Connect with us

Actueel

Heftig! Ruim 100,000 mensen in de financiële problemen door corona!

nieuwe-loonsteun-aanvragen-uwv

De afgelopen twee weken zijn er ruim 23000 nieuwe aanvragen binnengekomen bij het UWV voor loonsteun.  De aanvragen komen bovenop de 58.000 bedrijven die eerder al om loonsteun vroegen voor de laatste drie maanden van het jaar.

Sinds 15 december is Nederland opnieuw in een strenge lock-down. Alle niet essentiële winkels hebben hun deuren moeten sluiten en ook de horeca mocht niet meer open. Om de getroffen winkeliers tegemoet te komen, heeft het kabinet besloten om het NOW-loket weer te openen, tot zondag 27 december.

loonsteun-now-regeling

De afgelopen anderhalve week zijn er ruim 23000 aanvragen binnen gekomen, waardoor het totale aantal op maar liefst 81000 aanvragen zit. Het UWV heeft inmiddels wel al 61000 aanvragen toegekend. Deze bedrijven hebben gezamenlijk 1,1 miljoen mensen in dienst en inmiddels 1,3 miljard euro loonsteun ontvangen. Een deel van de toegekende subsidie wordt op een later moment uitgekeerd. Een deel van de aanvragen, ongeveer 3.300, zijn afgewezen, omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. De overige zijn nog in behandeling.

De NOW-regeling

Bij de NOW regeling krijgen werkgevers maar liefst 80% van hun loonkosten vergoed. Echter is dit wel afhankelijk van hun verwachte omzetverlies.

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending