Connect with us

Actueel

Natacha Harlequin blijft Angela de Jong keihard bashen, nu bij Linda de Mol

Natacha Harlequin blijft mediaheldin Angela de Jong zwartmaken als een discriminerende vrouw. Ze begon gisteren in Linda’s Wintermaand wéér over de kritiek op haar ‘woeste blik’.

Aan het begin van dit tv-seizoen debuteerde Natacha Harlequin met haar eigen ‘daily’ op SBS 6: Dit Vindt Nederland. Het scoorde afschúwelijk slechte kijkcijfers. Al snel wees Angela de Jong naar de onervaren presentatrice. “Haar grootste handicap is dat ze met zo’n woeste blik in de camera kijkt (…) dat je als kijker spontaan de rillingen over je rug voelt lopen”, schreef ze.

Natacha gepikeerd

Angela de Jong deed daar natuurlijk een terechte observatie. Natacha zat avond aan avond enorm passief-agressief te presenteren. “Laten we praten!”, schreeuwde ze de hele tijd. Ze mag dan wel een knappe vrouw zijn – helemaal nu ze haar knotje heeft ingeruild voor haar mooie bos krullen – maar tijdens etenstijd is zo’n strenge tante echt niet te doen.

Die ‘woeste blik’-opmerking van Angela is bij Natacha echter volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Als ze dáár al van in een kramp schiet, heeft Natacha echt geen idee wat haar tv-collega’s allemaal te verduren krijgen van tv-helleveeg Angela. Toch schreeuwt ze in de media nu al weken moord en brand over de milde opmerking van de AD-diva.

Discriminatie

Natacha vindt het namelijk allemaal heel erg tegen racisme aanschuren. Ze grijpt elk interview aan om te vertellen dat haar tante het enorm discriminatoir vond. “Mijn tante vroeg: ‘Al die blonde presentatrices met blond haar en blauwe ogen, hebben die ooit commentaar gekregen op hun blik?’ Zij wist zeker van niet”, zei ze twee weken geleden in het FD.

En vorige week in de Volkskrant begon Natacha er ook al over. Kennelijk is Angela niet gewend aan zwarte vrouwen met donkere pupillen, stelde ze. “Mijn pupillen zijn op tv niet te zien omdat ik donkere ogen heb. Misschien, opperde mijn vriend, bedoelde ze dat wel met ‘woeste blik’.”

Klagend bij Linda

Alsof we het nou nóg niet begrijpen, begon Natacha gisteren in Linda’s Wintermaand alwéér te klagen. Man, man, man. “Na twee weken kreeg ik de eerste recensie en een tante van mij, heel oud, heel lief, zei: ‘Ja, je kijkt passief-agressief!’ Ik zei: ‘Hè, wat, wat?!’ Dan stuurt ze het me toe en dan lees ik het toch”, legde ze uit.

Linda de Mol: “Het was een recensie over jou?”

Natacha: “Het was een recensie. Ik noem geen namen, maar die mevrouw…”

Linda: “Begint met een A en eindigt op ‘ngela de Jong’ denk ik?”

Natacha: “Ja. Die had dan gezegd: ‘Ja, ze kijkt passief-agressief.’”

Helblauwe ogen

Vreselijk, vond Natacha’s tante dat. “Toen zei mijn tante tegen me: ‘Ja, je hebt hier waarschijnlijk geen zin in, maar luister: had ze dat nou ook gezegd als jij geen donkere pupillen had je gehad?’ Ik stuurde naar haar terug: ‘Hè, wat bedoel je nou?’ Ik heb heel donkere ogen, dus bij mij zie je de pupillen ook niet.”

“Ze zei: ‘Ja, als jij in een camera kijkt, is de oogopslag al heel intens. Misschien moet men gewoon wel wennen aan een donkere presentatrice. Hoe meer ze je zien, des te beter, des te meer raken ze eraan gewend, want ik vraag me af of alle blonde presentatrices met helblauwe ogen ook zo’n recensie zouden krijgen.’”

