Connect with us

Actueel

Zien: Trump is helemaal gek geworden!

president-trump-gratie-verlening

In het begin van zijn presidentschap was Donald Trump enorm voorzichtig met het uitdelen van gratie. Maar dit lijkt de laatste weken compleet veranderd te zijn. De president is in zijn laatste weken als president toch aardig wat gratie aan het uitdelen…

Overigens als president van de Verenigde staten staat hij hiermee in zijn recht. Amerikaanse presidenten kunnen namelijk zoveel gratie verlenen als zij willen. Tot nu toe heeft Trump aan 94 mensen gratie verleend. Wat opvallend is, is dat deze mensen allemaal een connectie hebben met de president.

Gratie verlening

Een aantal dagen geleden kwam Trump nogal in opspraak omdat hij gratie verleende aan vier Amerikanen die voor de private beveiliger Blackwater werkten. Drie van hen kregen een gevangenisstraf van dertig jaar, later teruggebracht tot twaalf, en de vierde werd veroordeeld tot levenslang.

Na het afgaan van een autobom kregen ze de taak om een evacuatieroute te creëren via het Nisour-plein in Baghdad. Toen er een auto aan kwam rijden, openden de Blackwater-beveiligers het vuur. Zelf beweerden ze dat ze dachten dat de inzittenden van de auto een aanslag wilden plegen. Zeventien mensen, inzittenden van de auto en omstanders, kwamen om het leven, en twintig raakten gewond.

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending