Connect with us

Actueel

Zien: René le Blanc is piloot op weg naar Curaçao

René le Blanc, de schnabbelzanger uit de realityserie Ik geloof in mij van Omroep Gelderland en recentelijk van SBS, blijkt ook amateurpiloot te zijn op de flight simulator.

Dat blijkt uit een interview die de man uit Nijmegen heeft gegeven aan Het Parool.

René le Blanc vliegt het liefst op een Boeing 737 of op een 747. ,,Het is niet even opstijgen en vliegen maar, nee je moet echt een flightplan maken. Hoeveel passagiers gaan er mee, hoeveel brandstof heb je nodig? Dat moet je allemaal berekenen op je calculator. Ik vlieg het liefst op een 737 of een 747, maar die gaat er nu uit.”

Curaçao

Hij geeft aan dat hij het liefst naar Curaçao vliegt. ,,Als je eenmaal in de lucht bent, loopt de boel wel. Dan ga ik lekker in de tuin zitten, boodschappen doen soms zelfs wel. Maar een uur voor landing neem ik de boel weer over en zet ik die kist zelf aan de grond.”

In het interview blijkt dat Le Blanc, die in het echt René de Wit heet, Talpa-baas John de Mol zelfs met John aanspreekt. Zo is de Hollandse Engelbert Humperdick onzeker wanneer de tweede serie van Ik Geloof in mij start. ,,John wil nog weleens schuiven met zulke dingen”.

John de Mol

Le Blanc ziet zichzelf als de ster van de serie. Ook John de Mol zou die mening zijn toegedaan, volgens de zanger. ,,Ik hoorde dat John de Mol, toen de producenten bij hem aanklopten met het idee van een landelijke versie van Ik geloof in mij, over mij heeft gezegd: ‘Die gozer wil ik op tv!”

Le Blanc loopt ook nog met een ander idee rond, waarbij hij met een schuin oog naar de Duitse tv kijkt. Roem is daar minder vergankelijk, concludeert hij. En de tv-shows zijn prachtig met een paar duizend man in de zaal en mooie decors. ,,Daarom zeg ik ook: Breng in Nederland Op volle toeren terug op tv”, aldus Le Blanc, die zichzelf in de Amsterdamse krant een ‘vooruitdenker’ noemt

 

Lees verder

Actueel

Extreme kou in aantocht: ”Standje overleven”

Goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen wordt het waterkoud in Nederland. In Zuid-Limburg gaat het zelfs sneeuwen!

Meteo Limburg voorspelt een witte deken van 1 tot 3 centimeter sneeuw, gecombineerd met gladheid. In de rest van ons land blijft het droog, of valt een beetje motregen. De temperatuur zal de 2 graden niet overschrijden.

Extreme kou

Weeronline sluit zich aan bij Meteo Limburg en voorspelt ook sneeuw in Zuid-Limburg. In het zuidoosten wordt het zo’n twee graden, terwijl het zes graden wordt aan de noordwestkust. De boosdoener is de noordoosten- tot noordenwind. Het zal waterkoud aanvoelen.

Gelukkig is het maar een dagje echt koud. Dinsdag schijnt de zon alweer en stijgen de temperaturen in het zuidoosten tot 4-5 graden. Aan de westkust wordt het 7 graden.

Kouder dan gemiddeld

Na dinsdag wordt het kouder dan normaal gesproken het geval is in deze tijd van het jaar. Gedurende de dag wordt het 2 tot 4 graden, terwijl het in het binnenland licht gaat vriezen.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

In het Belgische Stuivenberg zijn twee ambulancebroeders vanmiddag gewond geraakt nadat zij door een man met psychische problemen werden aangevallen. De situatie ontspoorde zo erg dat de politie moest helpen.

Agressief

Woordvoerder Wouter Bruyns zegt: ”De man weigerde om mee te gaan met de broeders en werd agressief. Volgens de ambulancemedewerkers viel hij hen aan toen zij hem wilden helpen. De politie heeft de man uiteindelijk in de boeien geslagen. Daarop werd hij weer rustig.”

Een andere ambulance heeft de man vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man zal worden vervolgd voor het verwonden van de broeders.

Ziekenhuis

Maar de broeders zelf moesten ook naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen. Ze zijn erg ontdaan en zijn de komende dagen niet in staat om te werken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Heftig: Rousnie en haar zoontje sterven van de kou, maar verwarming mag niet aan

Het zijn zware tijden voor Rousnie Khemai uit Den Haag. De vrouw en haar zoontje hebben het ijskoud in hun woning, maar de verwarming gaat niet aan. De temperatuur komt zodoende niet meer boven de 14,5 graad uit.

Er zijn twee redenen waarom de verwarming niet aan wordt gezet. Ten eerste woont Rousnie in een slecht geïsoleerd huis, wat betekent dat de warmte heel snel wegtrekt. Ten tweede is er natuurlijk het financiële aspect, dat ervoor zorgt dat de vrouw de verwarming niet aanzet.

”Ik durf de verwarming niet aan te doen . En als ik dat doe, krijg ik er hartkloppingen van. Ik voel mezelf soms erg zielig en dan vriest het ‘s-nachts nog niet eens.”

Tranen in mijn ogen

Rousnie heeft twee sokken over elkaar aan en slaapt onder twee dekbedden. Haar zoon heeft het ook koud. Voor hem is een elektrisch kacheltje aangeschaft.

Die mag hij af en toe kort aanzetten, want Rousnie krijgt er stress van. ”Ik moet steeds tegen hem zeggen dat de kachel 10 minuten aan mag en niet langer.”

Rousnie is dit jaar van 80 euro aan energiekosten naar 223 euro per maand gegaan. Daardoor komt ze nauwelijks rond en kan ze haar kind geen gevarieerd eten meer bieden. ”Als mijn zoon dan zegt dat we alweer rijst eten, krijg ik tranen in m’n ogen.

Oplossing

De oplossing zou betere isolatie zijn. ”Dan is de warmte niet binnen een uur weg, maar blijft die tenminste binnen. Ik vind het verschrikkelijk dan ik mijn kind straks naar mijn moeder moet brengen als het nog kouder wordt. Maar het moet wel, want anders is het kindermishandeling.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending