Connect with us

Actueel

Yolanthe Cabau: ’Ik wist niet meer wat ik moest doen, omdat het zo heftig was’

In de nieuwe Grazia is Yolanthe openhartig over haar nieuwe kledinglijn en haar werk als presentatrice van Temptation Island VIPS. Maar over de relatieperikelen met Wesley zegt ze geen woord. Ondertussen beleefde ze op het eiland van de verleidingen zelf ook een heftige tijd.

Yolanthe denkt dat dit tv-seizoen van Temptation Island VIPS het heftigste ooit wordt. „Omdat er toch weer heel veel gebeurt wat wij niet hadden verwacht. In bepaalde situaties wist ik zelf niet meer wat ik moest doen, omdat het zo heftig was.” Het levert dan ook ’spraakmakende tv’ op, belooft de presentatrice.

Ze snapt wel dat deelnemers de verleiding niet altijd kunnen weerstaan, al dacht ze daar van tevoren anders over. „Je weet wat de bedoeling is, je ziet de camera’s en last but not least: je houdt van je partner. Maar als je daar bent, is het anders. Je bent in een soort paradijs, je gaat op dream dates, romantiek en verleiding hangen in de lucht én niet te onderschatten: er is veel drank en verder geen afleiding.” Geen wonder, vindt ze dan ook, dat toch veel relaties strandden op het prachtige eiland.

’Mix van Wesley en mij’

Hoe het haar eigen relatie momenteel vergaat, na de spraakmakende aangekondigde breuk begin maart, daar wil ze niet over praten. Een voorwaarde die ze stelde om het interview aan het blad te geven. Wel duikt Wesley tussen de regels door op, wanneer ze het over hun geliefde zoontje Xess Xava heeft. Bijvoorbeeld over op wie hij lijkt. Zo was zijn eerste woordje geen mama of papa, maar ’bal’ en het tweede ’voetbal’. „Hij vindt het ook leuk om de clown te spelen. Hij klimt zo het podium op om te dansen. Ik denk dat hij een goede mix is van Wesley en mij.”

Ook als het gaat over hun omgang met de spotlights die ook vaak op Xess gericht zijn, komt Wesley als vanzelfsprekend aan de orde. Het was in het begin namelijk hun bedoeling hem daarbuiten te houden. „Toen Xess werd geboren, was dat eigenlijk ook wat Wes en ik voor hem wilden.” Maar omdat ze toen in Istanbul woonden en de fotografen dagelijks op haar en hun zoontje stonden te wachten, besloten ze om toch wat foto’s van het aanbiddelijke jongetje op social media te plaatsen. „Om zo de druk bij de paparazzi weg te nemen.”

Pijn

Wanneer ze vertelt over haar nieuwe kinderkledinglijn voor de Hema, Bananas&Bananas, waarvan Xess de inspiratie vormde, en de powervrouw die zij daarmee voor velen is, komt haar visie op problemen in het leven ook naar voren. „Een probleem is vaak ook een blessing. Het doet pijn, maar je wordt er wel sterker van.” En de volgende uitspraak mag dan over haar beroepsleven gaan, als ze dezelfde houding toepast op haar huwelijk, dan gloort er nog hoop voor haar en de voormalig profvoetballer wiens droomvrouw zij altijd is geweest: „Het belangrijkste is volgens mij dat je je droom niet opgeeft en eraan blijft werken. Stap voor stap.”

Lees verder

Actueel

Let goed op: Extreme prijsverhogingen in supermarkten op komst

De Rabobank slaat alarm. Volgens onderzoeker Sebastiaan Schreijen geven producenten aan dat zij hun verkoopprijzen met 10 tot 20 procent moeten verhogen. Supermarkten hebben daardoor geen andere keuze dan dit door te berekenen aan de klant.

Als reden voor het verhogen van de verkoopprijzen worden ‘de dure dollar’, personeelskosten en energiekosten genoemd. Verpakkingsmateriaal als glas en karton, maar ook halffabricaten als meel en zout worden gemaakt met veel energie. Die producten worden op contractbasis door producenten afgenomen, waardoor de hogere energiekosten nog altijd worden doorberekend aan de voedingsmiddelenproducenten.

Nog duurder

”Consumenten hebben het afgelopen jaar al te maken gehad met prijsverhoging na prijsverhoging”, zegt Schreijen. ”Maar afgaande op de consumentenprijsontwikkelingen in de supermarkt zijn nog lang niet alle kostenstijgingen gedekt. Laat staan dat de consument weet heeft van de voorgenomen producentenprijsverhogingen die er de komende maanden aan zitten te komen.”

Rabobank verwacht dat de inkopers bij supermarkten de komende tijd ‘flink tegengas geven aan de onderhandelingstafel’. Schreijen denk dat het aanbod in de supermarkten daardoor zal versoberen, bijvoorbeeld door lege schappen als gevolg van het stoppen van leveringen. ”Maar ondanks die versobering zullen boodschappen (nog) duurder worden in de eerste maanden van 2023.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

Center Parcs bezuinigt: extreem koud water in zwembad en limiet op verwarming in huisjes

Center Parcs wordt overladen met klachten. Op de recensiepagina van Center Parcs De Kempervennen zijn woedende reacties te lezen van mensen die een peperduur huisje hadden geboekt en een beroerde tijd hebben gehad.

Zo klaagt een moeder over het feit dat het grote zwembad ‘ijskoud’ is en dat haar zoontje er zelfs paarse lippen van heeft gekregen. Iemand anders schrijft dat er volop tocht was in het geboekte huisje. Ook gaf de open haard geen warmte. ”De blokken die verkocht worden kosten goud, maar geven nul warmte.”

Moet van overheid

Woordvoerder Marthijn Tabak van Center Parcs vindt het ‘vervelend’, maar zegt dat ze moeten bezuinigen in opdracht van de overheid.

”De overheid vraagt ons en andere bedrijven om ons gas- en elektraverbruik met 15 procent terug te dringen. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Limiet

Center Parcs heeft graag dat boekers de volle mep betalen, maar verleent vervolgens weinig service. In de huisjes is het niet meer mogelijk om de verwarming hoger dan 21 graden te zetten. ”Dat moeten we maar even accepteren”, aldus de woordvoerder.

De temperatuur van het zwemwater is teruggebracht van 30 naar 28 graden. ”Iets lager dan mensen gewend zijn, maar we proberen uit te leggen waarom we dat doen.”

In ieder geval komen er op dit moment zoveel klachten binnen, dat Center Parcs heeft besloten de temperatuur weer 1 graad omhoog te doen. Toch iets minder maatschappelijk verantwoordelijk dus 😉

Bron: Trendnieuws

Lees verder

Actueel

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

Bron: Trendnieuws

Lees verder
Advertisement

Trending