Connect with us

Actueel

Zien: Trump is helemaal gek geworden!

president-trump-gratie-verlening

In het begin van zijn presidentschap was Donald Trump enorm voorzichtig met het uitdelen van gratie. Maar dit lijkt de laatste weken compleet veranderd te zijn. De president is in zijn laatste weken als president toch aardig wat gratie aan het uitdelen…

Overigens als president van de Verenigde staten staat hij hiermee in zijn recht. Amerikaanse presidenten kunnen namelijk zoveel gratie verlenen als zij willen. Tot nu toe heeft Trump aan 94 mensen gratie verleend. Wat opvallend is, is dat deze mensen allemaal een connectie hebben met de president.

Gratie verlening

Een aantal dagen geleden kwam Trump nogal in opspraak omdat hij gratie verleende aan vier Amerikanen die voor de private beveiliger Blackwater werkten. Drie van hen kregen een gevangenisstraf van dertig jaar, later teruggebracht tot twaalf, en de vierde werd veroordeeld tot levenslang.

Na het afgaan van een autobom kregen ze de taak om een evacuatieroute te creëren via het Nisour-plein in Baghdad. Toen er een auto aan kwam rijden, openden de Blackwater-beveiligers het vuur. Zelf beweerden ze dat ze dachten dat de inzittenden van de auto een aanslag wilden plegen. Zeventien mensen, inzittenden van de auto en omstanders, kwamen om het leven, en twintig raakten gewond.