Connect with us

Actueel

Bibian Mentel: ‘Uit liefde besloten om niet meer te reanimeren’

Voormalig paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel (47) kampt al jaren met de verschrikkelijke ziekte kanker. Afgelopen augustus werd bekend dat er voor de elfde keer kanker bij haar is geconstateerd. Vorige week werd Bibian geopereerd om haar ruggenwervel te stabiliseren.

Bibian en haar man hadden een moedige beslissing genomen rondom de operatie die vorige week plaats vond.

Operatie ruggenwervel

Al jaren vecht Bibian tegen kanker. Ze moest opnieuw onder het mes gaan om een wervel in haar rug te stabiliseren. Door de talloze bestralingen die ze de afgelopen jaren heeft moeten doorstaan, is de wervel fragiel geworden. De kans op een complete dwarslaesie is groot en daarom moet ze wel opnieuw onder het mes. Daarnaast is er een kans van maar liefst 30 procent dat ze een hartstilstand krijgt tijdens de operatie.

Moedige beslissing

Samen met haar partner Edwin heeft ze de moedige beslissing genomen om niet meer te reanimeren als dit weer nodig zou zijn. “Een operatie blijft altijd spannend, want er zijn altijd risico’s”, vertelt ze in een telefonisch interview aan RTL Boulevard. “Aan de andere kant ben ik wel een routinier geworden in operaties. Op een gegeven moment is er ook altijd een kans dat je lichaam het niet meer aankan.” Als haar lichaam ermee ophoudt, heeft Bibian samen met haar man besloten dat ze niet meer gereanimeerd wil worden.

Uit liefde

“Mijn arts zei letterlijk: ‘Waarschijnlijk zal Edwin je uit liefde willen reanimeren.’ Toen keken we elkaar aan en zeiden we: ‘Nou, uit liefde juist niet, omdat we weten wat de consequenties zouden kunnen zijn.’” Enkele weken geleden nam Bibian nog deel aan het programma Dancing with the Stars. In haar rolstoel schopte de voormalig snowboardster het maar liefst tot de finale van het programma.

Lees verder

Actueel

Politie slaat alarm: 15-jarige jongen al 2 weken vermist

De politie is op zoek naar de 15-jarige Dustin Slomp uit Maastricht. De minderjarige jongen is ruim twee weken spoorloos en werd voor het laatst gezien op 11 november in de Severenstraat. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Dat meldt de politie op Facebook.

Op de dag van zijn verdwijning droeg Dustin een donkerkleurige trainingsbroek. In het Facebookbericht loopt de politie al vooruit op vragen die ze vermoeden te krijgen over het late plaatsen van de vermissing. De dienders zeggen druk bezig te zijn met de zaak. Daarom kunnen ze helaas niet meer informatie verstrekken.

Heb jij Dustin gezien of weet je waar hij is? Bel dan direct telefoonnummer 0900 – 8844 of 112.

Lees verder

Actueel

Koerier (49) DPD dood aangetroffen door collega’s in bestelwagen: hij werkte tot 14 uur per dag

Een chauffeur van koerierdienst DPD is dood aangetroffen in zijn bestelbusje in het Verenigd Koninkrijk. De man, Warren Norton (49), zat ineengezakt achter zijn stuur. Dat meldden Britse media.

Norton zou door collega’s zijn gevonden in zijn bestelwagen op het terrein van het DPD-magazijn in Dartford, in het Engelse graafschap Kent. Ze dachten dat hij sliep, waarna ze op het raam van zijn busje klopten om hem wakker te maken. Maar hij reageerde niet. Eén van de mannen sloeg daarop een raam in en opende de deur. Maar Norton bleek levenloos. Alle reanimatiepogingen waren tevergeefs.

Norton maakt de laatste tijd veel overuren om zo veel mogelijk pakjes te bezorgen. De alleenstaande vader van een 14-jarige dochter zou wekenlang tot 14 uur per dag hebben gewerkt om alles tijdig geleverd te krijgen.

“Managers proberen je over te halen om meer dagen en langer te werken omdat ze weten dat we zelfstandigen zijn”, verklaarde een anonieme bron aan ‘The Sun’. De werkdruk is naar verluidt enorm. “Alle pakketten moeten telkens uit het magazijn”, vertelde de bron.

Soms zou Norton zelfs alle dagen van de week gewerkt hebben. ‘s Morgens begon hij dan om 6 uur en werkte soms door tot 20 uur. Het loon voor al dat harde werk: 120 pond (omgerekend 140 euro) per dag.

Norton zou ongeveer twee jaar voor de koerierdienst hebben gewerkt. Een woordvoerder van DPD bevestigde de dood van de koerier aan ‘The Sun’: “Onze gedachten zijn op dit moment bij zijn familie en vrienden.”

Lees verder

Actueel

Zoon Peter R. de Vries is in levensgevaar

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries heeft een waarschuwing van de politie gekregen dat hij is levensgevaar is. Dit komt omdat hij de kroongetuigen van Nabil B. helpt als advocaat.

De politie heeft te horen gekregen dat er mensen zijn die Royce willen vermoorden. ,De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten”, liet Royce aan het parool weten.

,,Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”

Hij dacht er gelijk aan om er niet mee door te gaan. ,,Door de aanslag op mijn vader is dat versneld en kwamen de zussen wéér zonder advocaat te zitten”, legt hij uit. ,,Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

,,Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging”, zegt De Vries. ,,Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.”

Lees verder
Advertisement

Trending