Connect with us

Actueel

Natacha Harlequin blijft Angela de Jong keihard bashen, nu bij Linda de Mol

Natacha Harlequin blijft mediaheldin Angela de Jong zwartmaken als een discriminerende vrouw. Ze begon gisteren in Linda’s Wintermaand wéér over de kritiek op haar ‘woeste blik’.

Aan het begin van dit tv-seizoen debuteerde Natacha Harlequin met haar eigen ‘daily’ op SBS 6: Dit Vindt Nederland. Het scoorde afschúwelijk slechte kijkcijfers. Al snel wees Angela de Jong naar de onervaren presentatrice. “Haar grootste handicap is dat ze met zo’n woeste blik in de camera kijkt (…) dat je als kijker spontaan de rillingen over je rug voelt lopen”, schreef ze.

Natacha gepikeerd

Angela de Jong deed daar natuurlijk een terechte observatie. Natacha zat avond aan avond enorm passief-agressief te presenteren. “Laten we praten!”, schreeuwde ze de hele tijd. Ze mag dan wel een knappe vrouw zijn – helemaal nu ze haar knotje heeft ingeruild voor haar mooie bos krullen – maar tijdens etenstijd is zo’n strenge tante echt niet te doen.

Die ‘woeste blik’-opmerking van Angela is bij Natacha echter volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Als ze dáár al van in een kramp schiet, heeft Natacha echt geen idee wat haar tv-collega’s allemaal te verduren krijgen van tv-helleveeg Angela. Toch schreeuwt ze in de media nu al weken moord en brand over de milde opmerking van de AD-diva.

Discriminatie

Natacha vindt het namelijk allemaal heel erg tegen racisme aanschuren. Ze grijpt elk interview aan om te vertellen dat haar tante het enorm discriminatoir vond. “Mijn tante vroeg: ‘Al die blonde presentatrices met blond haar en blauwe ogen, hebben die ooit commentaar gekregen op hun blik?’ Zij wist zeker van niet”, zei ze twee weken geleden in het FD.

En vorige week in de Volkskrant begon Natacha er ook al over. Kennelijk is Angela niet gewend aan zwarte vrouwen met donkere pupillen, stelde ze. “Mijn pupillen zijn op tv niet te zien omdat ik donkere ogen heb. Misschien, opperde mijn vriend, bedoelde ze dat wel met ‘woeste blik’.”

Klagend bij Linda

Alsof we het nou nóg niet begrijpen, begon Natacha gisteren in Linda’s Wintermaand alwéér te klagen. Man, man, man. “Na twee weken kreeg ik de eerste recensie en een tante van mij, heel oud, heel lief, zei: ‘Ja, je kijkt passief-agressief!’ Ik zei: ‘Hè, wat, wat?!’ Dan stuurt ze het me toe en dan lees ik het toch”, legde ze uit.

Linda de Mol: “Het was een recensie over jou?”

Natacha: “Het was een recensie. Ik noem geen namen, maar die mevrouw…”

Linda: “Begint met een A en eindigt op ‘ngela de Jong’ denk ik?”

Natacha: “Ja. Die had dan gezegd: ‘Ja, ze kijkt passief-agressief.’”

Helblauwe ogen

Vreselijk, vond Natacha’s tante dat. “Toen zei mijn tante tegen me: ‘Ja, je hebt hier waarschijnlijk geen zin in, maar luister: had ze dat nou ook gezegd als jij geen donkere pupillen had je gehad?’ Ik stuurde naar haar terug: ‘Hè, wat bedoel je nou?’ Ik heb heel donkere ogen, dus bij mij zie je de pupillen ook niet.”

“Ze zei: ‘Ja, als jij in een camera kijkt, is de oogopslag al heel intens. Misschien moet men gewoon wel wennen aan een donkere presentatrice. Hoe meer ze je zien, des te beter, des te meer raken ze eraan gewend, want ik vraag me af of alle blonde presentatrices met helblauwe ogen ook zo’n recensie zouden krijgen.’”

Heel nare kritiek van Angela, vindt Natacha het. “Het ging aanvankelijk alleen maar om het kijken en niet om de inhoudelijke prestatie. Ik heb er niet naar willen kijken en daarna ben ik er wel over na gaan denken.”

Tip

Tip voor Natacha: misschien kan ze bij het AD eens een bundeltje Angela-columns opvragen over blondine Wendy van Dijk. Dan vinden Natacha en haar tante ook weer wat berusting.

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending