Connect with us

algemeen

Beroemde volkszanger moet afkicken: ´Ik ben een junk´

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Ammar, de Nederlandse volkszanger met Turkse roots, heeft recent zijn debuutalbum Turk Uit De Kroeg gelanceerd en is inmiddels een sensatie in de muziekwereld. De zanger, die viraal ging en samenwerkte met sterren als Frans Bauer, Snelle en Billy Dans, heeft een indrukwekkende transformatie doorgemaakt van een chaotisch leven naar het podium.

Van Verslaving naar Herstel

In een openhartig interview met weekblad Party biecht Ammar op dat hij voor zijn roem een totaal ander leven leidde. “Voordat ik viral ging, sliep ik in een auto. Ik was een junk. Ik was eerst helemaal niks en nu ben ik wel iets,” vertelt hij. Ammar geeft toe dat hij drugs gebruikte en geen doel in zijn leven had. “Het was echt heel dramatisch. Als je jezelf zo verwaarloost, zie je jezelf ook als niks,” legt hij uit.

De zanger wijst naar de scheiding van zijn ouders als een van de oorzaken van zijn problemen en drugsgebruik. “Ik wilde mijn verdriet verdoven, niet wetende dat ik mezelf kapotmaakte. Toen ik ging afkicken, kwam het verdriet alsnog en zat ik ineens in een rollercoaster van emoties.”

Een Nieuwe Kans

Ammar vertelt dat hij zijn leven te danken heeft aan zijn manager, die hem uit zijn dieptepunt heeft geholpen en hem door het afkickproces heen heeft begeleid. “De muziek had ik echt nodig om stabiel te blijven, en dat lukt me nu,” zegt hij. De volkszanger is dankbaar voor de steun die hij heeft ontvangen en kijkt met trots terug op zijn herstel.

Van Kebabs naar Muziekpodia

Ammar ging in 2020 viraal met een video waarin hij, toen nog werkzaam in een kebabzaak, uit volle borst het nummer Ik Leef Mijn Eigen Leven van André Hazes zong. Die video, die meer dan twee miljoen keer bekeken werd, markeerde het begin van zijn muzikale carrière. “In het begin ging het heel snel,” vertelt Ammar. “Opeens stond ik op muziekfestivals waar ik voor 60.000 tot 70.000 mensen zong.”

Hoewel de snelle opkomst als volkszanger moeilijk te bevatten was, erkent Ammar dat hij zich in het begin moest aanpassen. “Ik rolde letterlijk uit een kebabzaak en moest omschakelen.” Het besef van zijn verandering kwam onlangs toen hij in Apeldoorn was voor de pre-albumlaunch. “Overal hing mijn foto! Toen zei ik tegen mijn vriendin: ‘Wat mooi…'”

Ammar’s verhaal is een krachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen en zelfherstel, en zijn succes als volkszanger is een bewijs van de kracht van muziek in moeilijke tijden.

Iris van Dijk (1987) is een gepassioneerde onderzoeksjournalist en redactrice met een scherp oog voor politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Na haar studie Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden begon ze haar loopbaan als buitenlandcorrespondent, waarbij ze verslag deed van politieke spanningen en humanitaire crises. Met ruim vijftien jaar ervaring in de journalistiek heeft Iris zich gespecialiseerd in onderzoeksrapportages en diepgaande analyses. Ze heeft gewerkt voor toonaangevende kranten en online nieuwsplatforms, waar ze zich richt op geopolitiek, mensenrechten en klimaatverandering. Sinds 2024 maakt Iris deel uit van ons team, waar ze verantwoordelijk is voor het uitdiepen van grote dossiers en exclusieve interviews met beleidsmakers en deskundigen. Haar journalistieke werk wordt gekenmerkt door gedegen onderzoek, objectiviteit en een kritische blik op de macht. Naast haar journalistieke werk is Iris een fervent reiziger en natuurliefhebber. Ze brengt graag tijd door in afgelegen gebieden om zelf de impact van klimaatverandering te ervaren en verslag te doen vanuit het hart van de ontwikkelingen. Met haar doorzettingsvermogen en diepgaande kennis is Iris een journalist die het nieuws niet alleen verslaat, maar ook duidt en in de juiste context plaatst.