Connect with us

Actueel

Waarom Sylvie Meis zweeg over de ernst van haar heftige ziekte…

Het leven van Sylvie Meis veranderde in 2009 voorgoed. De destijds 31-jarige presentatrice woonde met echtgenoot Rafael van der Vaart en zoontje Damián (3) in Madrid, en haar tv-carrière in Duitsland nam een een hoge vlucht. Maar toen kwam de diagnose borstkanker. „Ik was bang om te worden afgeserveerd.”

In het kader van de borstkankermaand spreekt Sylvie met het Duitse Bild over de ziekte die haar zo in zijn greep hield.

De kersverse echtgenote van Niclas Castello herinnert zich de dag dat ze voelde dat er iets mis was.

„Ik ken mijn lichaam heel goed en herken de kleinste afwijking. Ik was in ons appartement in Madrid en wilde een trui bovenin de kast leggen.

Maar toen ik me rekte, voelde ik een steek aan de zijkant van mijn borst. Ik wist meteen: er is iets aan de hand. (…) Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegzakte.”

Nadat Sylvie zich vervolgens had laten onderzoeken, volgde de diagnose. „Ik begon toen te huilen en besloot: de kanker moet weg. De volgende dag ben ik geopereerd.

Toen ik wakker werd, stonden Rafael en mijn ouders te huilen voor mijn bed. De dokter zei tegen Rafael:

’Het is maar goed dat jouw vrouw zo koppig is en een eigen wil heeft.’ Toen wist ik dat het serieus was. Als ik niet naar mijn innerlijke stem had geluisterd, had ik het waarschijnlijk niet gehaald.”

Krantenkoppen

De presentatrice dacht aanvankelijk dat ze zou ’wegkomen’ met pillen of bestraling, maar de kanker was al uitgezaaid naar een lymfeklier.

„Tot dat moment was mijn leven gebaseerd op de carrière van mijn ex-man (Rafael van der Vaart, red.).

Toen de diagnose kwam, moest ik me plotseling losmaken van alles wat we hadden en me gewoon op mezelf concentreren. Mijn enige taak was om te overleven.”

Op dat moment is Sylvie een van de juryleden van het Duitse RTL-programma Das Supertalent. „Ik was bang om afgeschreven te worden, maar moest op een gegeven moment mijn ziekte bekendmaken.

Ik vertelde dat de chemotherapie preventief was, maar zweeg over het feit dat de kanker al was uitgezaaid. Ik was bang voor de krantenkoppen en wilde niet dat men dacht: Sylvie gaat dood.”

Koorts

Maar ondanks de zware behandelingen peinsde Sylvie er niet over om het rustiger aan te doen. „Als ik toen had opgegeven, had ik nu waarschijnlijk niet kunnen terugkijken op meer dan tien jaar succesvolle tv-carrière in Duitsland.

Maar het was een hel. Achteraf gezien raad ik dit niemand aan. Op maandag chemotherapie in Madrid en vervolgens van donderdag tot en met zondag voor Supertalent in Keulen.

Ik klemde mijn tanden op elkaar en doorstond de halve finale, een liveshow, met 41 graden koorts. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe ik het heb gedaan.”

Inmiddels is Sylvie ’kankervrij’, maar slikt ze nog steeds medicijnen en moet ze ieder halfjaar worden gecontroleerd. „Je moet altijd alert blijven dat de kanker terug kan komen.

Daarom zijn regelmatige controles zo belangrijk. Hoe mijn leven eruit zou hebben gezien zonder de ziekte? Absoluut anders. Ik zou zeker een tweede kind hebben gehad.”

Huwelijk

Ook is ze van mening dat zonder de ziekte haar huwelijk met Rafael vermoedelijk minder snel tot een einde was gekomen.

„Het is niet de oorzaak van de breuk, maar de diagnose speelde zeker een rol. Als je leven zo ingrijpend verandert, heeft dat natuurlijk ook invloed op je relatie. Met zo’n ziekte verander je als persoon, je bent niet meer dezelfde persoon.”

Ruim tien jaar na de diagnose bestempelt ze de Sylvie van toen als ’naïef en zorgelozer’. „Ik ben me er nu van bewust dat we maar één leven hebben en dat dit alles eindig is. Dus ik probeer elke dag zo gelukkig mogelijk te zijn.”

Lees verder

Actueel

Extreme kou in aantocht: ”Standje overleven”

Goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen wordt het waterkoud in Nederland. In Zuid-Limburg gaat het zelfs sneeuwen!

Meteo Limburg voorspelt een witte deken van 1 tot 3 centimeter sneeuw, gecombineerd met gladheid. In de rest van ons land blijft het droog, of valt een beetje motregen. De temperatuur zal de 2 graden niet overschrijden.

Extreme kou

Weeronline sluit zich aan bij Meteo Limburg en voorspelt ook sneeuw in Zuid-Limburg. In het zuidoosten wordt het zo’n twee graden, terwijl het zes graden wordt aan de noordwestkust. De boosdoener is de noordoosten- tot noordenwind. Het zal waterkoud aanvoelen.

Gelukkig is het maar een dagje echt koud. Dinsdag schijnt de zon alweer en stijgen de temperaturen in het zuidoosten tot 4-5 graden. Aan de westkust wordt het 7 graden.

Kouder dan gemiddeld

Na dinsdag wordt het kouder dan normaal gesproken het geval is in deze tijd van het jaar. Gedurende de dag wordt het 2 tot 4 graden, terwijl het in het binnenland licht gaat vriezen.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Gruwelijk: Ambulancebroeders worden aangevallen en raken zwaargewond

In het Belgische Stuivenberg zijn twee ambulancebroeders vanmiddag gewond geraakt nadat zij door een man met psychische problemen werden aangevallen. De situatie ontspoorde zo erg dat de politie moest helpen.

Agressief

Woordvoerder Wouter Bruyns zegt: ”De man weigerde om mee te gaan met de broeders en werd agressief. Volgens de ambulancemedewerkers viel hij hen aan toen zij hem wilden helpen. De politie heeft de man uiteindelijk in de boeien geslagen. Daarop werd hij weer rustig.”

Een andere ambulance heeft de man vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man zal worden vervolgd voor het verwonden van de broeders.

Ziekenhuis

Maar de broeders zelf moesten ook naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan hun verwondingen. Ze zijn erg ontdaan en zijn de komende dagen niet in staat om te werken, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Heftig: Rousnie en haar zoontje sterven van de kou, maar verwarming mag niet aan

Het zijn zware tijden voor Rousnie Khemai uit Den Haag. De vrouw en haar zoontje hebben het ijskoud in hun woning, maar de verwarming gaat niet aan. De temperatuur komt zodoende niet meer boven de 14,5 graad uit.

Er zijn twee redenen waarom de verwarming niet aan wordt gezet. Ten eerste woont Rousnie in een slecht geïsoleerd huis, wat betekent dat de warmte heel snel wegtrekt. Ten tweede is er natuurlijk het financiële aspect, dat ervoor zorgt dat de vrouw de verwarming niet aanzet.

”Ik durf de verwarming niet aan te doen . En als ik dat doe, krijg ik er hartkloppingen van. Ik voel mezelf soms erg zielig en dan vriest het ‘s-nachts nog niet eens.”

Tranen in mijn ogen

Rousnie heeft twee sokken over elkaar aan en slaapt onder twee dekbedden. Haar zoon heeft het ook koud. Voor hem is een elektrisch kacheltje aangeschaft.

Die mag hij af en toe kort aanzetten, want Rousnie krijgt er stress van. ”Ik moet steeds tegen hem zeggen dat de kachel 10 minuten aan mag en niet langer.”

Rousnie is dit jaar van 80 euro aan energiekosten naar 223 euro per maand gegaan. Daardoor komt ze nauwelijks rond en kan ze haar kind geen gevarieerd eten meer bieden. ”Als mijn zoon dan zegt dat we alweer rijst eten, krijg ik tranen in m’n ogen.

Oplossing

De oplossing zou betere isolatie zijn. ”Dan is de warmte niet binnen een uur weg, maar blijft die tenminste binnen. Ik vind het verschrikkelijk dan ik mijn kind straks naar mijn moeder moet brengen als het nog kouder wordt. Maar het moet wel, want anders is het kindermishandeling.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending