijk wel verstand van sieraden. “Haar moeder noemde de ring goedkoop, waarna mijn vriendin de verlovingsring teruggaf. Ze zei dat ik niet genoeg waardeer wat ze voor mij doet.” Wills vriendin is huismoeder en zorgt voor hun baby en doet het meeste in het huishouden. Hier geeft hij haar echter een vergoeding voor van zo’n 400 euro per week. “Dit geld is puur en alleen voor haar, ze hoeft het niet aan huur of boodschappen uit te geven”, legt Will uit.

Duurdere ring

Toch houdt Wills verloofde voet bij stuk. “Ze wil niet meer met mij praten en haar ouders beschuldigen mij ervan dat ik haar alleen maar gebruik en dat ik haar niet goed behandel. Ik heb geprobeerd mijn kant van het verhaal uit te leggen, maar ze willen niet naar me luisteren.” Zowel Wills verloofde als haar ouders eisen een verlovingsring die aan de zogenoemde tienprocentregel voldoet. “Moet ik een duurdere ring kopen?” vraagt Will zich nu af. Wat zou jij de man aanraden?

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending