Connect with us

Actueel

Dramatisch geval voor Beau

De kijkcijfers van maandag 28 december 2020 (SKO) – NPO 1 en RTL 4 zien hun scores op de late avond volledig instorten nu de late talkshows Op1 en Beau kerstvakantie vieren.

Waar Op1 en Beau in de dagen voor kerst nog wél op zender waren, zijn ze in de drie avonden voor oud en nieuw níet van de partij. Het leidt ertoe dat Nederland de televisie nu massaal uitzet na prime time. NPO 1 ziet zijn kijkcijfers om half elf meer dan halveren en de kijkcijferval van RTL 4 is al helemaal dramatisch.

Late tv-avond stort in

Waar Op1 vorige week maandag nog 841.000 kijkers neerzette, moest de nieuwe dramaserie I.M. (over Connie Palmen) gisteren op hetzelfde tijdstip genoegen nemen met 432.000 kijkers (12 procent). RTL 4 daalt nóg forser: Beau trok vorige week maandag 970.000 kijkers en opvolger 20 kids and counting zette gisteren 223.000 kijkers (6 procent) neer.

Gelukkig duurt de late-night-ellende maar een weekje voor NPO 1 en RTL 4. Op de eerste maandag van het nieuwe jaar keert Op1 gewoon weer terug op zender, terwijl Eva Jinek ook in de startblokken staat om op diezelfde avond aan haar nieuwe seizoen te beginnen.

Slimste Mens pakt goud

Door naar prime time: daar was De Slimste Mens gisteren heer en meester met 1,8 miljoen kijkers (28 procent) op NPO 2. Nieuwsuur hield er aansluitend 738.000 (13 procent) over.

Het meest bekeken alternatief was het Journaal Jaaroverzicht met 820.000 kijkers (13 procent) op NPO 1; direct erna trok Klassen 545.000 kijkers (11 procent). Het brons op prime time is voor RTL 4 dankzij de 560.000 kijkers (10 procent) voor de film F*ck de Liefde. Verder was Singel 39 het meest in trek met 555.000 kijkers (9 procent) op NP 3.

Top zes

De zes minst scorende top-tien-zenders (gemiddeld genomen) scoorden als volgt op prime time:

Veronica scoorde met Die Hard 4.0: 546.000 kijkers,
SBS 6 scoorde met De Avonturen van Kuifje: 392.000 kijkers,
RTL 7 scoorde met WK Darts 2021: 376.000 kijkers,
RTL 5 scoorde met Handhavers in actie: 346.000 kijkers,
RTL 8 scoorde met Finding Father Christmas: 300.000 kijkers,
Net5 scoorde met Charlie and the Chocolate Factory: 204.000 kijkers.
Vooravond en late avond
Het Achtuurjournaal (2 miljoen), Zesuurjournaal (1,6 miljoen), Een huis vol (1,4 miljoen), Half acht nieuws (1,4 miljoen), EenVandaag (1,2 miljoen), Top 2000 a gogo (903.000), RTL Boulevard (895.000), Editie NL (880.000) en GTST (769.000) waren de vooravondtoppers.

Op de late avond was Hart van Nederland (781.000) het meest in trek.

NPO 1 avondmarktleider

NPO 1 was avondmarktleider met 18 procent marktaandeel, RTL 4 pakte zilver met 13 procent en NPO 2 brons met 11 procent.

Lees verder

Actueel

Extreme kou in aantocht: ”Standje overleven”

Goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen wordt het waterkoud in Nederland. In Zuid-Limburg gaat het zelfs sneeuwen!

Meteo Limburg voorspelt een witte deken van 1 tot 3 centimeter sneeuw, gecombineerd met gladheid. In de rest van ons land blijft het droog, of valt een beetje motregen. De temperatuur zal de 2 graden niet overschrijden.

Extreme kou

Weeronline sluit zich aan bij Meteo Limburg en voorspelt ook sneeuw in Zuid-Limburg. In het zuidoosten wordt het zo’n twee graden, terwijl het zes graden wordt aan de noordwestkust. De boosdoener is de noordoosten- tot noordenwind. Het zal waterkoud aanvoelen.

Gelukkig is het maar een dagje echt koud. Dinsdag schijnt de zon alweer en stijgen de temperaturen in het zuidoosten tot 4-5 graden. Aan de westkust wordt het 7 graden.

Kouder dan gemiddeld

Na dinsdag wordt het kouder dan normaal gesproken het geval is in deze tijd van het jaar. Gedurende de dag wordt het 2 tot 4 graden, terwijl het in het binnenland licht gaat vriezen.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

In het Belgische Stuivenberg zijn twee ambulancebroeders vanmiddag gewond geraakt nadat zij door een man met psychische problemen werden aangevallen. De situatie ontspoorde zo erg dat de politie moest helpen.

Agressief

Woordvoerder Wouter Bruyns zegt: ”De man weigerde om mee te gaan met de broeders en werd agressief. Volgens de ambulancemedewerkers viel hij hen aan toen zij hem wilden helpen. De politie heeft de man uiteindelijk in de boeien geslagen. Daarop werd hij weer rustig.”

Een andere ambulance heeft de man vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man zal worden vervolgd voor het verwonden van de broeders.

Ziekenhuis

Maar de broeders zelf moesten ook naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen. Ze zijn erg ontdaan en zijn de komende dagen niet in staat om te werken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Heftig: Rousnie en haar zoontje sterven van de kou, maar verwarming mag niet aan

Het zijn zware tijden voor Rousnie Khemai uit Den Haag. De vrouw en haar zoontje hebben het ijskoud in hun woning, maar de verwarming gaat niet aan. De temperatuur komt zodoende niet meer boven de 14,5 graad uit.

Er zijn twee redenen waarom de verwarming niet aan wordt gezet. Ten eerste woont Rousnie in een slecht geïsoleerd huis, wat betekent dat de warmte heel snel wegtrekt. Ten tweede is er natuurlijk het financiële aspect, dat ervoor zorgt dat de vrouw de verwarming niet aanzet.

”Ik durf de verwarming niet aan te doen . En als ik dat doe, krijg ik er hartkloppingen van. Ik voel mezelf soms erg zielig en dan vriest het ‘s-nachts nog niet eens.”

Tranen in mijn ogen

Rousnie heeft twee sokken over elkaar aan en slaapt onder twee dekbedden. Haar zoon heeft het ook koud. Voor hem is een elektrisch kacheltje aangeschaft.

Die mag hij af en toe kort aanzetten, want Rousnie krijgt er stress van. ”Ik moet steeds tegen hem zeggen dat de kachel 10 minuten aan mag en niet langer.”

Rousnie is dit jaar van 80 euro aan energiekosten naar 223 euro per maand gegaan. Daardoor komt ze nauwelijks rond en kan ze haar kind geen gevarieerd eten meer bieden. ”Als mijn zoon dan zegt dat we alweer rijst eten, krijg ik tranen in m’n ogen.

Oplossing

De oplossing zou betere isolatie zijn. ”Dan is de warmte niet binnen een uur weg, maar blijft die tenminste binnen. Ik vind het verschrikkelijk dan ik mijn kind straks naar mijn moeder moet brengen als het nog kouder wordt. Maar het moet wel, want anders is het kindermishandeling.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending