Connect with us

Actueel

Dramatisch geval voor Beau

De kijkcijfers van maandag 28 december 2020 (SKO) – NPO 1 en RTL 4 zien hun scores op de late avond volledig instorten nu de late talkshows Op1 en Beau kerstvakantie vieren.

Waar Op1 en Beau in de dagen voor kerst nog wél op zender waren, zijn ze in de drie avonden voor oud en nieuw níet van de partij. Het leidt ertoe dat Nederland de televisie nu massaal uitzet na prime time. NPO 1 ziet zijn kijkcijfers om half elf meer dan halveren en de kijkcijferval van RTL 4 is al helemaal dramatisch.

Late tv-avond stort in

Waar Op1 vorige week maandag nog 841.000 kijkers neerzette, moest de nieuwe dramaserie I.M. (over Connie Palmen) gisteren op hetzelfde tijdstip genoegen nemen met 432.000 kijkers (12 procent). RTL 4 daalt nóg forser: Beau trok vorige week maandag 970.000 kijkers en opvolger 20 kids and counting zette gisteren 223.000 kijkers (6 procent) neer.

Gelukkig duurt de late-night-ellende maar een weekje voor NPO 1 en RTL 4. Op de eerste maandag van het nieuwe jaar keert Op1 gewoon weer terug op zender, terwijl Eva Jinek ook in de startblokken staat om op diezelfde avond aan haar nieuwe seizoen te beginnen.

Slimste Mens pakt goud

Door naar prime time: daar was De Slimste Mens gisteren heer en meester met 1,8 miljoen kijkers (28 procent) op NPO 2. Nieuwsuur hield er aansluitend 738.000 (13 procent) over.

Het meest bekeken alternatief was het Journaal Jaaroverzicht met 820.000 kijkers (13 procent) op NPO 1; direct erna trok Klassen 545.000 kijkers (11 procent). Het brons op prime time is voor RTL 4 dankzij de 560.000 kijkers (10 procent) voor de film F*ck de Liefde. Verder was Singel 39 het meest in trek met 555.000 kijkers (9 procent) op NP 3.

Top zes

De zes minst scorende top-tien-zenders (gemiddeld genomen) scoorden als volgt op prime time:

Veronica scoorde met Die Hard 4.0: 546.000 kijkers,
SBS 6 scoorde met De Avonturen van Kuifje: 392.000 kijkers,
RTL 7 scoorde met WK Darts 2021: 376.000 kijkers,
RTL 5 scoorde met Handhavers in actie: 346.000 kijkers,
RTL 8 scoorde met Finding Father Christmas: 300.000 kijkers,
Net5 scoorde met Charlie and the Chocolate Factory: 204.000 kijkers.
Vooravond en late avond
Het Achtuurjournaal (2 miljoen), Zesuurjournaal (1,6 miljoen), Een huis vol (1,4 miljoen), Half acht nieuws (1,4 miljoen), EenVandaag (1,2 miljoen), Top 2000 a gogo (903.000), RTL Boulevard (895.000), Editie NL (880.000) en GTST (769.000) waren de vooravondtoppers.

Op de late avond was Hart van Nederland (781.000) het meest in trek.

NPO 1 avondmarktleider

NPO 1 was avondmarktleider met 18 procent marktaandeel, RTL 4 pakte zilver met 13 procent en NPO 2 brons met 11 procent.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending