Connect with us

Actueel

Heftig! Ruim 100,000 mensen in de financiële problemen door corona!

nieuwe-loonsteun-aanvragen-uwv

De afgelopen twee weken zijn er ruim 23000 nieuwe aanvragen binnengekomen bij het UWV voor loonsteun.  De aanvragen komen bovenop de 58.000 bedrijven die eerder al om loonsteun vroegen voor de laatste drie maanden van het jaar.

Sinds 15 december is Nederland opnieuw in een strenge lock-down. Alle niet essentiële winkels hebben hun deuren moeten sluiten en ook de horeca mocht niet meer open. Om de getroffen winkeliers tegemoet te komen, heeft het kabinet besloten om het NOW-loket weer te openen, tot zondag 27 december.

loonsteun-now-regeling

De afgelopen anderhalve week zijn er ruim 23000 aanvragen binnen gekomen, waardoor het totale aantal op maar liefst 81000 aanvragen zit. Het UWV heeft inmiddels wel al 61000 aanvragen toegekend. Deze bedrijven hebben gezamenlijk 1,1 miljoen mensen in dienst en inmiddels 1,3 miljard euro loonsteun ontvangen. Een deel van de toegekende subsidie wordt op een later moment uitgekeerd. Een deel van de aanvragen, ongeveer 3.300, zijn afgewezen, omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. De overige zijn nog in behandeling.

De NOW-regeling

Bij de NOW regeling krijgen werkgevers maar liefst 80% van hun loonkosten vergoed. Echter is dit wel afhankelijk van hun verwachte omzetverlies.