Connect with us

Actueel

Wat erg: Vrouw wil verlovingsring van 2400 euro niet hebben omdat hij te ‘Goedkoop” Is

De man vraagt zich nu af of hij een duurdere ring had moeten kopen
Will* was dolgelukkig toen zijn vriendin ‘ja’ zei op zijn huwelijksaanzoek. Hij had een prachtige witgouden ring met diamanten en een saffier. Het prijskaartje? Een goede 2400 euro. Toen zijn vriendin dit hoorde, was ze ineens een stuk minder blij met de verlovingsring. Ze vond ‘m namelijk te goedkoop.

Tienprocentregel

“Ik heb een goede baan. Dus als ik de tienprocentregel zou toepassen, zou ik tussen de 8.000 en 12.000 euro uit kunnen geven aan een verlovingsring”, legt Will uit op het forum Reddit. Volgens de tienprocentregel moet een verlovingsring namelijk tien procent van het inkomen zijn.

Coronacrisis

Toch heeft Will dat geld op het moment niet liggen. “Mijn ouders, zus en neefje hebben allemaal corona gehad, dus ik heb ze financieel ondersteund. Mijn zusje is haar werk kwijt, dus haar help ik nog steeds een beetje.” Daarnaast heeft zijn werk aangekondigd zo’n 150 mensen te gaan ontslaan. “Ik denk dat ik wel safe zit, maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen.”

Perfecte verlovingsring

Dus besloot Will een wat goedkopere verlovingsring te kopen voor zijn vriendin. Een witgouden ring met diamanten en een saffier, haar geboortesteen. “Precies zoals de ring van prinses Diana, net als zij graag wilde”, vertelt de man. “Ik wist ook dat ze van peervormige stenen houdt, dus heb ik de saffier zo laten snijden.” Zijn vriendin was dan ook hartstikke blij toen ze de verlovingsring zag en zij volmondig ‘ja’ op Wills huwelijksaanzoek.

Niet genoeg waardering

“Dat enthousiasme sloeg om toen ze de ring aan haar moeder liet zien”, gaat Will verder. De moeder van Wills verloofde is juwelier, dus die heeft natuurlijk wel verstand van sieraden. “Haar moeder noemde de ring goedkoop, waarna mijn vriendin de verlovingsring teruggaf. Ze zei dat ik niet genoeg waardeer wat ze voor mij doet.” Wills vriendin is huismoeder en zorgt voor hun baby en doet het meeste in het huishouden. Hier geeft hij haar echter een vergoeding voor van zo’n 400 euro per week. “Dit geld is puur en alleen voor haar, ze hoeft het niet aan huur of boodschappen uit te geven”, legt Will uit.

Duurdere ring

Toch houdt Wills verloofde voet bij stuk. “Ze wil niet meer met mij praten en haar ouders beschuldigen mij ervan dat ik haar alleen maar gebruik en dat ik haar niet goed behandel. Ik heb geprobeerd mijn kant van het verhaal uit te leggen, maar ze willen niet naar me luisteren.” Zowel Wills verloofde als haar ouders eisen een verlovingsring die aan de zogenoemde tienprocentregel voldoet. “Moet ik een duurdere ring kopen?” vraagt Will zich nu af. Wat zou jij de man aanraden?

Lees verder

Actueel

Let goed op: Extreme prijsverhogingen in supermarkten op komst

De Rabobank slaat alarm. Volgens onderzoeker Sebastiaan Schreijen geven producenten aan dat zij hun verkoopprijzen met 10 tot 20 procent moeten verhogen. Supermarkten hebben daardoor geen andere keuze dan dit door te berekenen aan de klant.

Als reden voor het verhogen van de verkoopprijzen worden ‘de dure dollar’, personeelskosten en energiekosten genoemd. Verpakkingsmateriaal als glas en karton, maar ook halffabricaten als meel en zout worden gemaakt met veel energie. Die producten worden op contractbasis door producenten afgenomen, waardoor de hogere energiekosten nog altijd worden doorberekend aan de voedingsmiddelenproducenten.

Nog duurder

”Consumenten hebben het afgelopen jaar al te maken gehad met prijsverhoging na prijsverhoging”, zegt Schreijen. ”Maar afgaande op de consumentenprijsontwikkelingen in de supermarkt zijn nog lang niet alle kostenstijgingen gedekt. Laat staan dat de consument weet heeft van de voorgenomen producentenprijsverhogingen die er de komende maanden aan zitten te komen.”

Rabobank verwacht dat de inkopers bij supermarkten de komende tijd ‘flink tegengas geven aan de onderhandelingstafel’. Schreijen denk dat het aanbod in de supermarkten daardoor zal versoberen, bijvoorbeeld door lege schappen als gevolg van het stoppen van leveringen. ”Maar ondanks die versobering zullen boodschappen (nog) duurder worden in de eerste maanden van 2023.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Center Parcs bezuinigt: extreem koud water in zwembad en limiet op verwarming in huisjes

Center Parcs wordt overladen met klachten. Op de recensiepagina van Center Parcs De Kempervennen zijn woedende reacties te lezen van mensen die een peperduur huisje hadden geboekt en een beroerde tijd hebben gehad.

Zo klaagt een moeder over het feit dat het grote zwembad ‘ijskoud’ is en dat haar zoontje er zelfs paarse lippen van heeft gekregen. Iemand anders schrijft dat er volop tocht was in het geboekte huisje. Ook gaf de open haard geen warmte. ”De blokken die verkocht worden kosten goud, maar geven nul warmte.”

Moet van overheid

Woordvoerder Marthijn Tabak van Center Parcs vindt het ‘vervelend’, maar zegt dat ze moeten bezuinigen in opdracht van de overheid.

”De overheid vraagt ons en andere bedrijven om ons gas- en elektraverbruik met 15 procent terug te dringen. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Limiet

Center Parcs heeft graag dat boekers de volle mep betalen, maar verleent vervolgens weinig service. In de huisjes is het niet meer mogelijk om de verwarming hoger dan 21 graden te zetten. ”Dat moeten we maar even accepteren”, aldus de woordvoerder.

De temperatuur van het zwemwater is teruggebracht van 30 naar 28 graden. ”Iets lager dan mensen gewend zijn, maar we proberen uit te leggen waarom we dat doen.”

In ieder geval komen er op dit moment zoveel klachten binnen, dat Center Parcs heeft besloten de temperatuur weer 1 graad omhoog te doen. Toch iets minder maatschappelijk verantwoordelijk dus 😉

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending