Connect with us

Actueel

Bizar: Woede in de tweede kamer: vrouw wordt compleet afgemaakt!

tweede-kamer

Er is een conflict ontstaan in de gemeente Wijdemeren (Noord-Holland). Een vrouw ontvangt hier een bijstandsuitkering, maar de gemeente heeft besloten dat zij maar liefst 7000 euro moet terug betalen, omdat zij boodschappen krijgt van haar moeder…

Volgens de gemeente schond de vrouw hiermee de regels waardoor de waarde van de boodschappen in mindering werd gebracht op de bijstandsnorm.

De vrouw is het niet eens met dit besluit en stapte vorig jaar, in oktober 2019, naar de rechtbank, maar die verklaarde haar beroep ongegrond. Deze maand werd het verhaal gepubliceerd en het heeft inmiddels de tweede kamer bereikt, waar het tot grote verontwaardiging leidt. ‘Dit is zo verdrietig. toeslagenaffaire all over again‘, twittert Kamerlid Femke Merel van Kooten. PVV-leider Geert Wilders stelt dat Nederland ‘ziek’ is. ‘Als een moeder niet meer af en toe boodschappen mag doen voor een dochter in de bijstand, dan leven we in een asociale dictatuur!’.

boodschappen

De vrouw krijgt sinds 2015 een bijstandsuitkering, zodat ze haar vaste lasten kan betalen. Om haar te ondersteunen deed haar moeder één keer in de week boodschappen voor hen allebei. ‘Ik krijg aardig wat boodschappen van mijn moeder per week: twee broden, drie zakken sla, een doos met acht stukjes vlees, twee dozen eieren, wc-papier, koffie.

Dat is omdat ik haar altijd help met van alles’, valt te lezen in het vonnis. ‘Mijn moeder doet al 46 jaar de boodschappen voor mij. Ze gaat één keer per week naar de Lidl, dan is zij ongeveer 50 euro kwijt. Ik geef zelf nauwelijks geld uit aan boodschappen. Ik denk maximaal 10 euro per week. Ik ben bijna mijn hele uitkering kwijt aan vaste lasten’.

De gemeente vindt dat de vrouw dit had moeten melden. Door dat niet te doen, schond ze de zogeheten inlichtingenplicht. De rechter is het daarmee eens.