Connect with us

Actueel

Bibian Mentel: ‘Uit liefde besloten om niet meer te reanimeren’

Voormalig paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel (47) kampt al jaren met de verschrikkelijke ziekte kanker. Afgelopen augustus werd bekend dat er voor de elfde keer kanker bij haar is geconstateerd. Vorige week werd Bibian geopereerd om haar ruggenwervel te stabiliseren.

Bibian en haar man hadden een moedige beslissing genomen rondom de operatie die vorige week plaats vond.

Operatie ruggenwervel

Al jaren vecht Bibian tegen kanker. Ze moest opnieuw onder het mes gaan om een wervel in haar rug te stabiliseren. Door de talloze bestralingen die ze de afgelopen jaren heeft moeten doorstaan, is de wervel fragiel geworden. De kans op een complete dwarslaesie is groot en daarom moet ze wel opnieuw onder het mes. Daarnaast is er een kans van maar liefst 30 procent dat ze een hartstilstand krijgt tijdens de operatie.

Moedige beslissing

Samen met haar partner Edwin heeft ze de moedige beslissing genomen om niet meer te reanimeren als dit weer nodig zou zijn. “Een operatie blijft altijd spannend, want er zijn altijd risico’s”, vertelt ze in een telefonisch interview aan RTL Boulevard. “Aan de andere kant ben ik wel een routinier geworden in operaties. Op een gegeven moment is er ook altijd een kans dat je lichaam het niet meer aankan.” Als haar lichaam ermee ophoudt, heeft Bibian samen met haar man besloten dat ze niet meer gereanimeerd wil worden.

Uit liefde

“Mijn arts zei letterlijk: ‘Waarschijnlijk zal Edwin je uit liefde willen reanimeren.’ Toen keken we elkaar aan en zeiden we: ‘Nou, uit liefde juist niet, omdat we weten wat de consequenties zouden kunnen zijn.’” Enkele weken geleden nam Bibian nog deel aan het programma Dancing with the Stars. In haar rolstoel schopte de voormalig snowboardster het maar liefst tot de finale van het programma.

Lees verder

Actueel

Enorm groot drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

In de Verenigde Staten heeft zich afgelopen woensdag een verschrikkelijk tafereel afgespeeld die het leven heeft gekost aan de 63-jarige Tammy Perreault. Het slachtoffer werd op een strand doorboord door een strandparasol en is overleden.

Het fatale ongeluk vond plaats op het Garden-City strand in Horry County (South-Carolina). Omstanders boden het slachtoffer direct hulp en trachtten de vrouw stabiel te houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Helaas voor iedereen mocht het niet meer baten.

Enorm drama op strand: Vrouw doorboord door strandparasol

De gemeenschap van Horry County is geschokt door de gebeurtenis. Een woordvoerder van de gemeente zegt: ”Dit is een verschrikkelijk verlies en we weten dat onze gemeenschap pijn lijdt. Onze gedachten zijn bij de familie en bij de vrienden van het slachtoffer.”

Strandparasol-slachtoffers

De US Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat ongevallen met parosols verre van zeldzaam zijn. Jaarlijks raken er naar schatting zo’n 3.000 mensen gewond door strandparasols.

Lees verder

Actueel

Gruwelijke moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

In New Hampshire werd een minderjarige jongen geboeid voor de moord op zijn moeder en haar twee kinderen van respectievelijk 1 en 4 jaar.

Het slachtoffer is Cassandra Sweeney, 25, en haar twee jonge kinderen, Benjamin (4 jaar oud) en Mason (1 jaar oud). Procureur-generaal John Formella zei dat de resultaten van het autopsierapport aantoonden dat alle drie de gezinsleden tegelijkertijd werden neergeschoten.

Het is niet bekend of de aanvaller zijn slachtoffers kende en wat het motief was voor deze gruwelijke moorden.

Het is ook onduidelijk of de minderjarige jongen als volwassene zal worden berecht. De vader van twee kinderen, alleen achtergelaten, plaatste een emotioneel bericht op Facebook. Hij wilde “iedereen bedanken voor hun hulp en steun” en zei verder dat de dingen nooit meer “normaal” zullen zijn. Sean’s vader zei dat hij niet meer heeft geslapen sinds de moorden van 3 augustus.

Lees verder

Actueel

Mannen opgepakt voor aanranding kinderen in zwembad De Stok

Twee mannen van 60 en 55 jaar zijn dinsdag opgepakt op verdenking van aanranding van twee minderjarigen in zwembad De Stok in Roosendaal.

Dat bevestigt de lokale politie. De feiten vonden dinsdag plaats omstreeks 18:30 uur. De verdachte van 55 heeft geen vaste verblijf- of woonplaats.

De mannen zitten in voorhechtenis, terwijl de politie de zaak onderzoekt.

Lees verder
Advertisement

Trending