Connect with us

Actueel

Zien: Vaccinatie programma gaat nu al de mist in!

vaccinatie-programma-eu

Vandaag zijn vrijwel alle EU landen begonnen met het vaccineren. Gister zijn in 27 EU-landen de vaccinaties van Pfizer/BioNTech aangekomen.

Gister kreeg in Duitsland als allereerste de 101 jaar oude Edith Kwoizalla de vaccinatie toegediend, net als de 39 andere bewoners van het verzorgingstehuis. Ook in Slowakije en Hongarije werden zaterdag al de eerste mensen ingeënt.

corona-vaccinatie-europa

Landelijk vaccinatie programma

In Duitsland begint het landelijk vaccinatie programma vandaag. De eerste groep die gevaccineerd gaan worden zijn 80 plussers en zorgpersoneel met een verhoogd risico. Daarna volgen mensen van boven de 75, gevolgd door mensen van boven de zeventig. Zodoende worden alle leeftijdsgroepen gevaccineerd.

Duitsland hoopt voor het einde van dit jaar maar liefst 1,3 miljoen mensen gevaccineerd te hebben.

Europa

In Belgie beginnen ze morgen met het vaccinatie programma. Ook de rest van Europa is dit weekend gestart met het vaccineren. “Dit is het begin van het einde van de pandemie”, zei de Spaanse minister van Volksgezondheid Salvador Illa zaterdag op Twitter.

Lees verder

Actueel

Het gaat nu helemaal fout: Hulpverleners aangevallen, politie is woedend

Marokko heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de achtste finale van het WK te winnen van een zwak en tandloos Spanje.

Waar je zou verwachten dat er massaal feestgevierd wordt, is het op meerdere plaatsen in Nederland uit de hand gelopen. In Den Haag en in Amsterdam moet de mobiele eenheid optreden. In Amsterdam is het zelfs zo erg, dat er hulpverleners met vuurwerk bekogeld worden.

Dat meldt de politie via Twitter.

Inmiddels is er door Amsterdam een noodbevel afgekondigd. Iedereen dient het Mercatorplein te verlaten. Wie dat niet doet, riskeert ingrijpen van de politie.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Slecht nieuws: monsterverhogingen voor benzine en diesel

Vanaf vandaag gelden nieuwe sancties tegen olie uit Rusland. Experts voorspellen dat daardoor de prijs van benzine en vooral diesel keihard zal stijgen.

De EU heeft besloten dat vanwege de Russische inval in Oekraïne, er geen olie vanuit Rusland ingevoerd mag worden. Er geldt eveneens een prijsplafond van maximaal 60 dollar voor olie uit dat land. Dat zal grote gevolgen gaan hebben aan de pomp.

Importverbod

Het nieuwe importverbod gaat de prijs omhoog duwen. Paul van Selms, directeur van United Consumers, zegt er dit over: ”Dat de prijs vandaag nog niet stijgt, komt vooral doordat de importban al maanden in de lucht hing, daarom zijn er op tijd voorraden aangelegd”, zegt Paul van Selms, directeur van United Consumers.

Zoals iedereen heeft kunnen ervaren, daalde de olieprijs de afgelopen periode. Daardoor werden benzine en diesel weer wat goedkoper.

Volgens Jilles van den Beukel, energie-expert, kwam dat doordat er in Europa en in de Verenigde Staten gevreesd werd voor een recessie. Zelfs de coronalockdowns in China zijn hierop van invloed. Dat zorgt allemaal voor een lagere vraag en daarmee ook een lagere prijs.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

‘Asielzoeker’ steekt 2 meisjes (13 en 14) neer

In het Duitse Illerkirchberg heeft zojuist een schokkende gebeurtenis plaatsgevonden. Een man heeft daar twee meisjes van 13 en 14 jaar, die op weg waren naar school, neergestoken. De dader zou zich na zijn daad hebben verscholen in een opvang voor vluchtelingen.

De politie is het pand direct binnengestormd en heeft drie personen, waaronder de vermoedelijke dader, opgepakt. Dat bevestigen de Duitse krant Bild en de zender SWR.

Met de slachtoffers gaat het erg slecht. Beide meisjes liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Waarom de man met een steekwapen op hen instak is nog niet bekend.

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending