Connect with us

Actueel

‘Minister Grapperhaus houdt zich opnieuw niet aan corona regels?!’

corona-maatregelen-jaarwisseling

Minister Grapperhaus roept alle Nederlanders op om tijdens de jaarwisseling de maatregelen in acht te nemen en dit zo rustig mogelijk te vieren, zodat de hulpverleners ontzien worden. ‘Het bekogelen van brandweerlui, boa’s en agenten met vuurwerk is van de gekke. Houd je handen thuis!’ zo luidt zijn bericht.

‘We moeten accepteren dat deze jaarwisseling anders gaat zijn dan normaal. Het is een beetje een oorlogsjaar’ zo zegt de minister. Maar hij maakt zich enorm zorgen over de hulpverleners. Dit jaar noemt hij ‘extra spannend’ omdat voor het eerst vuurwerk verboden is, kroegen gesloten blijven en er geen feesten of georganiseerde vuurwerkshows gehouden worden.

Hij begrijpt overigens niets van het ‘geklaag’ van veel mensen. ‘Als we dát al niet kunnen opbrengen. Het is een klein offer.’ zo vindt hij.

minister-grapperhaus

Jaarwisseling

De politie heeft al laten weten dit jaar twee keer zoveel agenten in te zetten als normaal. Volgens de Amsterdamse hoofdcommissaris Frank Paauw gaat het ‘een moeilijke nacht worden’.

Maar de minister wil niet mild reageren op ed relschoppers. Voor februari moet iedereen die zich tijdens de jaarwisseling niet gedraagt, berecht zijn. ‘Voor deze jaarwisseling komt de wetswijziging te laat, maar het signaal is duidelijk: ik vind als je een hulpverlener agressief bejegent of zelfs molesteert, ga je de bak in. Punt.’ aldus minister Grapperhaus.