Connect with us

Actueel

Katja Schuurman woest op Mark Rutte: ‘Wie bepaalt wat een mensenleven waard is?’

De 45-jarige Katja Schuurman is niet heel blij met de nieuwe coronamaatregelen die afgelopen nacht om 00:00 zijn ingegaan. Ze is het er niet mee eens en besloot naar Instagram te gaan om haar ongenoegen te delen.

Op Instagram besloot ze aan Nederland te laten weten waar je allemaal wel niet ziek van kunt worden door de huidige coronamaatregelen.

Ziek worden kun je van: ‘Werkloos’ zijn, ‘eenzaamheid’, ‘spanning thuis’, ‘omdat je bedrijf naar de klote gaat’ en ‘omdat je depressief bent’. ‘Maar niet ziek door corona. En dat is wat telt’, laat ze boos weten.

Katja heeft ook een aantal kritische vragen: ‘Wie bepaalt wat een mensenleven waard is?’ laat ze weten. ‘Mogen we die ethisch lastige vraag op z’n minst serieus stellen?

Want hoe ethisch verantwoord is het om zoveel mensen in de meest uiteenlopende vormen van ellende te storten?’

Katja heeft ook een foto van Mark Rutte geplaatst, die de nieuwe maatregelen gisteravond in een toespraak aankondigde. ‘Wat jammer – en onterecht – dat je kwetsbaar moet zijn om beschermd te worden’.

Katja is boos en heeft het zwaar. Ze is namelijk weer moeder geworden en dat ging niet zo makkelijk allemaal als ze had gehoopt.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder

Actueel

Duiven in Amsterdam gered met hoedjes op hun kop geplakt

duiven

Vrijdag redde de Stichting Stadsduiven Hulp Nederland twee duiven met hoedjes op hun kopjes geplakt. Dat lijkt misschien grappig voor sommige mensen, maar dit is gewoon dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”

Medewerkers kwamen ter plaatse nadat ze op Instagram een video van een duif met een roze hoedje hadden opgemerkt. Algauw werd de duif gevonden. De stichting schrijft op Facebook: “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood. Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Een andere duif had ook lijmresten op haar kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

Bij de stichting zijn ze niet te spreken over het incident. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde? Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Lees verder
Advertisement

Trending