Heel nare kritiek van Angela, vindt Natacha het. “Het ging aanvankelijk alleen maar om het kijken en niet om de inhoudelijke prestatie. Ik heb er niet naar willen kijken en daarna ben ik er wel over na gaan denken.”

Tip

Tip voor Natacha: misschien kan ze bij het AD eens een bundeltje Angela-columns opvragen over blondine Wendy van Dijk. Dan vinden Natacha en haar tante ook weer wat berusting.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder

Actueel

Nederlander (20) zwaargewond na dronken duik in leeg zwembad in Griekenland

zwembad

Hulpdiensten in Chersonissos moesten een 20-jarige Nederland uit een leeg bassin halen nadat hij in dronken toestand in een leeg zwembad was gedoken. De jongeman was zwaargewond in zijn gezicht en handen.

De man was in het populaire uitgaansoord in Griekenland op vakantie. Hij was gaan stappen en dronken teruggekeerd naar het hotel. Daar besloot hij een duik te nemen, niet beseffend dat er geen water in het zwembad zat. De jongeman maakte een smak op de bodem en raakte daarbij ernstig gewond.

De hulpdiensten moesten een manier vinden om hem op een veilige manier uit het zwembad te halen. Het incident is veelbesproken op het eiland Kreta. Het is niet meteen duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. Een werknemer van de Tiger Bar getuigt: “Het is gebeurd in zijn hotel, niet op een publieke plek. Daardoor heeft niemand buiten zijn vrienden het kunnen zien. Maar vreselijk is het wel.”

Een barman van de Ierse bar Shenanigans in de omgeving vertelt: “Ik heb het gelezen, ja. Ik heb ook gehoord dat hij inmiddels redelijk oké is, maar weet niet of dat klopt. Er wordt hier wel over gesproken, maar je weet niet wat waar is. Laten we hopen dat het niet te ernstig is.”

Lees verder

Actueel

Hittegolf op komst: tropische temperaturen, veel zon en geen regen

Het wordt een zondag vol zon met temperaturen tussen de 21 en 26 graden. Alleen in het noorden kan het bewolkt zijn. Maandag krijgen we een mix van zon, wolken en in het noorden een bui. Met temperaturen tussen de 22 tot 26 graden. „De dagen daarna schijnt de zon volop en wordt het op veel plaatsen tropisch warm met 30 graden en meer”, aldus Weeronline.

De kans is groot dat de temperaturen de komende week verder zullen stijgen. In het zuiden en zuidoosten van het land krijgen we waarschijnlijk zelfs een hittegolf. Op donderdag en zaterdag verwacht de weerdienst zelfs tropische temperaturen van rond de 30 graden. „Daarmee lijkt ook een officiële landelijke hittegolf in de maak.”

Strandweer
Op dinsdag krijgen we in heel Nederland te maken met tropische temperaturen, zelfs op de stranden. Het is de hele week erg warm voor de tijd van het jaar. Op zondag valt het relatief mee met de warmte. Op de meeste dagen is er veel zon. Ook de droogte houdt aan en dat is vooral voor de natuur geen goed nieuws.

Bij de start van de nieuwe week koelt het ’s nachts nog af naar temperaturen tussen de 12 en 16 graden. De tweede helft van de week worden de nachten echt zwoel, vooral in de steden waar de temperatuur minder snel zakt.

Afkoelen
Naarmate de week vordert neemt ook de luchtvochtigheid toe. Het is dus zaak om ’s avonds en ’s nachts alle ramen en deuren open te zetten om je huis af te koelen. Toch verwachten meteorologen geen drukkende warmte vanwege de matig waaiende oostenwind.
„Mocht de weersverwachting uitkomen dan is mogelijk op zaterdag sprake van een officiële landelijke hittegolf. De laatste landelijke hittegolf was in 2020 en duurde van 5 tot en met 17 augustus”, aldus de weerdienst.

Lees verder
Advertisement

Trending