Connect with us

Actueel

Zien: René le Blanc is piloot op weg naar Curaçao

René le Blanc, de schnabbelzanger uit de realityserie Ik geloof in mij van Omroep Gelderland en recentelijk van SBS, blijkt ook amateurpiloot te zijn op de flight simulator.

Dat blijkt uit een interview die de man uit Nijmegen heeft gegeven aan Het Parool.

René le Blanc vliegt het liefst op een Boeing 737 of op een 747. ,,Het is niet even opstijgen en vliegen maar, nee je moet echt een flightplan maken. Hoeveel passagiers gaan er mee, hoeveel brandstof heb je nodig? Dat moet je allemaal berekenen op je calculator. Ik vlieg het liefst op een 737 of een 747, maar die gaat er nu uit.”

Curaçao

Hij geeft aan dat hij het liefst naar Curaçao vliegt. ,,Als je eenmaal in de lucht bent, loopt de boel wel. Dan ga ik lekker in de tuin zitten, boodschappen doen soms zelfs wel. Maar een uur voor landing neem ik de boel weer over en zet ik die kist zelf aan de grond.”

In het interview blijkt dat Le Blanc, die in het echt René de Wit heet, Talpa-baas John de Mol zelfs met John aanspreekt. Zo is de Hollandse Engelbert Humperdick onzeker wanneer de tweede serie van Ik Geloof in mij start. ,,John wil nog weleens schuiven met zulke dingen”.

John de Mol

Le Blanc ziet zichzelf als de ster van de serie. Ook John de Mol zou die mening zijn toegedaan, volgens de zanger. ,,Ik hoorde dat John de Mol, toen de producenten bij hem aanklopten met het idee van een landelijke versie van Ik geloof in mij, over mij heeft gezegd: ‘Die gozer wil ik op tv!”

Le Blanc loopt ook nog met een ander idee rond, waarbij hij met een schuin oog naar de Duitse tv kijkt. Roem is daar minder vergankelijk, concludeert hij. En de tv-shows zijn prachtig met een paar duizend man in de zaal en mooie decors. ,,Daarom zeg ik ook: Breng in Nederland Op volle toeren terug op tv”, aldus Le Blanc, die zichzelf in de Amsterdamse krant een ‘vooruitdenker’ noemt

 

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending