Connect with us

Actueel

Meisjes (13 en 15) zwaargewond achtergelaten na fatbike-ongeluk

Zondagavond vond er een verontrustend incident plaats in Berkel-Enschot, waarbij twee jonge meisjes van 13 en 15 jaar oud gewond raakten na een botsing met een hond. Het gebeurde op de Nieuwe Warande, een donkere weg waar de tieners op hun elektrische fatbike reden. Terwijl ze een bocht maakten, kwam er plotseling een hond vanuit het hoge gras de weg op, wat leidde tot een onvermijdelijke aanrijding. De botsing veroorzaakte een harde val, waarbij beide meisjes verwondingen opliepen.

Een Onverwachte Botsing op een Donkere Weg

Volgens het nieuwsbericht van BN De Stem reden de meisjes rustig over de Nieuwe Warande toen de hond opeens uit het niets de weg op schoot. De bestuurster, een 15-jarig meisje, kon de hond niet meer ontwijken, waardoor ze hard ten val kwamen. Het 15-jarige meisje liep verwondingen aan haar gezicht op en bloedde hevig, terwijl het 13-jarige meisje haar knie bezeerde en niet meer kon opstaan.

De meisjes waren zichtbaar geschrokken en zaten gewond op het asfalt, wachtend op hulp. De donkere omgeving maakte de situatie nog beangstigender, aangezien het een afgelegen gebied is waar niet veel mensen langskomen op dat tijdstip.

Verbijstering over Reactie van Hondeneigenaar

Wat het incident extra pijnlijk maakt, is de reactie van de vrouw die mogelijk de eigenaar van de hond was. Volgens Patty Manders, de moeder van de jongste van de twee meisjes, bood de vrouw geen enkele hulp nadat de botsing had plaatsgevonden. Ze zou zelfs een opmerking hebben gemaakt over de hoofddoek van haar dochter, terwijl het meisje nog op de grond lag en zichtbaar pijn had.

Manders was diep geschokt door het gedrag van de vrouw. “Ze zal vast iets hebben teruggeroepen, maar in plaats van te helpen, liep de vrouw zonder pardon weg,” vertelde ze. Het idee dat iemand twee gewonde kinderen zomaar kan achterlaten zonder hulp te bieden, is voor Manders onbegrijpelijk. “Ik kan niet bevatten hoe iemand zo harteloos kan zijn.”

Hulp van een Voorbijganger

Gelukkig duurde het niet lang voordat een andere voorbijganger op de fiets stopte om de meisjes te helpen. De behulpzame voorbijganger bleef bij hen totdat hun ouders en een ambulance arriveerden. Dankzij deze persoon kregen de meisjes de noodzakelijke hulp, en konden ze worden overgebracht naar een plek waar hun verwondingen behandeld konden worden.

De 15-jarige moest naar het ziekenhuis waar ze meerdere hechtingen kreeg in haar gezicht vanwege de diepe snee die ze had opgelopen tijdens de val. Het 13-jarige meisje had ernstige kneuzingen aan haar knie, die in verband werd gewikkeld. Beide meisjes zitten nu thuis, fysiek herstellende van het incident, maar emotioneel nog altijd erg aangeslagen. “Ze zijn allebei erg van slag,” aldus Manders. “Ik ook, want ik snap niet hoe je kinderen zo kan achterlaten.”

Oproep via Sociale Media om de Vrouw te Vinden

Het gedrag van de vermoedelijke hondeneigenaar liet Manders niet los, en ze besloot actie te ondernemen. Na het incident nam ze contact op met de politie om te melden wat er was gebeurd. Ook plaatste ze een oproep op LinkedIn om de vrouw op te sporen die de kinderen na het ongeval in de steek had gelaten.

De oproep op sociale media was voor Manders meer dan alleen een poging om de vrouw te identificeren. Het was een manier om aandacht te vragen voor wat zij ziet als een morele verplichting: hulp bieden aan iemand in nood, zeker als het om kinderen gaat. “Het is voor mij een principekwestie,” legde Manders uit. “Ik kan begrijpen dat fatbikes gevaarlijke dingen kunnen zijn, maar daar gaat het nu niet om. Wie laat er nou twee gewonde kinderen achter op een donkere weg?”

Aangifte bij de Politie

In de dagen na het incident nam Manders nog een verdere stap. Ze maakte een afspraak met de wijkagent om officieel aangifte te doen tegen de vrouw. Hoewel de identiteit van de vrouw nog niet bekend is, hoopt Manders dat haar oproep ertoe zal leiden dat de verantwoordelijke persoon zich meldt of dat getuigen zich zullen melden om de zaak verder te helpen.

Manders benadrukte dat het voor haar niet om wraak gaat, maar om verantwoordelijkheid. “Ik hoop dat die vrouw zich meldt om dit goed af te handelen. We kunnen allemaal fouten maken, maar de manier waarop ze dit heeft aangepakt, is gewoon niet acceptabel.”

Morele Verantwoordelijkheid en Publieke Verontwaardiging

Het incident heeft niet alleen bij Manders, maar ook bij anderen in de gemeenschap voor verontwaardiging gezorgd. Veel mensen reageren op de oproep op LinkedIn en spreken hun steun uit voor de meisjes en hun familie. Het idee dat iemand zonder enig gevoel van verantwoordelijkheid twee jonge meisjes aan hun lot overlaat na een ongeval, is voor velen onbegrijpelijk.

De reacties weerspiegelen een breder gevoel dat er een gebrek is aan medeleven en betrokkenheid in de samenleving. Manders’ verhaal wordt dan ook breed gedeeld op sociale media, in de hoop dat de persoon in kwestie alsnog haar verantwoordelijkheid zal nemen of dat iemand die haar kent haar kan identificeren.

Gevolgen voor de Toekomstige Veiligheid

Het incident heeft ook een discussie aangewakkerd over de veiligheid op donkere, afgelegen wegen zoals de Nieuwe Warande, vooral voor fietsers. Het is niet de eerste keer dat er een incident plaatsvindt met een loslopende hond, en veel mensen vragen zich af wat er gedaan kan worden om te voorkomen dat dit soort ongelukken opnieuw gebeurt.

De lokale autoriteiten hebben benadrukt dat hondenbezitters altijd verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun huisdieren en dat honden aangelijnd moeten zijn, vooral op plekken waar fietsers en voetgangers actief zijn. De politie onderzoekt momenteel de zaak en probeert met behulp van de informatie van Manders en eventuele getuigen de vrouw op te sporen.

Conclusie: Een Oproep tot Verantwoordelijkheid

Het incident op de Nieuwe Warande waarbij twee jonge meisjes gewond raakten na een botsing met een loslopende hond, heeft geleid tot veel bezorgdheid en verontwaardiging. Hoewel gelukkig een behulpzame voorbijganger snel ter plaatse was om de meisjes te helpen, is de reactie van de vermoedelijke hondeneigenaar op zijn zachtst gezegd schokkend te noemen.

Patty Manders, de moeder van een van de gewonde meisjes, heeft duidelijk gemaakt dat dit niet zomaar vergeten mag worden. Ze hoopt dat haar oproep leidt tot het vinden van de vrouw en dat er in de toekomst meer bewustzijn zal zijn over het belang van verantwoordelijkheid nemen, zeker als het gaat om de veiligheid van kinderen.

De zaak laat zien dat verantwoordelijkheid en medeleven essentieel zijn in dit soort situaties. Iedereen kan betrokken raken bij een ongeval, maar hoe je reageert, zegt veel over wie je bent als persoon. Manders hoopt dat door de aandacht die ze heeft gevraagd, mensen zullen nadenken over hun eigen acties en dat situaties zoals deze in de toekomst beter worden aangepakt.